** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.09.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

11 вересень 2015 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

В районі завершилася пероральна імунізація диких тварин проти сказу

  • В районі завершилася пероральна імунізація диких тварин проти сказу
  • В районі завершилася пероральна імунізація диких тварин проти сказу

    На Сокальщині завершилась пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це радіо «Сокаль» розповів начальник управління ветеринарної медицини в Сокальському районі Петро Климчук. За його словами такі заходи із запобігання поширенню захворювання на сказ проводяться в межах Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща кілька років поспіль. Їх мета – створити 70 кілометрову буферну зону з метою захисту території Польщі, Європейського союзу, а також і Сокальщини загалом.

    Роботи проводяться за допомогою авіатранспорту, обладнаного GPS-навігацією і системою рівномірної реєстрації скидів вакцини вздовж українсько-польського кордону на території 13-и районів Львівської області. Імунізація тварин відбувається за рахунок коштів Євросоюзу. З метою контролю поїдання тваринами приманки, вакцина розкладається вручну в певних місцях. Дикі тварини повинні з’їзти розкладені принади і набувають імунітету від захворювання (таким чином відбувається їх імунізація). А коли частка імунізованих тварин у популяції перевищує певний, граничний рівень, то розповсюдження сказу припиняється.

    Як зазначають в управлінні ветеринарної медицини в Сокальському районі вакцина, що застосовується для пероральної імунізації, має діяти лише через шлунково-кишковий тракт і досить тривалий час вона зберігає свої властивості. На територію нашого району на дані профілактичні заходи, як розповів Петро Климчук виділено 75 доз приманок, які зовсім не шкідливі для людей та навколишнього середовища, а для диких тварин, це свого роду смаколик.

    Поява методу пероральної вакцинації означала справжній прорив у справі боротьби зі сказом. Такий вид вакцинації став в Західній Європі найпростішим, найбільш ефективним і економічно виправданим засобом боротьби зі сказом. Кампанію з вакцинації рекомендують проводити двічі на рік. Навесні (в березні – травні) і восени (у вересні – жовтні).

    Радіо "Сокаль"

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    12:47, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567