** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.02.2018


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

7 лютий 2018 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Член ОУН-УПА Петро Мандзій відзначив 90-літній ювілей
  • Член ОУН-УПА Петро Мандзій відзначив 90-літній ювілей

    Член ОУН-УПА Петро Мандзій відзначив 90-літній ювілей

    6 лютого 2017 року, ювіляра та члена ОУН-УПА Мандзія Петра Олексійовича, керівництво Сокальського району та Великомостівської об’єднаної громади привітало з нагоди 90-річного ювілею.

    Заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко передав пану Петру вітання від голови районної ради, а також особисто привітав іменника зі святом.

    «Ваш життєвий шлях – це яскравий взірець мужності й жертовності в боротьбі за незалежність України, самовідданого служіння рідному народові й національній їдеї.» – у вітальному слові до ювіляра звернувся заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко. Він, окрім вітальних слів, вручив Петру Олексійовичу книгу «Сокальщина. Книга пам’яті України. 1914 – 1990», в якій на сторінці 184 згадується про нього.  «Мандзій Петро Олексійович, 1928 р.н., член ОУН. Заарештований агентами НКВС. Покарання відбував в таборах Сибіру. Проживає у м. В.Мости.» .

    Голова Великомостівської міської об’єднаної територіальної громади Ярослав Ройко підкреслив, що він пишається, що Петро Мандзій проживає саме на їхніх теренах. «На Вашу долю випало життя у концтаборах та багатолітній нагляд радянських спецслужб. Проте випробування лише зміцнювали Ваш дух і віру в перемогу.» – зазначив голова Великомостівської міської ради.

    Ювіляр щиро дякував посадовцям за вітання та пам’ять про нього, про те найбільше пишався, що у жовтні 2017 року отримав медаль до «75 років УПА».

    До слова. 14 жовтня 2017 року відбулася урочиста сесія районної ради, на якій керівники району вручили медалі «75 років УПА» учасникам бойових дій УПА Сокальського району та членам сімей загиблих учасників УПА. Мандзій Петро Олексійович, член ОУН, не зміг приїхати через стан здоров’я. Нагороду цього ж дня вручили вдома.

    Сокальська Районна рада
    Сокальська Районна рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    16:06, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567