** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::25.05.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

25 травень 2017 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Районні депутати не погодили проект ліквідації шахти «Візейська»
  • Районні депутати не погодили проект ліквідації шахти «Візейська»

    Районні депутати не погодили проект ліквідації шахти «Візейська»

    Про подальшу долю шахти «Візейська» і зокрема її поверхневих приміщень йшлось в ході останньої позачергової сесії Сокальської районної ради. Запрошений на засідання керівник гірничого підприємства Анатолій Титюк повідомив присутнім, що найближчим часом всі приміщення можуть бути повністю знищені, згідно із проектом ліквідації. Це пов’язано з тим, що на шахті вже з 2009 року, коли було припинено вуглевидобуток, йде процес закриття. У 2015 році вона була виведена зі складу ДП «Львівугілля» і стала самостійним державним підприємством з подальшою ліквідацією.

    Як самостійне підприємство, шахта «Візейська» стала замовником проектної документації на ліквідацію підприємства. Її виготовленням займалась організація «Укрндіпроект». І враховуючи, що за весь період закриття копальні ніхто так і не виявив бажання працювати в цих приміщеннях, було прийнято рішення – їх повністю знищити. Термін робіт – 28 місяців, а вартість – 67 млн. грн.

    Тепер, згідно з чинним законодавством керівництво шахти повинно звернутись до органу місцевого самоврядування та місцевого органу Держнаглядохоронпраці за погодженням даного проекту ліквідації копальні. Останні вже дали свою позитивну відповідь, тепер черга за районної радою: чи дозволять вони повністю знищити всю наземну інфраструктуру шахти «Візейська».

    В свою чергу Сілецький сільський голова Володимир Саїв висловив думку громади, що вони погоджуються і готові взяти в комунальну власність приміщення шахти «Візейська».

    В підсумку обговорення заступник голови райради Василь Бойко повідомив, що він особисто відвідав шахту та оглянув приміщення. На сьогодні вони знаходяться у хорошу стані і тому районна рада не погоджується знищити ці споруди.

    В результаті «За» – 28 голосів і районні депутати не погодили проект ліквідації шахти «Візейська». Для того, щоб рішення депутатів почули в Києві, треба відправити його на адресу Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

    радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    15:22, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567