** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::24.04.2011


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

24 квітень 2011 року

Пошук в новинах   

  
релігія

Великоднє послання
для священиків, монахів, монахинь і всіх вірних
Сокальсько-Жовківської  єпархії на 2011 р. Б.
 

Христос Воскрес!             Воістину Воскрес!


Христос Воскрес в своїй любові
І цю любов Він нам дає,
Щоб ми для ближнього вмирали
І жили так, як Бог жиє.

  • Людина, що втратила любов до Бога і до ближнього наразилася на великі труднощі в житті. І це до такої степені, що сама собі вже, навіть, зарадити не могла. Господь наш Ісус Христос прийшов на землю до нас, народився, став людиною, щоб показати і дати нам дорогу спасіння. Він в своїй науці закликає нас до покаяння, а натомість дає свою любов, яка перед Богом нас примиряє, що вже не наші гріхи свідчать перед Богом про кару, а любов Сина Божого, який помер задля нас і своєю любов’ю за нас свідчить перед Отцем небесним. Це найбільша подія в житті людей, яка спонукає нас у вірі мерщій прийняти цей феномен і усунути перешкоди для життя. Бог своєю любов’ю нас відкупив від гріхів, Бог своєю любов’ю воскрес із смерті, Бог своєю любов’ю хоче нас оживити, щоб ми від гріхів не вмирали. Господь свою любов дає нам, щоб ми жили і успішним було наше життя. Любов, яку дає Господь, усе перемагає, як і життя вона кінця не має.

    Своїм Воскресінням Господь звертає на себе увагу, щоб ми збагнули цю подію в своєму житті. Його воскресіння має місце в житті людини, що воскресіння Його здійснюється задля Його любові до нас і задля Його любові між нами. Коли будемо мати любов до Бога і Його любов до ближнього, то будемо мати життя в собі. Тому в житті маємо змагатися про любов, як рівно ж про життя. Щоб наші намагання були оправданні, треба в житті прощати ближнім, як і Бог нам прощає: «…і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим…» (молитва «Отче наш»); треба бути терпеливим до тягарів, які ми відчуваємо з причини ближніх і по при це робити добро, щоб зберегти мир в серці і не допустити злоби і нарікань. Це шлях до життя, до взаєморозуміння, щоб злоба і гріховні надужиття не зморили нашого розуму, серця і душі. Щоб часом не прийшло до нас платити злом за зло, але добротою здобувати життя. Стримуймось від усякого роду гріхів, умираймо для гріха, умертвляймо себе, щоб зберегти любов до усіх ближніх.

    В нашій державі, як і в нашому житті, гріховні надужиття спричиняють вбивства, ворожнечу, кривду, недовіру і це таке наше життя. Хіба до такого життя нас кличе Господь? Життя – це мир, радість, любов, терпеливість, лагідність, доброта, милосердя. Таке життя ми собі бажаємо і до такого нам Господь запевняє успіх силою своєї благодаті.

    Сила Його воскресіння є доказ того, що Він може змінити наше життя і це в бажану для нас сторону. Бог – це наше життя. Бог – це наше добро. Тому обираймо те, що Боже – Його заповіді, Його любов, таку великодушну і жертвенну, довіряймося Йому і Його волі, бо Його воля , де наше добро.

    Богородиця обрала цю найкращу частку від Бога, що не відніметься від Неї і ця частка тепер становить суть нашої долі. Бог Їй довірив себе, Бог Їй довірив нас. З великою вірою і впевненням приймім Христа воскреслого в своє життя, щоб нам жити. Він в собі має життя і, коли Його приймемо, то будемо мати життя в собі.

    Щиро з вірою у воскреслого Христа бажаю усім нам, щоб ми розвіяли всі сумніви, а прийняли Христа воскреслого у всій Його силі і славі. Це нас усіх з’єднає в родині, в Церкві і в Україні. Наше життя є спрагле цього братнього порозуміння. Бажаю, щоб Його любов запанувала в нашому житті і дала нам плоди Його, щоб ми могли втішатися життям, дорожити своїм ближнім, жити в злагоді з усіма. Також, бажаю духовної кріпости для усіх, які перебуває в немочах і тих, кого бракує в сім’ях. Хай ласка Воскреслого Христа дасть кожному радіти Воскресінням і життям. Щастя, здоров’я, благополуччя і довгих років життя у радості з Богом і усіма людьми. Хай наша радість сягає небес, де відійшли наші померші, щоб ми за них і з ними раділи життям, яке у Воскресінні нам відкрив Господь. Небо і земля нині торжествує, життя в Божій ласці нам Христос дарує.

    Христос Воскрес!                    Воістину Воскрес!

    † Михаїл Колтун
    Єпископ Сокальсько-Жовківський

    Адміністратор
    -

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    16:50, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567