** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::29.09.2009


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

29 вересень 2009 року

Пошук в новинах   

  
новини з КС Вигода

Вироблення стратегічного бачення

подальшого розвитку кредитної кооперації в Україні

  • Петро Маковський, голова Спостережної ради КС Вигода, про принципи кооперації
  • Петро Маковський, голова Спостережної ради КС Вигода, про принципи кооперації
    Протягом 2-х діб з 25-го по 27-го вересня на базі пансіонату «Славський» представники десяти активних кредитних спілок України обмінювались досвідом роботи та виробляли стратегічне бачення розвитку кредитної кооперації. Найчисельніше представництво мали організатори навчального семінару – кредитна спілка «Вигода», яка з всеукраїнським статусом, працює на Стрийщині та має ще 9 відділень (філій) на Львівщині, в Тернопільській та Івано-Франківській областях. Загалом в навчальному семінарі взяло участь понад 50 осіб, які належать до керівних органів спілки, а також були запрошені активісти громад, де працюють відділення «Вигоди».

  • керівник проекту Анна Гамбург та експерт з питань стратегії Томас Райнке
  • керівник проекту Анна Гамбург та експерт з питань стратегії Томас Райнке
    Співорганізатором заходу виступив німецький проект «Підтримка фінансової діяльності на селі» (GTZ/DGRV), і був представлений керівником цього проекту Анною Гамбург та експертом з питань стратегії Томасом Райнке. «Обмін досвідом з питань планування стратегії розвитку фінансової установи, шляхом практичного проведення (на базі КС «Вигода») системного консультування керівництва установи та членства з ключових питань стратегічного розвитку» – так звучала мета проведеного заходу і вона було успішно досягнута.

    Що таке стратегічний план розвитку, яким чином слід організовувати процес вироблення спільного стратегічного бачення розвитку фінансової установи, як загалом діяти в умовах фінансової кризи – це ключові питання, які стояли на порядку денному проведеного заходу. Суттєву допомогу в пошуках відповіді на ці питання надав німецький експерт Томас Райнке. Та учасники семінару-практикуму не лише засвоювали теоретичну частину, але й мали практичні завдання для роботи в малих групах, а саме опрацьовували окремі стратегічні напрями розвитку кредитної спілки «Вигода». Для обговорення в малих робочих групах визначили наступні теми: 1) Розбудова (розвиток) організації, 2) Розширення та покращення послуг, 3) Доведення до ефективного рівня матеріально-технічне забезпечення, 4) Підвищення рівня комунікації в громадах, 5) Випрацювання ефективної системи внутрішнього контролю. Для нашої спілки це один з етапів оновлення свого стратегічного плану розвитку, а для представників інших спілок - це добра нагода здобуття практичних навичок у підготовці стратегічного плану розвитку своєї спілки.

     
  • .
  • .
    Учасники семінару не обмежувались тим, що засвоювали теорію та працювали над практичними завданнями. Програма так була побудована, що знаходився час і для активного творчого відпочинку і для духовних потреб і для пізнання карпатського краю. Завдячуючи громадському активісту Стрийщини отцю Івану Барабашу і його сотруднику Юрію, а також отцю Юрію з Пустомитівщини, кожен день розпочинався зі Служби Божої, це налаштовувало на гарну високодуховну обстановку в роботі і додавало відчуття присутності Божої опіки цим заходом фінансових кооператорів України. Були також і представлення груп в нетрадиційній творчій формі з використанням сценок, пісенних номерів тощо.
  • В музеї пана Юрія Микольського
  • В музеї пана Юрія Микольського
    В неділю, після Служби Божої, більшість учасників семінару мали велике задоволення від спілкування з власником приватного музею в селищі Славське паном Юрієм Микольським. Ерудованість ентузіаста, його творчий запал та енергія, а також одна з частин музею – криївка – просто вразили стриян та гостей нашої спілки. Слід зазначити, що день відвідин музею відділяв нас буквально трьома днями від 85-літнього ювілею пана Микольського, колишнього викладача Львівської Політехніки, уродженця Холмщини, який свою любов до карпатського краю, до України загалом, підтверджує щоденною подвижницькою працею, доносячи історичну правду про Україну та про її визвольні змагання, до гостей з різних куточків нашої держави та з поза її меж.
     
    Підведення підсумків спільної роботи у вигляді семінару-практикуму вказує на значний потенціал, який мають кредитні спілки, не зважаючи на існуючі реальні проблеми. Більшість учасників в анкетах-опитниках висловили свої захоплення заходом та побажання практикувати такі форми навчання частіше. А для «Вигоди» її відкритість та щирість винагородилися відвертістю представників інших спілок, які поділились власним досвідом і готові до подальшої співпраці, і це не лише в рамках спільного українсько-німецького проекту чи канадської програми підтримки кредитних спілок, яка працювала в Україні і йде до завершення. Ми повернулися, натхненні більшим оптимізмом, з твердою вірою в краще майбутнє на фінансово-економічному ринку України, а також з розумінням того, що багато залежить виключно від нас самих, від нашої праці, від нашого вміння передбачати та правильно планувати розвиток своєї установи. І все це заради допомоги своїм членам, які маючи середні та нижчий середнього достаток, потребують практичної допомоги щодо задоволення своїх фінансових потреб. З «Вигодою», справді, вигідно бо це одна з небагатьох спілок в Україні, яка свято дотримується всіх принципів фінансової кооперації та є відкритою для своїх членів і доступною для всіх бажаючих. 
     
    Василь Щекун,

    заступник голови Спостережної ради КС «Вигода»,

    модератор навчального семінару-практикуму


     

    Жанна Журавінська
    кредитний інспектор КС "Вигода"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    15:24, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567