** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::01.03.2011


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

1 березень 2011 року

Пошук в новинах   

  
анонс

Ватикан зараховує Папу Івана Павла II до лику блаженних.

 

  • За повідомленням Префектури Папського Дому церемонія беатифікації Івана Павла II розпочнеться 1 травня 2011 р.Б. о 10.00 год.на площі Святого Петра у Римі. Цього року на 1 травня випадає свято Божого Милосердя, яке встановив Іван Павло II. Дату церемонії беатифікації оприлюднив Бенедикт XVI 14 січня 2011 р.Б..  Напередодні церемонії 30 квітня 2011 р.Б. відбудеться молитовне чування на території Ціркус Максімус (Circus Maximus) – найбільшого іподрому Стародавнього Риму. На території цього античного стадіону в сам день беатифікації чисельні групи паломників матимуть можливість на великих екранах дивитись беатифікаційну Літургію з площі Святого Петра. Управління організації аудиторії та громадських церемоній папи наголошує, що взяти участь у церемонії зможуть усі охочі. На урочистостях очікується прибуття від 1 до 2,5 млн вірних. 

      Папа Іван Павла II перебував на цій посаді 27 років, найдовше в історії, і помер у 2005 році. Його беатифікація на 1 травня 2011 р.Б. була схвалена Папою Бенедиктом після того, як спеціальна комісія Ватикану вирішила, що одна із французьких черниць Марі Симон-П`єр невдовзі після смерті Папи Івана Павла дивом вилікувалася від хвороби Паркінсона через його заступництво. Сестра Марі стверджує, що одужала через два місяці після смерті Івана Павла, після того як вона й інші черниці помолилися за нього. Вважають, що Іван Павло, колишній кардинал Кароль Войтила, сам потерпав від цієї хвороби.

      Священники вже готуються перемістити труну з останками Івана Павла з місця його нинішнього поховання у склепі під собором Святого Петра до каплиці у самому соборі поруч із відомою мармуровою скульптурою Мікеланджело. Труну відкривати не будуть.
      Паломницький центр Сокальсько - Жовківської Єпархії УГКЦ Святого о.Миколая- Чудотворця – покровителя усіх подорожуючих організовує паломництво вірних нашої Єпархії на урочистості з нагоди беатифікації.

      Усіх бажаючих паломників просимо зголошуватися до Мар’яни Яремчук  до 01 березня 2011 р.Б. за телефонами 0503376023, 03257-28279, 
    caritassokal@ukr.net, marjanajaremchuk@mail.ru 


    Адміністратор
    -

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    11:43, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567