** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::04.05.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

4 травень 2016 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Під час «гарячої лінії» платники запитували…
  • Під час «гарячої лінії» платники запитували…

    Під час «гарячої лінії» платники запитували…

    Під час «гарячої лінії», яка відбулась у Сокальській ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області, на запитання платників податків відповідала начальник відділу податків і зборів з юридичних осіб Сокальської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області Лисяк Оксана Адамівна.

    Пропонуємо вашій увазі найактуальніші.

    • Наше підприємство планує розробити веб-сайт та розмістити його в мережі Інтернет. Як у податковому обліку з податку на прибуток відображаються витрати на реєстрацію доменного імені та хостинг?

    - Витрати платника податку, пов’язані з розробкою веб-сайту та його розміщенням в мережі Інтернет (реєстрація доменного імені та хостинг), відносяться до 6 групи – інші нематеріальні активи. При цьому розрахунок амортизації здійснюється відповідно до норм пункту 138.3 статті 138 Податкового кодексу України.

    • Оксано Адамівно, чи мають право релігійні організації при продажу релігійно – обрядової атрибутики та наданні обрядових послуг проводити розрахункові операції без застосування касового апарату?

    - Без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок і книг обліку розрахункових операцій дозволено здійснювати продажу предметів релігійно-обрядової атрибутики та наданні обрядових послуг релігійними організаціями. Граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) на один суб’єкт господарської діяльності встановлено в сумі 200 тис. гривень.

    У разі перевищення зазначеного граничного розміру необхідно в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати реєстратор розрахункових операцій та проводити розрахунки з застосовуванням реєстратора розрахункових операцій.

    • Добрий день. Чи виникає об’єкт оподаткування ПДВ при передачі головним підприємством відокремленому підрозділу (філії) товарів/послуг, основний фондів?

    - Враховуючи те, що в рамках юридичної особи право власності не змінюється, то операція з передачі для виробничого використання товарів/послуг, основних фондів в межах балансу платника податку (головного підприємства), а саме: від однієї філії до іншої, чи від головної організації до однієї з філій, чи навпаки від однієї із філій до головної організації, не підлягає оподаткуванню ПДВ.

    • Телефонує Вам головний бухгалтер приватного підприємства. Мене цікавить, чи нараховуються податкові зобов’язання при здійсненні операцій із списання товарно-матеріальних цінностей, в тому числі зіпсованих?

    - Оскільки платником податку на додану вартість здійснюється операція зі списання товарно-матеріальних цінностей (в тому числі зіпсованих), то вони починають використовуватись в операціях що не є господарською діяльністю такого платника податку. Так як під час придбання товарно-матеріальних цінностей (в тому числі зіпсованих) суми ПДВ були включені до складу податкового кредиту, то платник податку повинен не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду, в якому відбувається їх списання, здійснити нарахування податкових зобов’язань з ПДВ за основною ставкою виходячи з вартості придбання таких товарно-матеріальних цінностей (в тому числі зіпсованих).

    • Маю ще одне запитання – чи є об’єктом оподаткування акцизним податком операції списання знищеного, зіпсованого, втраченого підакцизного товару?

    - Об’єктом оподаткування акцизним податком є обсяги та вартість втрачених (зіпсованих) підакцизних товарів (продукції), що перевищують встановлені норми втрат, визначені Кабінетом Міністрів України.

    • Чи передбачена відповідальність платників податку на прибуток за неподання або несвоєчасне подання фінансової звітності та чи складають у такому випадку контролюючі органи протоколи про адміністративні правопорушення?

    - До платників податків у випадку неподання або несвоєчасного подання фінансової звітності передбачено адміністративну відповідальність.

    Органи державного фінансового контролю мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення на підставі статті 164 прим. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення у випадках неподання або несвоєчасного подання фінансової звітності.

    Записала головний державний інспектор з питань організації роботи Надія Мудрак

    ОДПІ
    Сокальська ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    12:01, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567