** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.06.2009


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

2 червень 2009 року

Пошук в новинах   

  
релігія

31 травня Сокальський собор св. Апостолів Петра і Павла відзначив свій 100-літній ювілей. З цієї нагоди в храмі відбувся виступ народного камерного оркестру школи мистецтв ім. В.Матюка. Опісля єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун нагородив відзнаками єпархії переможців конкурсу, що проходив в районі до 100-річчя заснування собору. Нагородження відбулося в шести номінаціях: "Кращий малюнок", "Фотографія", "Дослідницький проект", "Поезія", "Творча робота", "Дослідницько-пошукова робота "Сакральна архітектура м.Сокаля".


Всього було відзначено 15 учнів шкіл району. Владика М.Колтун відслужив архієрейську Службу Божу, у якій взяли участь голова райдержадміністрації І.Бережницький, його заступник, депутат обласної ради М.Христинич, голова районної ради О.Солодяк, 20 священиків Сокальсько-Жовківської та інших єпархій УГКЦ, громада міста.


До 100-річчя собору в музеї "Людина. Земля. Всесвіт" було відкрито виставку фотоматеріалів та документів. На ній представлені унікальні фотографії, датовані 1904-1908 роками, на яких зображені представники комітету по будівництву церкви, книга о.Й.Мериновича "Коротка історія церкви в Сокалі" (1910 р.), портрет ініціатора будівництва собору, його першого пароха о.В.Левицького, тощо.


РДА
Сокальська РДА

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:26, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567