** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.03.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

7 березень 2010 року

Пошук в новинах   

  
влада

Без доброї техніки - сніг не побороти


Цьогорічна зима була справжнім іспитом для кожного мешканця Сокальщини, влади, дорожників і, звичайно, комунальних служб. Насамперед, нелегко було нашим двірникам, котрі з раннього-ранку і до темна відгортали сніг з тротуарів центральних вулиць. Нерідко жінкам допомагали їх чоловіки. І трудилися вони цілісінький день. Аби належним чином почистити дороги, не вистачало найголовнішого — техніки. Проте не можна сказати, що ми склали руки і нарікали, мовляв, нема, що зробим. Зобов`язані були щось робити, аби люди могли дістатися до роботи, вийти до крамниць, лікарні. І незалежно, чи були другого дня вибори, чи ні — наші прибиральники працювали, щоб навіть у цій непростій ситуації сокальчани все ж могли прийти на виборчі дільниці. Звісно, ми вдячні усім приватникам, хто відгорнув сніг з тротуару біля своїх домівок.


25 січня МКП "Сокальжитлокомунсервіс" уклало угоду з ПП «Соріс» на експлуатацію автогрейдера. Керівництву, працівникам цього підприємства ми дуже вдячні, що допомогли. Але і у них техніка не найкраща. Водій не міг вивести автогрейдер на сокальські дороги ще за темна, бо в машині поламане світло, яка ж до того часто грузла у снігу, бо мала стерті колеса. Година ж робота грейдера коштувала для нас 198 грн.


Окремо хочу звернути увагу на обслугову¬вання адміністративних соціальних, медичних установ. Адже їх ми обслуговуєм згідно з укладеними угодами. Але ніхто з них їх з МКП «Сокальжитлокомунсервіс» не укладав (ми й не вимагаємо жодної платні, бо розуміємо їх непросте фінансове становище), проте претензії до нас мають. Та, незважаючи на це, ми обслуговували найбільш соціальнозначимі об’єкта, до яких належить і територія, де стоять карети «Швидкої допомоги».


Снігу було повно на подвір’ях мешканців Сокаля, і вони викидали його на проїжджу частину, це додавало роботи прибиральникам. Стосовно доріг, які і слизькі, і з вибоїнами, в зимовий час по них варто їздити з особливою обережністю. Молоді люди часом гасають на іномарках, зовсім не дотримуючись дистанції між автівками, так до біди недалеко. Треба пам’ятати, що ще дороги слизькі. І задля того, щоб безпечніше було по них їздити, шахти виділяють шлак, інші організації дають транспорт, не вимагаючи оплати, бо розуміють нинішнє становище.


Слова вибачення хочу висловити тим сокальчанам, у домівки котрих у цю засніжену зиму прийшло невимовне горе - втрата рідних людей. Дуже складно було розчистити цвинтарі від снігу, особливо новий, який дуже позавівало. Ми намагалися якомога оперативніше очистити його, але техніки бракувало.


Але буде завтра. Йде весна  і ми зіткнемось з іншою проблемою — сміття, яке уже виринає звідусіль. А ще поламані дорожні знаки, страшні вибоїни на дорогах. Ми старатимемось усі ці проблеми вирішити. Та нинішня зима дала нам урок, і показала, щоб без доброї техніки — снігу не побореш. Про це вже сьогодні з огляду на наступну зиму треба думати нам, комунальникам і владі. Бо нас вчили як вчасно і правильно косити газони, а краще б виділили кошти на добру техніку. Бо руками і лопатою великого снігу не побореш.


Віра Думас,
начальник дільниці благоустрою
і саночистки КП «Сокальжитлокомунсервіс».



Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
19:46, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567