** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.03.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

12 березень 2010 року

Пошук в новинах   

  
влада

 

АКЦЕНТ - НА СПОРТИВНО-ПАТРІОТИЧНОМУ ВИХОВАННІ МОЛОДІ

 

Відбулася координаційна рада з питань реалізації районної комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту, на яку запросили фізкультурно-спортивний актив району. Начальник відділу молоді та спорту РДА Ярослав Тарасюк підсумував спортивні досягнення спортовців в іграх Сокальщини та участь команд в XVIII спортивних та V юнацьких літніх іграх Львівщини, окреслив завдання для фізкультурно-спортивних організацій в реалізації державної політики щодо розвитку фізичної культури та спорту в районі на 2010 рік.

Доповідача доповнили присутні. Зокрема, про спортивні досягнення учнів Сокальщини вів мову методист райметодкабінету відділу освіти Євген Борнак. Як показали себе у спортивних змаганнях вихованці ДЮСШ «Соколяни», про шини на майбутнє та проблеми, які виникають у  роботі, розповів директор Роман Плетінка. Його колега - директор ДЮСШ «Буг» Василь Сидор - акцентував увагу на залучені сільського населення до спорту. 200 дітей займаються футболом, гирьовим спортом, шахами, настільним тенісом - це 15 навчальних груп. Є належна тенісна база та перспективні вихованці. Нині спортивна школа приділяє велику увагу розвитку футболу, зокрема особливий акцент робить на дитячо-юнацький футбол.

Інструктор Великомостівського міського центру «Спорт для всіх» Мирослав Гбур звернув увагу колег на те, що місто Великі Мости не має своєї бази, оскільки колишні спортивні споруди знищені. Ось чому тут важко організувати будь-які спортивні змагання, бо нема де їх провести.

 А це ж не добре, бо діти, а тут проживає понад 1500 хлопців та дівчат, не мають можливості розвиватися фізично. На його думку, добре було б відкрити у місті філію спортивної школи. Як виступив ФК «Сокаль» в чемпіонаті області з футболу, про його проблеми та плани на 2010-й розповів головний тренер Віктор Середюк.

Цьогоріч фінал Всеукраїнських змагань «Мама, тато, я - спортивна сім`я» відбудеться у Сокалі. Про підготовку стадіону «Сокіл» до цих змагань та до літнього сезону 2010 року інформував присутніх його завідувач Андрій Мандрик. Директор Львівського обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»

Олег Криштальський розповів, що цим заходом зацікавився фонд олімпійських чемпіонів Яни Клочкової та Дениса Силантьєва, які пропонують провести у Сокалі на другий день змагань ще й ігри на воді. Далі О. Криштальський детальніше зупинився на спортивних майданчиках. Під час наради кожен ділився думками, робив зауваження, давав пропозиції, як виправити ситуацію у галузі фізкультури та спорту. Вийшла щира розмова про наболіле. Це й не дивно, бо тут зібралися ентузіасти своєї справи, люди, які присвятили життя спорту та плеканню спортсменів Сокальщини. Заступник голови районної ради Василь Панченко подякував присутнім за самовіддану жертовну працю на спортивній ниві, які прищеплюють дітям любов до фізкультури та спорту і пропагують здоровий спосіб життя.

Підсумувала координаційну раду заступник голови райдержадміністрації Марія Христинич. Вона відзначила, що тут зібрався фізкультурно-спортивний актив району, фанати своєї справи, які не мислять себе без спорту. І приємно, що у нас є добрі, професійні, спортивні кадри, які навчають дітей бути здоровими, загартованими, пропагують здоровий спосіб життя.

М. Христинич вела мову про добру співпрацю між вчителями фізкультури загальноосвітних та спортивних шкіл, зокрема відзначила доробок вчителя фізичного виховання Сокальський НВК "ЗШІ-ІІІ ст. №4 - ліцей" Ігоря Петришака, який створив музей спортивної слави. Його приклад можна було б впровадити й у інших навчальних закладах Сокальщини. «Варто відзначити, що за останні роки значно покращилася матеріально-технічна спортивна база району. Зокрема, з`явилися нові спортивні майданчики, тренажерні зали... Однак було і ряд проблем, які варто врахувати в майбутньому», — сказала Марія Христинич. І накреслила перед спортовцями завдання на 2010-й, зокрема, залучати все більше і більше молоді до спорту, а також жителів сільської місцевості та всі верстви насе¬лення до участі в різноманітних фізкультурно-спортивних заходах. Однак особливу увагу в роботі акцентувати на патріотичному вихованні молоді.

Наприкінці зустрічі за традицією відзначили грамотами вчителів фізичної культури та команди, які здобули вагомі спортивні результати під час спортивних ігор та змагань 2009 року.


Любов ПУЗИЧ.
12 березня 2010року

Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:48, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567