** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::15.07.2008


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

15 липень 2008 року

Пошук в новинах   

  
економіка

 "Шляхами землі  Сокальської"

Сокальська Агенція регіонального розвитку завершила роботу над цікавою книгою  "Шляхами землі Сокальської".  

   Видання  книги це є перший місцевий проект який реалізовувався спільно із органами місцевого самоврядування. У книзі вміщено інформацію про усі села та міста Сокальського району.

 Ініціатори  автори, видавці цього видання сподіваються, що воно стане доброю підмогою у пізнанні історії нашого Сокальського краю.
В кожної людини рано чи пізно виникає необхідність   повернутися у те село, де вона народилася і де проминуло її дитинство. У наш бурхливий вік доля часто відриває нас від рідної домівки. Відвідуючи село через кілька років, ми відразу помічаємо зміни, що сталися за час нашої відсутності.

Дуже часто, відчуваючи плинність часу , ми нерідко задумуємось над тим, а яке було наше село п"ятдесят чи сто років тому. Про це інколи можуть розповісти старі люд, в пам`яті яких оживають минулі події і особи, яких вже не має серед них. Але дуже часто ми хочемо заглянути ще глибше.  Тоді на допомогу приходять легенди і перекази, а також скупі повідомлення  різних документів.

Працюючи над цією книгою ми  закарбували історію наших сіл і чим глибше ми хотіли заглянути в надра століть, тим менше знаходили будь-яких свідчень сивої давнини.Над створенням видання Шляхами землі Сокальської на громадських засадах працювало багато людей а це: голови сільських міських та селищної рад, працівники бібліотек, архівів, педагоги Сокальщини – усього близько 200 чоловік. Для підготовки інформації до книги у сільських та міських  радах  були створені робочі групи, які збирали матеріали, перевіряли їх на достовірність.
   Сокальська Агенція регіонального  розвитку працюючи над інформацією, використала широке коло джерел і літератури. Це зокрема, архівні документи, енциклопедичні, історичні, географічні словники, нариси істориків та етнографістів. Інформація в книзі подана за підготовленою за структурою в якій подано відомості  про час заснування того чи іншого населеного пункту, первісні поселення на йоготериторії, походження його назви, важливі історичні події в далекому минулому, подано перелік пам`яток архітектури та історії національного та місцевого значення, згадано про видатних постатей нашого району, подано демографічну ситуацію та соціально-економічну стан по усіх населених пунктах. Дана книга надасть інформацію про господарсько-адміністративні, культурні установи, економіку, культуру, освіту, охорону здоров`я тощо.Доповненням до інформації є ілюстрований матеріал – фотографії культурно історичних пам`яток Сокальщини.Сокальська агенція регіонального розвитку щиро вдячна усім установам та організаціям, бібліотекам, школам, головам сільських та міських рад  простим людям, інтелігенції – всім хто вніс свою частку праці у закарбування історії міст та сіл Сокальського району.
Презентацію книги заплановано на вересень 2008 року.

Ганна Костюк
Сокальська АРР

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:38, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567