** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.12.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

2 грудень 2016 року

Пошук в новинах   

  
влада

  •  		 Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)
  • Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)

    Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)

    У вівторок, 29 листопада у Сокалі завершила роботу 13 сесія 7 скликання Сокальської міської ради. На порядку денному було 8 питань. Так як на засідання сесії прибули представники  ЖБК "Мрія", було прийнято рішення розглянути їхнє питання першим.

    Доповідач начальник відділу земельних ресурсів, архітектури та містобудування Любомир Миколайчук ознайомив депутатів з  ситуацією, яка склалась: від ЖБК "Мрія" поступила заява з проханням внести зміни до рішення сесії міської ради "Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою", змінивши даний дозвіл на "Виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки  в натурі на місцевості" - в подальшому передача ділянки у оренду ЖБК "Мрія". Як пояснив головний земельник міськради, у 2015 році було прийнято рішення ЖБК про надання дозволу на виготовлення землеустрою. Для цього було виготовлено детальний план  території даної земельної ділянки, виготовлено проект землеустрою та направлено на експертизу у м.Львів, де було відмовлено у зв`язку із тим, що немає права власності на житловий будинок на даній земельній ділянці. Мешканці написали заяву у міську раду на виготовлення  технічної документації. Згідно ст.42 Земельного кодексу України, як тільки громадяни зроблять право власності на житловий будинок - їм передається земельна ділянка.

    З цього питання неодноразово проводились консультації з спеціалістами, проходили наради, в результаті яких було запропоновано два варіанти вирішення даної проблеми:

    1.  - мешканці даного будинку після сесії разом звертаються в суд, щоб дав рішення , згідно якого міська рада має право дати дозвіл на виготовлення технічної документації;

    2. - кожен мешканець будинку особисто звертається до суду про визнання права власності на дану квартиру.

    Міський голова пояснив, що найпростіший варіант - ( щоб кожен із мешканців індивідуально не звертався до суду) голова будинкового комітету з загальною заявою повинен звернутись у суд. В такому випадку Сокальська міська рада буде відповідачем у суді і на судовому засіданні жодних заперечень не даватиме. Таким чином суддя прийме рішення зобов`язати міську раду ухвалити відповідне рішення. Далі мешканці будинку за сприяння міської ради нарешті зможуть оформити право власності.

    Лише після запевнення Вадима Кондратюка, що він готовий також поїхати на суд, мешканці ЖБК "Мрія" погодились на такий варіант.

    Наступним рішенням міських обранців було внесення змін у склад комісії з питань законності та правопорядку; добавили двох членів у комісію з відбору виконавців послуг з виконання робіт із землеустрою, оцінки земель та визначення виконавця та проведення земельних торгів на конкурсних засадах.

    Питання ж «Про дострокове припинення повноважень депутата Сокальської міської ради Остапа Климчука» не набрало необхідної кількості голосів. На попередній сесії Остап Климчук у зв`язку із сімейними обставинами склав повноваження секретаря міської ради, однак запевнив, що не припинятиме повноважень депутата. Однак, добре все обдумавши, розуміючи, що не зможе протягом тривалого часу виконувати покладені на нього виборцями обов`язки, Остап Климчук вирішив  достроково припинити свої повноваження. Таким чином, на його місце зможе прийти наступна людина, котра працюватиме на благо міста. Така раптова зміна рішення трішки здивувала депутатів, котрі забажали присутності депутата Климчука на розгляді даного питання. Тому, під час голосування лише 8 депутатів підтримали його заяву.

    З цього приводу висловився Юрій Товарянський: "Депутат від ВО "Свобода" прийняв виважене і правильне, на його думку, рішення про припинення повноважень депутата щоб на його місце змогла прийти і працювати наступна людина. І так сесію відвідує мало депутатів  (дехто на заробітках, декого просто немає). Скоро і кворуму не назбирається для роботи сесії. Люди голосували за депутатський корпус у складі 26 депутатів, а зараз майже пустий зал. Я не розумію позиції присутніх депутатів."

    Про "Програму фінансової підтримки комунального підприємства міста  Сокаль на 2016-2017 роки" доповідав керівник КП "Сокальтеплокомуненерго" Олег Юзефик. Станом на 01 жовтня 2016 р. кредиторська заборгованість за спожитий природний газ за укладеними договорами з НАК «Нафтогаз України» становить 6857,3 тис.грн., в тому числі нараховані пені, штрафні санкції – 1026,1 тис.грн. Рівень проплати за природний газ спожитий у 2016 році з початку року – 83,9 %. Щомісячний платіж згідно графіка погашення заборгованості за спожитий природний газ МКП «Сокальтеплокомуненерго» за договорами з НАК «Нафтогаз України» станом на 01 жовтня 2016 року, починаючи з листопада 2016 року по грудень 2020 року, складає 137 145,45 грн. По результатах фінансово-господарської діяльності підприємство отримало збитки за 9 місяців 2016 р. в сумі 1185 тис.грн. Збитковість підприємства виникає у зв’язку із невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг, що надаються, і діючих тарифів для всіх категорій споживачів за рахунок постійного збільшення вартості енергоносіїв, які займають найбільш питому вагу в структурі витрат; підвищення рівня мінімальної заробітної плати та одночасно видатків до фондів соцстрахування, збільшення цін на матеріали та обладнання, які необхідні для ремонту, утримання та експлуатації котелень і теплових мереж та інших витрат, а також через зміну 2 вихідних даних для формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послугу з централізованого опалення в зв’язку із масовим відключенням квартир від централізованого опалення в хаотичному порядку, чим і зменшуються опалювальні площі, а потужності обладнання і довжини теплотрас залишилися без змін, що і призводить до збільшення витрат на виробництво 1Гкал та зменшення доходів підприємства. Внаслідок чого підприємство не в змозі своєчасно проводити розрахунки за спожитий природний газ.

    Після тривалого обговорення депутати підтримали дану програму відповідно внісши зміни до показників бюджету міста. Оскільки дана програма повинна мати фінансову підтримку сесія вирішила збільшити планові призначення по загальному фонду у сумі 548 600 тис. грн.

    Під час сесії депутати розглянули також земельні питання. Вперше був задіяний проектор, завдяки якому депутати мали змогу побачити і детально обговорити кожну із ділянок, про які говорилось.

    У Різному до депутатів звернувся керівник КП "Сокальводоканал" Ігор Лащук. Так як на підприємстві зламався насос і необхідно якнайшвидше його замінити( потрібно до 25 грудня придбати), а депутатами було прийнято рішення усі покупки на суму від 20 тис грн здійснювати через ProZorro. Протягом декількох років підприємство співпрацює з польською фірмою "Гідровакуум", яка готова зробити знижку на даний насос і продати за 73 тис грн (119 90 тис грн. повна вартість). Таким чином, у депутатів просять розглянути на наступному засіданні дане питання і  дозволивти купити насос, а тоді вже виставити звіт про покупку на  ProZorro.

    На цьому завершила роботу сесія міської ради.

  •  		 Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)
  • Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)
  •  		 Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)
  • Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)
  •  		 Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)
  • Завершила роботу ХІІІ сесія Сокальської міської ради (29.11.2016)


    Юлія Сорочук
    _

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    11:08, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567