** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.06.2006


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

2 червень 2006 року

Пошук в новинах   

  
влада

Круглий стіл на тему “Соціальне підприємництво: можливості та перспективи” пройшов сьогодні в Сокалі. Організаторами виступили коаліція Громадських Організацій проекту м.Сокаль “Добробут кожної людини – запорука демократії”, Сокальська агенція регіонального розвитку і сектор зв`язків з ГО та ЗМІ РДА.

В ході засідання учасники, серед яких представники влади Сокальського району та міста Сокаль, громадських організацій та місцевих фондів, обговорили питання можливостей, перспектив розвитку соціального підприємництва на Сокальщині, етапи його створення. Зокрема про загальні засади організації підприємства, що мало б за мету отримання прибутку, для його використання в соціальних програмах міста чи конкретно взятої організації. З цим присутніх ознайомила керівник проекту “Добробут кожної людини – запорука демократії” Мар`яна Яремчук.

Метою круглого столу було донесення інформації щодо соціального бізнесу, отриману з-за кордону, до громадських організацій. Аби дати зрозуміти їм, що прийде час коли треба буде починати заробляти гроші для реалізації проектів самостійно.

Організувати та провадити соціальне підприємство в теперішніх умовах жорсткої конкуренції та податкової політики неможливо без сприяння влади, зокрема, на початку – коли необхідно отримати велику кількість дозволів. Тут, за словами учасників круглого столу, потрібне розуміння керівництва і району і міста, і відповідних служб. З цим погоджується і заступник голови РДА Олексій Кінах, він зокрема зробив висновок, що вже найближчим часом ми зможемо говорити про „соціальну економіку”.

Для ознайомлення з передовим досвідом створення соціальних підприємств в Україні, Росії, Чехії та інших державах світу, присутні переглянули фільм “Моделі соціального підприємництва”. Відтак відбулась дискусія на тему перспектив співпраці, можливості отримання фінансування тощо. Усі присутні мали можливості висловити свої думки по темі. Голова районної ради Олег Солодяк висловив думку, що для початку потрібна ініціатива громадських організацій, та слід обрати напрямок ведення справ у соціальному підприємстві.

В цілому ж дискусія була досить змістовною. На завершення усі обговорили можливості підписання декларації про партнерство і співпрацю в галузі соціального підприємництва. Після чого присутні керівники громадських організацій поставили свої підписи під угодою про співпрацю з владою району і міста.

служба інформації ТРК “Сокаль”

служба інформації
ТРК "Сокаль"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:04, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567