** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::29.05.2006


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

29 травень 2006 року

Пошук в новинах   

  
культура

В неділю 28 травня Сокаль урочисто відзначив 629 річницю з дня заснування – День міста, а також 4 річницю радіо “Сокаль”. Вже традиційно ці два свята в нашому місті поєднуються. Відбулось чимало заходів присвячених Дню міста.

Зранку в церквах міста відбулись урочисті Літургії. Зокрема, вдень на майдані поблизу пам’ятника Т.Шевченку сокальський вузол зв’язку підприємства “Укрпошта” проводили акцію з розповсюдження періодичних видань, листівок та пропаганди поштових послуг. Поряд з цим газета “Голос з-над Бугу” до свята проводила розіграш лотереї, переможцям якої в дарунок дісталася 3-х місячна підписка на часопис. Відтак, вся увага була прикута до центрального майдану Сокаля, де на великій сцені розгорталося святкове дійство.

Програму свята Дня міста відкрили юні виконавці естрадної пісні – лауреати та переможці фестивалю “Мамині зіроньки”.

Опісля цього, сокальчани послухали духовні пісні у виконанні гурту християнської церкви “Благодать” під керівництвом Сергія Мищія.

О 18 годині з святом сокальчан вітали гості з Польщі – ансамбль пісні і танцю землі Грубешівської. Він складається з молодих людей з навчальних закладів Грубешова, які культивують фолькльор і народну культуру. Ансамбль переможець численних фестивалів в Польщі та за її межами. Його творчість відома в Україні, Словаччині, Туреччині, Італії, Франції та інших європейських країнах. Засновник і артистичний керівник ансамблю Гражина Темпоровіч.

Після цього розпочалась урочиста частина, участь в якій взяли керівництво міста і району – міський голова Сокаля Петро Савчук, його заступник Володимир Козакевич, голова РДА і РР Олег Солодяк, його заступники, зокрема Марія Христинич, що представляла депутатський корпус Львівської обласної ради, гендиректор ТРК “Сокаль” Микола Пасько, заступник генерального директора ДП “Львіввугілля” Валерій Соколовський, гості з Новолинська – заступник міського голови Леонід Кошлатий, польська делегація – голова ради Грубешівського повіту Лех Червонка, віце-бурмістр Грубешова Анджей Воловський, а також війт гміни Долгобичів Станіслав Бархацький. Усі вони висловили щирі вітання з нагоди Дня міста та радіо “Сокаль”, передали подарунки та вітальні листівки для мерії Сокаля.

Відтак розпочалась концертна програма за участю виконавців з Сокаля, Червонограда, Володимир Волинського і Львова. Першими свою творчість представив сокальський гурт “Ньюанс”, потім хлопці колективу з Володимир Волинського – гурт “Інші”, трохи розбавили рокових виконавців представник ще однієї молодіжної музичної течії – репвиконавці сокальського колективу “Нестандарт системи”, які представили кілька пісень про Україну і наше рідне місто. Після них на сцену вийшов гурт “Десенс” з Червонограда. Цього дня і вечора сокальчани почули багато пісень у роковому, реперському виконанні, і звичайно ж не обійшлося без української популярної музики. Вирував майдан під спів чарівної львівської співачки Ірини Федишин, яка, доречі, є півфіналісткою “Євробачення-2005” та лауреаткою Всеукраїнського конкурсу “Шлягер року-2006”. Не меншого запалу для багатотисячної публіки принесли пісні у виконанні ще одного гостя зі Львова, відомого естрадного співака – Тараса Курчика. Під фінальну пісню – офіційний гімн до приїзду в Україну папи Римського Іоана Павла ІІ, автором якої є сам Тарас Курчик, зоряне небо Сокаля осяяв святковий феєрверк на честь Дня нашого міста та 4 річниці радіо “Сокаль”.

Свято на цьому не закінчилося, до 1 години ночі сокальчани та гості міста на майдані розважались на дискотеці, яку представляв DJ Вайт. Висловлюємо щиру подяку спонсорам і меценатам свята, усім, хто доклався до нього. Особлива подяка організаторам на чолі з депутатом міської ради від ГП “Пора” Тарасом Кісом.


служба інформації ТРК “Сокаль”

служба інформації
ТРК "Сокаль"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
08:06, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567