** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.09.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

21 вересень 2016 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • В Сокалі пройшов інформаційний захід «Децентралізаційний марафон 1000 громад»
  • В Сокалі пройшов інформаційний захід «Децентралізаційний марафон 1000 громад»

    В Сокалі пройшов інформаційний захід «Децентралізаційний марафон 1000 громад»

    У вівторок, 20 вересня в Сокальській районній раді пройшов інформаційний захід «Децентралізаційний марафон 1000 громад». Учасниками засідання були голови місцевих рад району, керівники, спеціалісти СРДА та районної ради, а провели семінар регіональні консультанти Асоціації міст України.

    Станом на сьогодні по Україні вже створено 159 об’єднаних територіальних громад, у 2016 році більш як 4 тисячі громад ініціювали таке об’єднання.  Містком між владою та громадою у процесі децентралізації та формування громад є створений офіс реформ. Такі експертні групи діють у всіх областях України, в кожній працює  до 15 фахівців з різних питань: освіта, медицина, культура, інфраструктура, інформаційні технології. Також для успішного проведення адміністративно-територіальної реформи 15 вересня у Вінниці стартувала програма з підтримки процесу децентралізації в Україні «U – LEAD».

    При формування об’єднаних територіальних громад, найбільшу стурбованість у людей викликає фінансова сторона. Чи буде громада фінансово спроможна, чи зможе утримати всі існуючі установи та вкласти кошти у розвиток. З цих питань надавала консультації регіональний консультант з фінансових питань у Львівській області Ярослава Пишник. На прикладі майбутньої Сокальської об’єднаної громади, оперуючи цифрами, які її надало фінансове управління СРДА,  експерт спрогнозувала, які кошти буде отримувати новостворена рада.

    По перше Ярослава Пишник наголосила, що об’єднані громади урівнюються з містами обласного значення і перейдуть на прямі між бюджетні відносини з державними бюджетом. Але лише ті громади, які об’єднаються згідно з Перспективним планом будуть мати відповідні надходження, зокрема 60% податку на доходи фізичних осіб.

    Згідно з Перспективним планом, який будуть розглядати та затверджувати на сесії ЛОР планується на наших теренах утворити 4 обєднані територіальні громади. Це Сокальська, Великомостівська, Белзька та Червоноградська міські ради.  І присутні голови висловили своє невдоволення, саме таким розподілом району.

    На завершення регіональний консультант з правових питань Галина Гречин детально пояснила присутнім усі етапи формування громад, з яких кроків починати, які рішення приймати, хто буде очолювати громаду.

    Радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    10:54, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567