** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::08.05.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

8 травень 2010 року

Пошук в новинах   

  
культура

І ЗНОВУ ФЕСТИВАЛЬ



Шістнадцятий рік поспіль у Сокалі 8-9 травня проходитиме регіональний фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва "Мамині зіроньки - 2010". Вже визначено його учасників, склад журі тощо. Про підготовку цього популярного фестивалю наш кореспондент попросила розповісти голову оргкомітету, начальника відділу культури та туризму РДА Ларису ФАРИН.



- Пані Ларисо, розкажіть, будь ласка, скільки учасників візьмуть участь у цьогорічному фестивалі і звідки вони?


   


Зареєструвалися 52 учасники. Найбільша група середня - 22 учасники і молодша -19, тобто це діти віком від восьми до чотирнадцяти років. Як завжди, широко представлена Волинь -15 учасників, Сокальщину представлятимуть 13 конкурсантів. У фестивалі також візьмуть участь діти з Рави-Руської (також багато-чисельна група), наші сусіди з Червонограда, Соснівки, Львова. Приємно, що рамки фестивалю розширюються. Цьогаріч до нас приїдуть двоє дівчат (старша група) з Луганщини, з Кремінського району, з яким наш район уклав угоду про співпрацю.



- Де житимуть приїжджі?



Завдяки підприємцю Михайлу Пограничному гості з Луганщини житимуть у готелі. Інші конкурсанти доїжджатимуть. В минулому році їх приймали в Сокальському професійному ліцеї. Але цьогаріч там живуть переселенці з аварійного будинку. Зате, як і в попередні роки, конкурсанти харчуватимуться там.



- Наш фестиваль вигідно відрізняється від інших, на яких звучить попса, а пісні виконують на іноземних мовах.


   


Так, адже мета "Маминих зіроньок" - не тільки виявляти юні таланти, і найперше ті, що живуть в нашому регіоні, а й піднести престиж української духовності, народної пісні. Всі учасники фестивалю неодмінно повинні виконати по дві пісні українською мовою, одна з них»посвята Матері Божій або Мамі. Причому, як слухачі чули в попередні роки, часто конкурсанти виконують їх акапельно, що також є ріцкістю навіть на Всеукраїнських фестивалях.



- Хто оцінюватиме вокальні дані конкурсантів?



Ми серйозно підходимо до підбору членів журі, адже саме вони визначають долю конкурсантів. В цьому році журі очолює заслужена артистка України, солістка Національної опери ім. Соломії Крушельницької Наталія Дацко. Любить наш фестиваль і вже десять років приїжджає на нього методист Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича Марта Вовк. Багато років членом журі є завідувач естрадним відділом цього ж училища Юрій Антонкж. Свою думку висловить і художній керівник та диригент Львівського муніципального хору "Гомін", викладач Львівського училища культури та духовної семінарії Святого Духа Руслан Ляшенко. Членом журі є також директор Сокальської школи мистецтв Ярослав Стефанишин. Хочу підкреслити, що вони завжди дуже переживають за конкурсантів, особливо на гала-концерті, адже це свого роду є екзамен на їх фаховість. Запрошуємо всіх на цей концерт. Квитки продають з 4 травня у районному Народному домі.



- Оргкомітет провів значну підготовчу роботу. Знаю, що фестиваль не відбувся би без спонсорської допомоги...


   


Це справді так. Тому хочу подякувати меценатам, спонсорам: Львівським обласній раді та обласному управлінню культури і туризму. Сокальським райдержадміністрації, районній та міській радам, ТзОВ "Дукат" (Олег Фенчин, Роман Швед. Віталій Замрій), ТзОВ "Сокме" (Володимир Бомко), ТзОВ "АВС" (Леся та Андрій Бабухи), ТзОВ "Ніка" (Марія Шамборов-ська), ТзОВ "Світанок" (Наталія Кінах), Борокському спиртозаводу, кафе-бару "Едем" (Ірина Шутовська), аптеці "Провізор" (Юрій Мандрик), магазину-салону "Камелія" (Орися Багрій), ПАФ "Білий Стік" (Олег Іванчина), ТзОВ "Клінгспор", ПП "Геоінформаційні технології" с. Двірці, сімї Василя Панченка, підприємцям Галині Дещаківській, Михайлу Пограничному, Василю Дідику, Андрію Сенюку, Марії Майструк, ресторану "Со-каль" (Ярослава Худик, Оксана Хохунь), управлінню агропромислового розвитку (Ігор Шайнога), кафе Талант" (Марія Тарадаха), районній організації Союзу українок (Ірина Мандрик), Сокальському професійному ліцею № 3 (Ольга Красільчук). А також інформаційним партнерам - районному часопису "Голос з-над Бугу", телерадіокомпанії "Сокаль".



 -Дякую за розмову.


Інтер`ю взяла Валентина БЛУДОВА.
7 травня 2010 року



Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
08:55, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567