** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.12.2009


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

2 грудень 2009 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

1 грудня у м.Сокалі відбулося урочисте відкриття та освячення пам"ятника Президенту Західно-Української Народної Республіки Євгену Петрушевичу. У ньому взяли участь народний депутат України В.В"язівський, депутат Львівської обласної ради Я.Пітко, довірена особа кандидата в Президенти України В.Ющенка, професор С.Гелей, голови Сокальських райдержадміністрації І.Бережницький та районної ради О.Солодяк, представники політичних партій та громадських організацій району, гості з інших районів Львівщини. Священики катедрального собору св. Апостолів Петра і Павла м.Сокаля на чолі з митрофорним протоїєреєм о.Я.Кащуком освятили пам"ятник.


Супроводжували урочистості заслужена хорова капела "Дударик" з м.Львова, бандурист Остап Стахів та хор "Повстанець". (Довідка: життя Президента ЗУНР Є.Петрушевича тісно пов"язане з нашим містом, де він працював адвокатом. Є.Петрушевич чимало зробив для відродження Сокаля та Сокальського повіту. Саме з його приїздом до Сокаля зароджується товариство "Просвіта", кредитна спілка, відкривається казино "Руська Бесіда", виникають інші організації. Ідея спорудження пам"ятника Євгену Петрушевичу виникла у 2007 році.


В Програмі духовного та культурного розвитку Сокальщини на 2007-2010 роки, прийнятій 22 березня 2007 року на сесії районної ради, був пункт: встановити в Сокалі пам"ятник Є Петрушевичу. Був створений оргкомітет на чолі з головами райдержадміністрації та районної ради. Автор пам"ятника - народний художник України, професор кафедри скульптури Львівської академії мистецтв Ярослав Скакун.


Проектно-кошторисна документація по спорудженню пам"ятника склала 299,7 тис. гривень. Пожертви склали 101279 гривень, 50 тис. грн. було виділено з обласного бюджету, 67 тис. грн. з районного та 25 – з міського. Постамент виготовила Житомирська фірма "Метафіна", роботи по благоустрою – ТзОВ "Ферум").


РДА
Сокальська РДА

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:04, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567