** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::13.08.2019


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

13 серпень 2019 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Хлівчани відсвяткували 600 років
  • Хлівчани відсвяткували 600 років

    Хлівчани відсвяткували 600 років

    У суботу, 10 серпня,  день села урочисто відзначили  у Хлівчанах. Цього року минає 600 років відтоді, як в історичних документах вперше з’явилася згадка про цей населений пункт. Піснями, танцями, конкурсами, веселими розвагами святкували цю подію місцеві мешканці та запрошені гості.

    Привітати Хлівчани з такою поважною датою приїхали заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігії Руслана Антонюк, директор «Центру з обслуговування закладів освіти Сокальського району» Микола Мисак.

    Розпочались урочистості молебнем біля фігури Божої Матері. З вітальним словом до присутніх звернулись місцеві священнослужителі Федір Магора та Андрій Красильников, сільський голова Хлівчанської сільської ради Іван Русин. Старожил села Теодор Матвій зробив короткий екскурс в історію Хлівчан.
    Не з пустими руками приїхав привітати ювілярів і заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко. Він вручив грамоти колективу Хлівчанської сільської ради та окремим мешканцям села за активну громадську позицію, подарував книги місцевій бібліотеці, а громаді – ікону. Вітаючи присутніх від імені голови Сокальської райради та депутатського корпусу, Василь Бойко наголосив: «Село Хлівчани відоме своїми трудовими досягненнями, щирими і працьовитими людьми та історичними надбаннями. 600 років – це дата, коли можна говорити і про певні напрацювання, здобутки і традиції. Мені приємно зазначити, що тут живуть активні і талановиті люди, які вміють працювати і відпочивати».

    Завершилась урочиста частина святковим концертом, який був підготовлений місцевими художніми колективами. Він ще раз засвідчив, наскільки багата сокальська земля талантами. Глядачі із захопленням зустрічали кожен концертний номер і проводжали артистів щирими оплесками.

  • Хлівчани відсвяткували 600 років
  • Хлівчани відсвяткували 600 років
  • Хлівчани відсвяткували 600 років
  • Хлівчани відсвяткували 600 років

    Сокальська Районна рада
    Сокальська Районна рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    04:13, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567