** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.05.2019


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

21 травень 2019 року

Пошук в новинах   

  
освіта

  • Серед школярів Сокальщини обрали нового лідера року-2019
  • Серед школярів Сокальщини обрали нового лідера року-2019

    Серед школярів Сокальщини обрали нового лідера року-2019

    Відбувся районний конкурс «Лідер року-2019». 15 травня в актовій залі МАН за звання кращого з кращих змагалося 9 старшокласників шкіл Сокальського району. Організатор конкурсу – Сокальський районний методичний кабінет. Учасниками конкурсу стали лідери шкіл району, які навчаються в 9-11 класах: Вікторія Лесик (Жвирківська ЗШ І-ІІІ ступенів), Юлія Костюк (Забузька ЗШ І-ІІІ ст.), Максим Мартинюк (Сокальський ліцей №3), Яна Стрілець (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст.№2), Аліна Стасюк (ЗЗСО Сокальський ліцей №1 імені Олега Романіва), Юлія Жуйло (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст.№4), Андрій Зохнюк (Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №5), Вікторія Бондар (Хлівчанська ЗШ І-ІІІ ст.) і Катерина Мельник (Тартаківський НВК «ЗШ І-ІІІ ст.-дошкільний навчальний заклад імені Петра Саноцького»). Кожен з них лідер у своїй школі, активний учасник учнівського самоврядування.

    Учасники змагалися у трьох конкурсах. Першим  конкурсом стало «Домашнє завдання». Учасники в порядку згідно жеребкування представляли найуспішніший проект, який вони самі зініціювали і реалізували у своїй школі. Проекти були різними, але більшість пропагували такі теми як чисте довкілля, любов до Батьківщини, ЗСЖ, інклюзія, благодійність й інше. Були й дещо нетипові проекти, наприклад Максим Мартинюк представив проект «Я», тобто своїм найуспішнішим проектом він вважає творення самого себе, адже над самовдосконаленням працює щодня: має активну життєву позицію, займається спортом, виховує в собі патріотизм, тощо. Дехто представляв роботу всього учнівського парламенту, яким самі керують. Учениця Хоробрівської школи Вікторія Бондар представили проект – розвиток й утвердження учнівського самоврядування в їхньому навчальному закладі, вона намагається залучати учнів школи до роботи в парламенті і популяризувати його, адже він створений лише в 2010 році і ще не досяг такого високого рівня як в сокальських школах. Голова учнівського самоврядування Юлія Жуйло розповіла про втілення одного важливого задуму – створення екологічно чистого сухого громадського туалету для сокальчан – гостра проблема жителів міста. Для цього вони зробили вже багато етапів: зустрілися з міським головою Сокаля, з архітектором, проводять різні благодійні заходи, де збирають кошти на цей туалет і вже подали заявку на краудфандинг «Велика Ідея», аби назбирати необхідну суму – 20 тис. грн. Аліна Стасюк із Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва розповіла, що організувала в школі фотовиставку, де назбирала кошти на дерева, які вже закупили і планують висадити на алеї біля гімназії. Стверджує, що реалізовує багато різних проектів, але обрала саме цей, тому що фото – її хобі, яке вона активно розвиває в різних напрямках і різними способами, тому саме він якнайкраще характеризує її. Андрій Зохнюк із школи №5 розповів як організовував прибирання шкільного стадіону, а Юлія Костюк із Забузької школи розповіла як працює над реставрацією і відновленням шкільного парку у Забужжі.

    Усі проекти оцінювало журі на чолі із завідувачем Сокальського РМК Галиною Гібляк. Також кожен із лідерів мав можливість заробити ще й додатковий бал. Задля цього їм потрібно було уявити ситуацію ніби перед ними неорганізована група людей і на деякий час очолити її й організувати цікавий інтерактив. Впродовж усього конкурсу 5 лідерів скористалися цією можливістю, організувавши ігри й інші інтерактивні заняття, тому додаткові бали заробили: Максим Мартинюк, Аліна Стасюк, Вікторія Лесик, Яна Стрілець і Юлія Жуйло. Конкурсом, який не оцінювало журі стала бліц-вікторина, конкурсанти відповідали на інтелектуальні питання різного характеру: вгадували виконавців пісень за відео кліпом без звуку, трейлери до фільмів, інтернет-меми і анімації від Ґуглу – дудли. І останнім конкурсним завданням було на основі мультфільму про Петрика П’яточкіна вивести формулу успішного лідера, обґрунтувати свою думку і навести приклади. Їм ще й роздали кожному інший видрукуваний епізод з мультфільму, на основі якого кожен формулював свою відповідь. З цим завданням усіх учасники справилися чудово, отримавши практично всі найвищі бали. Окрім всього, впоордовж конкурс журі спостерігало за лідерами й заповнювало протокол «Особистого портрету лідера», в якому кожного учасника оцінили за трьома критеріями: володіння аудиторією, ораторські здібності конкурсанта й загальний інтелектуальний рівень.

    Перед оголошенням результатів своїми враженнями від конкурсу ділилися як учасники, так і члени журі. Завідувач СРМК Галина Гібляк зізнається, що вважає кожного учасника особливим, тому не вибрати переможця для нею було дуже складно.

    У результаті напруженої і цікавої боротьби почесне третє місце зайняла учениця 9 класу Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 Яна Стрілець, друге місце через однакову кількість балів між собою розділили Юлія Жуйло (10 клас, Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №4) і Максим Мартинюк (11 клас, Сокальський ліцей №3), ну а лідером року-2019 на Сокальщині стала учениця 10 класу Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва Аліна Стасюк. Дівчинка в учнівському парламенті вже 4 роки, очолює комісію «Центр інформації та преси», відповідає за висвітлення шкільних подій у групі Fb, за збір матеріалів до шкільного сайту, веде його, оформлює інформаційні стенди, оголошення, урочисті події, є ведучою різних заходів. Часто організовує фотовиставки, соціологічні опитування, відповідає ще й за ведення радіоефіру, підготовку репортажів та програм для шкільного радіо. І не менш важлива частина роботи школярки – наукова робота, адже вона є активною слухачкою МАНу, і, власне, саме її директора Світлану Мусій дівчина називає своїм прикладом, каже, що саме вона змінила її і навчила бути впевненішою в собі. У розмові з Радіо «Сокаль» Аліна зізнається, що їй була дуже важлива саме перемога, тому школярка заздалегідь почала готуватися до цього конкурсу і дуже рада такому результату.

    Усіх учасників конкурсу нагородили грамотами, переможців – призами. Напам’ять всі разом із членами журі зробили світлину.

    радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    17:11, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567