** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.03.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

7 березень 2010 року

Пошук в новинах   

  
релігія

Щасливі ті, що йдуть до бога, котрі покликані до священства


Нещодавно у приміщенні Спасівської школи відбулась духовна святкова академія «Тайна священства» з нагоди 10-літнього ювілею, священства і душпастирської праці о. Андрія Палюха на парохії сіл Спасова і Перв`ятичі. Свято розпочалось молитвою «Отче наш». У виконанні жіночого ансамблю прозвучали релігійні пісні. Також прийшли привітати священика найменші парафіяни - діти з дитячого садка. Учні школи поставили сценку «Дари Божі», співали пісень, танцювали. Жартівливий образок з життя відтворили Олеся Мурза і Юля Цинкалюк. Пісні, танці, вірші все вдало перепліталось з життєписом о. Андрія, про нього вели мову ведучі Михайло Мерко, Олеся Мурза.


У час, коли пробуджувалась природа і весна вступила в свої володіння, на деревах з`явилися перші листочки, весело щебетали пташки, у сім`ї Палюхів народився другий хлопчик. Хлопчик, якого Господь обрав своїм апостолом. Дитина прийшла на світ 14 березня 1973 року і нарекли його Андрієм. Мабуть, ніхто не здогадувався, що він стане колись священиком. У 1980 році пішов у перший клас Червоноградської школи №6, селища Гірник. Ми пам`ятаємо той час, коли панував антихристиянський режим, заперечували існування Бога, нищили християнські цінності, закривали Божі храми. В душах дітей насильно насаджували атеїстичні ідеї. Але Господь мав свої плани. Маленький хлопчик прислуговував разом з братом у церкві Пресвятої Богородиці села Сілець. В душу молодого юнака Господь вселив іскорку віри, любові і побожності. Ніякі перестороги і залякування не могли згасити той маленький вогник надії, що горів у серці хлопчини, який завжди мріяв стати священиком. І вона здійснилася. У1991 році вступив в Люблінську духовну семінарію (Польща). Юнак брав участь у формуванні «Козацького куреня», заснуванні осередку благодійної організації «Карітас» міста Червонограда. У 1995 році семінарист одружується, а в 1997-му закінчує семінарію зі ступенем магістра богослов`я. В 1999 р. приймає дияконські свячення, а згодом, 26 грудня, священичі свячення з рук владики Михаїла Колтуна. В 2000 році отець Андрій призначений на парохію св. Йосафата сіл Спасів і Перв`ятичі. Співпрацюючи з сестрами-монахинями, проводить науки для молоді і батьків, відвідує школу, займається катехизацією. Організовує Вервицю для дітей, поїздки в відпустові місця. На теренах парохії діє апостольство молитви і братство Живої вервиці. Отець прийшов на парохію, де багато співучих людей, закоханих в українську пісню, де шанують традиції, мають високу патріотичну свідомість, організовував духовні, національно-патріотичні свята. Родина Палюхів - батько і мати благословили на службу двох своїх синів - це велике благословення і щастя для родини. В 2002 році о. Андрій призначений на парохію Введення в храм Пресвятої Богородиці. З 2005 року працює в церковному суді Жовківської єпархії. Наш духовний наставник о. Андрій ділиться своїми проповідями, рятує скалічені душі ще з того часу, коли в 2006 році отримав призначення на парохію церкви Преображення Господнього у с. Поториця. За велику працю на духовній ниві в 2008 р. владика Михаїл Колтун підніс о. Андрія до гідності протоієрея та нагородив жовтим хрестом. В 2009 р. о. Андрій вступив до аспірантури з церковного права в Люблінський католицький університет. Священик покликаний не тільки на те, щоб освячувати душу, а передусім, щоб служити людям. Дякуймо Богу і складімо молитву, що благословив на нашу парохію такого мудрого, розумного проповідника Христової науки. Нехай Господь Бог надалі благословляє його, а Матір Божа нехай опікується на цій нелегкій душпастирській стежині і вимолить для нього і його сім`ї Божих благословенних ласк на многії і благії літа.


Галина БАРАНОВСЬКА, завідуюча Народним домом с. Спасів.
5 березня 2010 року


Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
09:08, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567