** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::09.02.2009


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

9 лютий 2009 року

Пошук в новинах   

  
влада

  Т Е Л Я З Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А  

Вих. № 15 від 6 лютого 2009 року.   


                                                                      До Президента України

                                                                      Віктора Андрійовича Ющенка

                                                                      До Генерального прокурора України

                                                                      державного радника юстиції 1 класу

                                                                      Олександра Медведька


 

                   З В Е Р Н Е Н Н Я

 

   Не перший рік з часу отримання незалежності нашою державою села Телязької с/ради – як і села цілої України – мають надію на своє відродження та гідне місце серед достойних.


   І не перший рік замість належної оцінки, подяки та підтримки тих, хто годує всіх нині живущих на Україні, села нашої с/ради – як і села цілої України – замість вищезгаданого отримують чергового копняка під зад від очільників, керівників та парламенту нашої  Держави. Ми вже маємо відремонтовані дороги до кожного села (в тому  числі – й дорогу С 141610 Ульвівок – Забужжя, щодо якої ми три роки звертались вже й до Вас, та яка ремонтується лише на папері); закупівельні ціни на молоко, м`ясо та зерно – дешевші від води в селі, але ціною до 10 разів дорожче у супермаркетах; ціни на все, що потрібно для нормального життя людини на селі, в нас давно вже європейські – на відміну від наших (не чиновників!) зарплат та пенсій: газ, мінеральні добрива, пальне для техніки та багато інших речей. Які не є благами розкоші – але без них нам доведеться повертатись до кам’яного віку.


   Зараз ми звертаємось до Вас щодо чергового беззаконня, яке твориться під приводом ревізії діючого законодавства, а саме: змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» у вигляді нової редакції ч. 8 та ч. 9 даного закону та відповідних змін у законодавстві, що є супровідним даному.



    Пане Президенте!


Як Гаранта Конституції України, просимо Вашого реагування на те, що вищезгадані зміни до чинного законодавства  виходять за межі регулювання Конституцією України, не відповідають Конституції України та не прийняті на її основі, порушують права і свободи громадян України – жителів села, позбавляють селян вільного вибору на працю та рівних можливостей у виборі професії та роду трудової діяльності, позбавляють селян права на соціальний захист з правом їх забезпечення у разі втрати працездатності й допускають звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод селян  через дискримінацію та обмеження селянства за класовою ознакою а відтак –  позбавляють громадян рівних конституційних прав і свобод та перевищують повноваження Верховної Ради.


   Простіше кажучи, наші законотворці кажуть: «Ти – селянин! Ти – другий сорт! Ти – не маєш права ні на роботу, ні на соціальний захист! І Конституція – не для тебе, рабе!!!». Бо якщо за Союзу існувала карна стаття за биття байдиків (т. зв. «тунеядство»), то тепер ми повинні просити дозволу на те, щоб заробити на прожиття нам та нашим дітям! А такої методи поступового винищення Українського села, яка втілюється сьогоднішньою владою, не знав ні Берія, ні Каганович, ні «великий товариш всіх часів і народів» Сталін.


   Тож чи скінчився Геноцид/Голодомор в Україні?!!!



   Пане генеральний прокуроре!


  У Львівській області відсутня наявність фактичного забезпечення можливих членів особистого селянського господарства земельними ділянками для ведення ОСГ внаслідок протизаконного проведення розпаювання земель колективної власності – земельні ділянки, на які де-юре видані земельні акти як на землі ОСГ, насправді (фактично) є примусово відокремленими при розпаюванні земель колективної власності частинами від земельних часток (паїв). Вищезгаданий факт є порушенням гарантій права на власність, виходить за межі регулювання Конституцією України, не відповідає Конституції України, порушує права і свободи громадян України – жителів села, є не забезпеченням рівності права власності на землю громадян – жителів сіл, є втручанням державних органів в здійснення громадянами своїх прав щодо володіння/користування і розпорядження землею, є протиправним позбавленням непорушного права власності, позбавляє можливих суб’єктів  ОСГ їх об’єктів – земельних ділянок для ведення ОСГ – та заперечує й унеможливлює їх статус сільських громадян членів ОСГ.   


   Простіше кажучи, розподіл земель колективної власності мав би проходити двома паралельними шляхами: крім того, що земля в обов’язковому порядку мала би надаватися як земельна частка (пай) кожному, хто працював у колгоспі на день його розпаювання, вона мала би ще й надаватися окремо для ведення особистого селянського господарства (ОСГ або, попередньо – ОПГ – особисте приватне господарство) кожному селянському двору. Насправді ж практично кожного власника селянського двору/власника земельного паю (отриманого внаслідок розпаювання земель колгоспу) було обкрадено рівно на таку площу землі, яка була за ним у вигляді городів – відрізаних від площі його власного паю. Це верховенство права?!!!     


 


   Просимо Вашого сприяння у негайному виправленні вищезгаданого.


   З повагою –                                                   Сільський голова                     Я. Кравченко



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

ТЕЛЯЗЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА


             СОКАЛЬСЬКОГО  РАЙОНУ  ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


               ХХІІ  СЕСІЯ  \/  ДЕМОКРАТИЧНОГО  СКЛИКАННЯ



                                       РІШЕННЯ  №  315 



Від 5 лютого 2009 року                                                                              с. Теляж


 

 


 

«Про перевищення повноважень

Верховною Радою; про розкрадання

приватної власності – земельних часток

(паїв) у Львівській області; про відсутність

статусу «член ОСГ» в громадян – жителів

сіл та право видачі дійсних довідок

с/радою даним громадянам.»


   Обговоривши ситуацію, що склалася в селах с/ради внаслідок зміненого Верховною Радою Закону України «Про особисте селянське господарство» - в ч. 8-9 даного Закону та супутніх змінах в чинному Законодавстві, заслухавши доповідь голови с/ради по даній та супутніх дійсних проблемах; дійшовши висновку, що:

а) вищезгадані зміни до чинного законодавства  виходять за межі регулювання Конституцією України, не відповідають Конституції України та не прийняті на її основі, порушують права і свободи громадян України – жителів села, позбавляють селян вільного вибору на працю та рівних можливостей у виборі професії та роду трудової діяльності, позбавляють селян права на соціальний захист з правом їх забезпечення у разі втрати працездатності й допускають звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод селян  через дискримінацію та обмеження селянства за класовою ознакою а відтак –  позбавляють громадян рівних конституційних прав і свобод та перевищують повноваження Верховної Ради;

б) у Львівській області відсутня наявність фактичного забезпечення можливих членів особистого селянського господарства земельними ділянками для ведення ОСГ внаслідок протизаконного проведення розпаювання земель колективної власності – земельні ділянки, на які видані земельні акти як на землі ОСГ, насправді (фактично) є примусово відокремленими при розпаюванні земель колективної власності частинами від земельних часток (паїв). Вищезгаданий факт є порушенням гарантій права на власність, виходить за межі регулювання Конституцією України, не відповідає Конституції України, порушує права і свободи громадян України – жителів села, є не забезпеченням рівності права власності на землю громадян – жителів сіл, є втручанням державних органів в здійснення громадянами своїх прав щодо володіння/користування і розпорядження землею, є протиправним позбавленням непорушного права власності, позбавляє можливих суб’єктів  ОСГ їх об’єктів – земельних ділянок для ведення ОСГ  – та заперечує й унеможливлює їх статус сільських громадян членів ОСГ.         

Тому, керуючись: ч. 2 ст. 3, ст. 8, ч. 2 ст. 14, ч. 1-3 ст. 41, ст. 21-22, ч. 1-2 ч. 4 та ч. 6 ст. 43, ст. 46, ст. 24 та ст. 19 Конституції України; ч.2 ст. 1, ч. 2-3 ст. 2, ч. 1 ст. 3, ст. 5 та п. д) ст. 6, ст. 33 «Земельного кодексу України»; ст. 2 та ст. 3 Закону України «Про особисте селянське господарство»; Постановою Верховної Ради Української РСР «Про земельну реформу»; ст. 7, ст. 10 та ст. 11 Закону України «Про колективне сільськогосподарське підприємство»; Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо прискорення реформування аграрного сектора економіки»; Законом України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв); ст. 373 та ст. 374 «Цивільного кодексу України»; ст. 4, ч. 1 ст. 10,ч. 3 ст. 24, ч. 5 ст. 59  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»; п. 51 ст. 19 «Регламенту роботи» с/ради, сесія сільської ради


ВИРІШИЛА:

1 .   Звернутись до Президента України, як до Гаранта Конституції – щодо негайної відміни вищезгаданих незаконних актів.

2 .   Звернутись до Генеральної Прокуратури України щодо перевірки вищенаведених фактів розпаювання земель колективної власності та відповідного Генеральною Прокуратурою реагування на дійсне.  

3 .   Доручити виконання п. 1 та п. 2 дійсного рішення голові с/ради.

4 .   Затвердити відсутність статусу «член ОСГ» в громадян – членів територіальної громади Телязької сільської ради.

 5 .   Затвердити право голови/секретаря с/ради видавати членам територіальної громади Телязької с/ради довідку на підтвердження статусу даних громадян  «не член ОСГ».   


                                                                          Сільський голова   –  Я. Кравченко



дописувач
-

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:58, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567