** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.11.2019


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

11 листопад 2019 року

Пошук в новинах   

  
освіта

  • Свій 65-річний ювілей відзначив Угнівський аграрно-будівельний ліцей.
  • Свій 65-річний ювілей відзначив Угнівський аграрно-будівельний ліцей.

    Свій 65-річний ювілей відзначив Угнівський аграрно-будівельний ліцей.

     Шлях закладу був довгим та тернистим. Змінювалися часи, покоління, але завжди залишались потрібними спеціалісти робітничих спеціальностей.
    Ювілейні святкування, що відбулися  6 листопада,  стали незабутньою зустріччю, адже до урочистої зали ліцею прибули сивочолі ветерани, працівники, учні та почесні гості заходу.
    Розпочали захід з благословення та вітання отеця Богдана Паращака, котрий відзначив, що за цей , не такий вже й тривалий в історії проміжок часу, вдалось виховати не одне покоління ліцеїстів: докторів наук, професорів, полковників, різних науковців, вчителів та чудових людей.
    Відтак, привітала гостей господиня закладу - директор Любов Осміловська. Любов Василівна розповіла про сьогоднішні здобутки закладу, висловила вдячність колегам за хорошу командну роботу, сумлінність, постійний творчий пошук та педагогічну майстерність. "Цей рік подарував нам велике свято - 65-річчя Угнівського аграрно-будівельного ліцею. Сокальський район є аграрний,і ми пишаємося, що маємо таку високу місію - готувати фахівців для сільського господарства, юнь, залюблену у свою професію, яка починається з любові до рідної землі, щоб завжди був хліб на нашому столі. Усі ми сьогодні - творці історії нашого закладу:хтось віддав йому більше половини свого життя,а хтось-тільки починає працювати. І я вдячна долі, що сьогодні тут. Велика подяка гостям, що завітали до нас на свято".
    Поздоровлення перепліталися з чудовою концертною програмою. Настрою додали мистецькі колективи міста, особливо вітання від дошкільнят. Свої номери подарували й вихованці ліцею, які разом зі своїми наставниками довго готувалися, аби ювілей вдався на славу.
    До учасників заходу зі словами вітання звернувся голова Сокальської  районної ради Микола Пасько, який висловив слова вдячності, подякував колективу навчального закладу за сумлінність, самовіддану працю, глибоке розуміння державної важливості підготовки кваліфікованих робітників і виховання молодого покоління, спроможного плідно працювати на благо Батьківщини." На сьогоднішній день брак робітничих професій, який є в Україні та Європі, повинен стимулювати такі навчальні заклади. Переконаний, що так колись і станеться. Бо якщо ми не навчатимемо наших дітей робітничим професіям, то Україну не буде кому будувати". Голова райради від імені керівництва району грамотами відзначив колектив та директора ліцею, а також подарував для бібліотеки закладу унікальні книги з історії нашого регіону, а саме: "Книга пам`яті Сокальщини" та "Футбол Прибузького краю".
    Багато хороших зичень звучало від колег із інших училищ, ветеранів праці та випускників. Не стримувала емоцій педагог-ветеран Каюка Надія Михайлівна: "Я пригадую, прийшла сюди працювати коли ліцею було лише 20-ть. З хвилюванням та теплом згадую своїх перших наставників, котрі охоче ділилися секретами педагогічної майстерності. У той час Угнівський професійно-технічне училище №5 було для нас справжньою школою. Звідси ми виходили на оту сторінку, яка називається для нас зростанням. Були різні часи. Заклад і піднімався, і падав. Але завдяки мудрому керівництву директорів навчальний заклад вистояв. І сьогодні Любов Василівна докладає чимало зусиль аби він процвітав і йшов у ногу з часом".
    Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять педагогів, які пішли з життя.
    З вітаннями до присутніх звернувся начальник відділу професійно-технічної освіти Департаменту освіти і науки Львівської ОДА Мураль Михайло Іванович:  "Щиро вітаємо вас із таким значним для навчального закладу ювілеєм.  Не дивлячись на те, що зараз досить складні часи, ви продовжуєте свою діяльність, очевидні зміни. З вашої, напевно пані директорко, наполегливості, з вашої непоступливості до Угнівського АБЛ повернувся новий виток життя.    Ми вас вітаємо та бажаємо малими кроками але твердо йти вперед, здобувати нові досягнення та записувати в свою історію. Не за горами прийде той момент, що частина професійної освіти перейде в старшу профільну школу і це для професійної освіти буде новим поштовхом. До слова скажу, що професійну освіту чекає реально яскраве і добре майбутнє.   А тому, всі ми сподіваємось, що заклад буде процвітати та випустить зі своїх стін ще не одне покоління гарних фахівців". За багаторічну сумлінну працю та з нагоди ювілею закладу були відзначені  та нагороджені грамотами Департаменту освіту працівники ліцею.
    В Угнівському аграрно-будівельному ліцеї та його Белзькій філії є люди, які разом працюють на одну велику справу - забезпечують підготовку висококваліфікованих спеціалістів. Майстри виробничого навчання, викладачі спецпредметів, загальних дисциплін стараються, щоб учні перейняли все найкраще, найголовніше, добре вчилися і в майбутньому приносили користь державі. В основному, тут працюють люди, в яких за плечима багато років педагогічної праці. Чимало колишніх учнів ліцею продовжують навчання у вищих навчальних закладах, а згодом повертаються сюди працювати.
     Також на свято були запрошені колишні працівники та випускники різних років, які своїми виступами і особистим прикладом закликали учнів ліцею навчатися улюбленої справи. Серед них: випускник 1978 р. Губені Юрій Едвардович - доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри Львівського НАУ  та Домінік Андрій Михайлович - кандидат технічних наук, доцент, майор служби цивільного захисту, заст.нач.кафедри Львіввського УБЖ.
    Привітати заклад та його працівників з ювілеєм приїхали і колеги з сусідніх закладів професійної освіти. Одним із них був директор Рава-Руського ліцею Лень Андрій Павлович: "Колись казали що ми конкуренти та на даний час є хорошими друзями і один-одному допомагаємо. Вітаю увесь колектив з ювілеєм, бажаю творчих злетів як на районному рівні, так і на обласному".
    По завершенні урочистої частини святкування колишні викладачі та випускники закладу мали змогу знову пройтися рідними коридорами, заглянути у свої кабінети, пригадати за якою партою сиділи, поспілкуватися з друзями та колегами.
    Своїми спогадами про навчання тоді ще в училищі поділився Юрій Губені "Тоді це було дуже дисципліновано. Навчання починалося з лінійки. Були різнопланові групи: групи після 10 класу школи, учні після 8 класу і так звана "еліта" навчального процесу - це хлопці, які вчилися після армії. Перші учні ходили майже в військовій формі. Багато було практичних занять, оскільки тут шикарний полігон. Я закінчив заклад з відзнакою. Хоч  отримав фах екскаваторника, ним так і не став, став професором. Та я з вдячність згадую роки навчання в цьому училищі. Отримані знання мені пригодилися при службі в армії та й в подальшому при виборі професії. Сьогодні ліцей - це інше, бо ж інша епоха, інші люди, інша матеріально-технічне забезпечення. Тоді я отримував стипендію, яка майже дорівнювала заробітній платі мого батька. Але я  дивлюся в майбутнє закладу з таким оптимізмом, тому що бачу керівництво, яке прийшло і в школу, і в ліцей. Вони живі, активні і це помітно. Сподіваюсь, що оця потреба в робітничих професіях, про яку сьогодні говорилось, повернеться у гідне фінансування та підтримку".
    Свято закінчилось, стихли коридори, а ліцей вже чекає нового дня, щоб знову передавати свої знання, досвід та традиції новому поколінню вихованців. Але цей ювілей надовго залишиться у пам’яті всіх, хто мав можливість бути присутнім на  ньому.  Це був не просто день народження, це було свято, наповнене спогадами, радістю, теплотою, любов’ю. 

    ~2~~3~~4~~5~

    Юлія Сорочук
    _

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    17:45, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567