** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::25.01.2009


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

25 січень 2009 року

Пошук в новинах   

  
спорт

17-18 січня відбулася значна подія в житті червонограського карате. Вперше було проведено об’єднаний семінар усіх клубів Шотокан карате-до. Нагадаю, що, наприклад, федерації «Карате-до Шотокан Червоноград-Сокаль»  пішов 11-й рік, а клубу «Шлях воїна» ще більше. Усі керівники клубів задоволені як результатами семінару, так і самим фактом його проведення. Отже, семінар організовано сумісними зусиллями клубів «Абсолют» (тренер Володимир Піхотський), «Шлях воїна» (тренер Валентин Бондарчук) та клуби федерації «Карате-до Шотокан Червоноград-Сокаль», «Січ» (тренер Петро Омельчук) і «Чімей» (тренер Андрій Горбань, автор статті).


Семінар мав завдання підняти технічний рівень учнів (перш за все техніку класичного, не спортивного, карате) та підготувати бажаючих до атестації. Проведено 8 годин тренувань та 2 години теоретичних занять. Кожен тренер мав свою ділянку роботу, проводив тренування певного конкретного розділу карате.


Учні мали можливість ознайомитись з кращими методиками не лише різних клубів, але й різних федерацій. Кожен клуб нашого міста представляє іншу федерацію. А саме в особі В. Піхотського була представлена федерація WKC. В. Бондарчук пояснював нюанси федерації  SKIF. П. Омельчук працював за програмними вимогами федерації WSKF. Ваш покірний слуга А. Горбань був радий представляти техніку федерації Сін-Сьобу. Це дуже важливо. Адже незважаючи на те, що базова техніка Шотокан  всюди однакова, в кожній федерації є свої нюанси, дрібнички на яких акцентує увагу засновник або шеф-інструктор федерації. Це стосується у першу чергу класичних розділів - ката та базового куміте. Саме розкриттям секретів ката (комплекси формальних вправ) займався В. Піхотський. Два тренування були присвячені техніці базового куміте (техніка поєдинку). Їх проводили В. Бондарчук та П. Омельчук. На мою долю випало демонструвати та проводити заняття з дзю-дзюцу. В програмі федерації Сін-Сьобу техніка дзю-дзюцу є обов’язковою починаючи з 8-го кю (кю – учнівський кваліфікаційний рівень, як розряд). Асистував мені Сергій Бігун, старший учень (І дан  WSKF, СЗШ №3). Учасники були вражені не лише прийомами, але й тим як можна падати і не калічитись.


Слід відмітити, що падати довелось би на багато болючіше, як би не татамі (спеціальне покриття на підлогу), яке перед новим роком придбали з допомогою міського голови Ігоря Івановича Чудійовича. Велика подяка йому від усіх каратистів Червонограда.


Із двох теоретичних занять одне було програмним, друге з нагоди 100-річчя С.Бандери. Заняття з «Історії карате-до» відбувалося у формі лекції-діалогу. Адже мої учні уже були знайомі з темою і з задоволенням включались у розмову, і тим самим спонукали інших також підтримувати бесіду. Лекцію «Степан Бандера – керівник ОУН-Б» провела бібліотекар СЗШ №12 Зубрицька Людмила Федорівна. Здавалося, зважаючи на вік аудиторії (від 6 до 12 років) було важко зацікавити їх серйозною розмовою,  але до діалогу підключались і тренери, і батьки, і діти.


32 учня два дні сумлінно працювали. Не у всіх все виходило, але вони старались. Фінальним акордом була атестація. 15 хлопців і дівчат виявили бажання атестуватися. Всі склали атестаційний іспит успішно та отримали відповідний сертифікат. Учні мали також мали можливість порівняти екзаменаційні вимоги різних федерацій (атестувались за програмою WSKF та Сін-Сьобу). Хотілось би відмітити найменших, які вперше атестувались. Невідомо хто більше хвилювався діти, чи батьки та дідусі, які уважно слідкували за нами. На 10-й кю за програмою Сін-Сьобу склали іспит Корчук Маркіян та Козак Володя. А найдовше випробування витримав Горбань Володя. Іспит на 5-й кю Сін-Сьобу тривав близько 45 хвилин. Після двох днів семінару це було нелегко. Вітаємо усіх з подоланням чергової сходинки на нелегкому шляху карате-до.


Такі заходи є корисними для усіх учасників. Хлопці і дівчата не лише набрались досвіду, технічних навичок. Вони познайомились з новими людьми, знайшли нових друзів, краще усвідомили, чому карате-до це не лише спорт.


А.Горбань.



дописувач
-

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
09:01, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567