** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::08.08.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

8 серпень 2017 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Гірники зустрілись із міністром енергетики та вугільної промисловості
  • Гірники зустрілись із міністром енергетики та вугільної промисловості

    Гірники зустрілись із міністром енергетики та вугільної промисловості

    В понеділок 7 серпня шахтарі ДП «Львівугілля» на чолі із профспілковими активістами, народним депутатом головою підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Михайлом Бондарем зустрілись із міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Носаликом.

    В ході розмови йшлось про ситуацію, яка склалась на вугільних підприємствах щодо виплати зарплати гірникам, адже станом на ранок 7 серпня гірникам було виплачено лише 33%. У п’ятницю, 4 серпня відбулося спільне засідання голів профспілкових організацій Львівської територіальної організації Профспілки вугільників та Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червоноград. В результаті було прийнято рішення призупинити відвантаження вугілля до надходження коштів на виплату зарплати за червень 2017 року. Окрім того, в разі не надходження коштів шахтарі запланували вийти на протест із перекриттям автомобільної дороги Львів – Рава-Руська.

    Відтак, фактично після розмови із міністром та запевнень з боку казначейської служби, що гроші на зарплату надійдуть,  в понеділок, 7 серпня  ДП «Львівугілля» отримало кошти від реалізації вугільної продукції та кошти державної фінансової підтримки на собівартість на виплату заробітної плати шахтарям. Загалом, працівникам держпідприємства було виплачено за червень більш як 80% зарплати.

    Нагадаємо, що 1 серпня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік». Документом передбачено для забезпечення фінансування заходів з охорони праці та підвищення техніки безпеки на державних вугледобувних підприємствах виділено 100,0 млн. гривень. Крім того, для забезпечення виплати заробітної плати шахтарям державних вугледобувних підприємств та недопущення виникнення соціальних вибухів серед шахтарів виділено додатково 280,0 млн. грн. за бюджетною програмою “Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції”

    радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    16:44, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567