** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.10.2008


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

6 жовтень 2008 року

Пошук в новинах   

  
економіка

 

Уже бльше року Сокальська Агенція є партнером Міжнародної організації з міграції.
 Спільно із Сокальським центром зайнятості було проведено 5 семінарів для безробітних на
тему протидії торгівлі людьми. Юристом  та психологом надаються  консультації для потерпілих
 та для потенційних жертв по попередженню торгівлі людьми. Налагоджена співпраця із закладами
охорони здоров»я, правоохоронними  структурами. В Агенції працює польський центр "Europa Direct",
який  на постійній основі надає методичну підтримку, щодо легального навчання та легального працевлаштування
за кордоном
 
У вересні 2007 року Сокальська АРР  стала партнером МОМ,  наша організація  ще  не має великого досвіду роботи в протидії торгівлі  людьми, але ми вважаємо, що  розпочато важливу партнерську роботу, яка є потрібною і актуальною.
 
  Сокальщина є  прикордонним регіоном, згідно статистичних даних  в районі  спостерігається щорік то вищий рівень міграції. Сокальський район є сільськогосподарським,   рівень безробіття є досить високим сягає 22,5 %  та зростає надалі, ми проводячи різні заходи докладаємо багато  зусиль для того, щоб   заохотити жителів нашого району залишатися в Україні,  допомагаючи їм при створенні підприємницької діяльності, створенні нових місць праці,легального працевлаштування на Україні,  ін.

Робота по протидії торгівлі людьми є вагомою і відчутною коли вона проводиться на рівні сіл чи маленьких міст.
Здійснювати інформаційні  заходи нам допомагають  голови сільських і міських рад, через поширення листівок на інформаційних стендах, на зборах громади ін. Ми  "вголос" підняли тему протидії торгівлі людьми за допомогою  місцевих ЗМІ, А це і радіо "Сокаль",  і часопис "Голос-з над Бугу" і ця тема виявляється болить багатьох. Ми можемо  сказати і без статистичних підрахунків, що кожна п"ята особа знаходиться на заробітках і  з них  60 % працюють нелегально. Багато заробітчан  потрапляють в неприємні ситуації за кордоном, але незнаючи свох прав та обо"в’язків вони вважають, що їм просто "не повезло," ,що приїхали до дому без коштів, втратили  документи, підірвали здоров",я, працювали в будинках розпусти, чи терпіли поневір"яння якогось багатія, через стресові ситуації, що прийшлося  пережити розвалився шлюб, і таке інше.
Під час проведення інформаційної роботи а це: серед органів місцевого самоврядування, різних цільових категорій  у Сокальському центрі зайнятості ми зрозуміли, що люди не підуть на контакт до тих пір коли вони не відчують повної  конфіденційності. Тому перш за все ми були щирими із тими людьми із якими працювали  і ми почали отримувати перші анонімні дзвінки, перші листи з проханням допомогти, перші звернення потерпілих. І  коли наші люди отримали першу   реінтеграційну  допомогу, і проходили лікування в м.Києві, і поверталися із Києва із сльозами радості і подяки  ми зрозуміли, як нам повезло, що ми стали партнерами МОМ.
 Постраждалі від торгівлі отримували  реінтеграційну, психологічну фінансову допомогу і мали можливість реалізовувати свої підприємницькі задуми, працевлаштовуватися за допомогою кадрового відділу Сокальської АРР, а також проходити  стажування на підприємствах, чи курси підвищення кваліфікації  в різних сферах діяльності.

   Наша організація отримала практичний досвід роботи   в сфері протидії торгівлі людьми спілкуючись із організаціями що є  партнерами МОМ   із м.Львова, м.Луцька, м.Чернівців, м.Хмельницького та ін.
Нашою організацією поширено інформацію про МОМ і методи протидії торгівлі людьми  серед наших партнерів Агенцій із інших районів а це і Радехівський, Кам"янко-бузький, Жовківський, що надало нам можливість працювати із  потерпілими із інших районів Львівської області.
На цей рік ми запланували провести інформаційні заходи за допомогою священників, та  працівниками паспортного столу.
  У жовтні 2008 ми розпочинаємо  реалізацію проекту  по протидії торгівлі людьми, яка буде фінансуватися  Міжнародною організацією з міграції. Наше завдання за допомогою даного проекту провести інформаційно-просвітницьку  роботу серед старшокласників та мешканців нашого району, для попередження  протидії торгівлю людьми та реінтеграції  потерпілих.. За допомогою тренінгів, семінарів, інформаційного буклету,  співпраці із місцевими ЗМІ, постійних консультацій   з протидії торгівлі людьми, через інформаційні стенди у всіх сільських радах та  створений Центр  консультування та протидії торгівлі людьми, ми сподіваємося допомогти  зменшенню  кількість  потерпілих,
 та ошуканих людей.
 

Ганна Костюк
Сокальська АРР

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:13, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567