** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.06.2009


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

12 червень 2009 року

Пошук в новинах   

  
політика

РОЗБРАТ - ШЛЯХ В НІКУДИ


 


Відчувається наближення нових виборів, і відповідно розгоряються політичні амбіції, активнішими стають політичні партії і всі, хто планує отримати від виборів якомога більше дивідендів, а, може, і заслужити довіру людей. Ось і появляються на сторінках газет та в електронних засобах масової інформації різного роду статті, в яких критикують роботу Сокальської районної ради. Варто зазначити, що авторами тих статей безпосередньо є депутати Сокальської районної ради, тобто люди, які також відповідають за роботу ради. Будь-яка рада як орган місцевого самоврядування є колективним органом і формується виборцями. А кожен, хто йшов в депутати, зобов`язувався працювати у Сокальській районній раді та відстоювати інтереси сокальської фомади.


В районну раду прийшли люди з різними поглядами, з різним баченням вирішення того чи іншого питання, і не дивно, що на сесіях нерідко виникають гарячі дискусії. І це є нормою, адже саме так народжується істина. Ера "одо-брямсу" залишилася в минулому. Питання, які виносять на сесії Сокальської районної ради, спочатку обговорюють у профільних постійно діючих депутатських комісіях, в подальшому - на президії ради, і лише тоді їх виносять на розгляд сесії районної ради. Зрозуміло, що саме на комісії та на президії ради треба попередньо проаналізувати, вивчити кожне питання, тоді на сесії не виникатимуть суперечки й непорозуміння щодо законності прийнятих рішень. Але деякі депутати Сокальської районної ради ігнорують роботу в постійно діючих комісіях, де, фактично, формують проекти рішень. А на сесіях ті самі депутати обурено виступають, мовляв, рішення неправильні. А де ви були раніше?! Сесія ж перетворюється на балаган.


Я очолюю комісію з питань законності, правопорядку та захисту прав споживачів і постійно стикаюсь з тим, що депутати не з`являються на засідання комісії. Неодноразово звертався до депутатів, які представляють політичні партії "Пора" та Конгрес українських націоналістів, щоб їх представники працювали в комісії із законності. У відповідь - повне ігнорування. Ось і виходить, що депутати не працюють у міжсесійний період, не володіють в повній мірі інформацією, зате на сесії мають велике бажання поговорити, покритикувати рішення.


Хочу сказати депутатам, які публічно заявляють про незаконність рішень, які прийняті на сесіях Сокальської районної ради: ваші заяви -це голе критикантство, бо кожен депутат особисто відповідальний за роботу районної ради в цілому. Самоусунутися від роботи і займатись виключно критикою всіх і вся - це неправильна позиція. Громада вимагає від нас конкретної праці. Зрештою, якщо ви не згідні з тим чи іншим рішенням і вважаєте його незаконним, ви маєте право внести свій проект на розгляд сесії. На жаль, жодною альтернативною рішення ви не підготували. Це факт. Критикувати ж завжди легко...


Окремі депутати, наче на турнірі, визнали діючу районну раду "рекордсменом" з прийняття рішень, які з юридичної точки зору є непрофесійними. Авторами такого турніру є ті, хто причетний до керівних органів району в минулому. Я їм заявляю: ви, хлопці, не праві! Шановні депутати від Конгресу українських націоналістів, ви ж маєте великий досвід керівництва районом в минулому. Тож внесіть поправку і поясніть людям: чому при стовідсотковому фінансуванні не було завершене будівництво житлового будинку в Сокалі по вулиці Чайковського. Поясніть людям з Добрячина і Острова - їх будинки постраждали внаслідок виробок шахти - куди поділися кошти, які призначалися на будівництво житла для них? Чому спромоглися лише на фундамент? Прошу пояснити, чи законно було відчужувати у приватну власність частину приміщень будівлі костелу в центрі Сокаля? Віддали фактично за копійки... Чи законно закривали дитячі садочки в Сокалі і тепер на дитячих майданчиках виросли "будиночки" осіб, які організовували ліквідацію дитячих садочків... Згадайте, розчерком пера була виселена на вулицю сім`я Топорівських у складі п`яти чоловік, в тому числі трьох неповнолітніх дітей. А трикімнатна квартира цілком "законно" була передана одній особі -теперішньому депутату районної ради від КУНу Ігорю Дацюку. Від себе скажу: справжній націоналіст ніколи б так не поступив. На такі незаконні дії реагували правоохоронні органи - зверталися до прокурора Сокальського району аби порушив кримінальну справу, але матеріали неодноразово повертали на... доопрацювання. І досі їх "доопрацьовують".


Якщо б особи, які організували своєрідний "турнір", враховували згадані факти, то в "турнірній таблиці" зміни були б явними. Виставляючи себе на противагу іншим, варто починати з себе і з власних вчинків. Справедливіше було б висвітлювати свої досягнення, аніж критикувати інших. Я вважаю, що лише спільні зусилля і праця можуть принести якісний результат. А саме цього громада чекає від депутатів.



Василь СМОЛИНЕЦЬ,


депутат районної ради, член


Народного Руху України.


 




Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:57, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567