** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::16.05.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

16 травень 2017 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Народжені у вишиванці акція у Сокалі
  • Народжені у вишиванці акція у Сокалі

    "Народжені у вишиванці" – благодійна акція до Дня вишиванки

    18 травня святкуємо День вишиванки! Свято завжди відбувається в третій четвер травня – робочий день тижня. Саме у робочий день, щоб підкреслити, що вишиванка є органічною частиною життя українців, а не вдягається тільки для важливих та святкових подій. Цьогорічне святкування проходитиме вже 11 раз. Особливістю минулорічно (було 10-річчя) свята стала акція «Народжені у вишиванці». За задумом заходу, кожна дитина, яка з’явиться на світ у цей день, отримає у подарунок свою першу вишиваночку.

    "Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято покликане зберегти давні українські традиції. Сокальщина уже не перший рік долучається до цього свята, але цього року ми маємо гарну ініціативу. Сокальський районний осередок разом із ініціативною групою із задоволенням долучилися до благодійної акції "Народжені у вишиванці",  - розповіла голова осередку Ірина Мандрик.

    Ще одна із Сокальських майстринь Ольга Ровецька поділилась спогадами як саме виникла така ідея : "Подзвонила Леся Воронюк, повідомила, що надішлють дві вишиваночки (для хлопчика і дівчинки). " Наші місцеві майстрині порадились і вирішили, що їм під силу і для решти діток виготовити подаруночки до свята. Взнали у пологовому відділенні, що за день народжуються десь 5 немовлят. Однак, дарувати лише тим, хто народиться лише у четвер не зовсім правильно, тому, порадившись, прийняли рішення дарувати 15 діткам. Кинули клич по майстринях, по соціальних мережах і люди відгукнулися. Учні ЗШ №% м.Сокаля мали готові заготовки вишиванок, які вишивали на уроках трудового навчання,і з великим задоволенням передали їх майстриням.

    Ще однією із майстринь-учасниць є Галина Ващук. За її словами вишиванка для нас, українців, є своєрідною бронею. Новонародженим ангеляткам вона буде оберегом.

    Нагадаємо, що ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу

    Майстрині Сокальщини запрошують усіх мешканців району долучитися до Всесвітнього дня вишиванки і у четвер прийти на роботу, навчання у вишиванках.

  • Народжені у вишиванці акція у Сокалі
  • Народжені у вишиванці акція у Сокалі

    Юлія Сорочук
    _

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    11:31, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567