** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::24.07.2020


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

24 липень 2020 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

СОКАЛЬСЬКА ДПІ ІНФОРМУЄ

Нещодавно в приміщенні Сокальської ДПІ Червоноградського  управління Головного управління ДПС у Львівській області області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації Податкового кодексу України в період дії карантину».

На запитання платників податків відповідав начальник Сокальської ДПІ Червоноградського управлінння Головного управління ДПС у Львівській області Олена Наумчук.

Пропонуємо вашій увазі найцікавіші питання та відповіді на них.

- Які нові правила оподаткування доходу з продажу автомобіля?

  Починаючи із 23.05.2020 фізичні особи мають право продати або обміняти один на рік легковий автомобіль та/або мотоцикл, та/або мопед без сплати податку із доходу.

Однак податок на доходи з фізичних осіб за ставкою 5% та військовий збір у розмірі 1,5% доведеться сплатити у випадку продажу (обміну) другого упродовж року легкового авто та/або мотоцикла, та/або мопеда. Натомість із третього та наступного проданого (обміняного) упродовж звітного (податкового) року легкового авто та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу уже сплачуватимемо ПДФО за ставкою 18%, а разом з ним і військовий збір у розмірі 1,5%.

Тобто фактично 18% ПДФО треба утримати не лише із доходу від проданого третього та наступного легкового авто та/або мотоцикла, та/або мопеда, а й іншого транспортного засобу, незалежно від того який він за рахунком продажу упродовж року (приміром вантажного автомобіля або причепа).

Чи передбачено штраф за неподання повідомлення за формою №20-ОПП?

Важливе запитання, оскільки з 23 травня штраф суттєво збільшився. Згідно зі змінами, внесеними Законом України № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», неподання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, –тягне за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень.

У разі не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 2040 гривень.

Чи можу я включити до податкової знижки за результатами річного декларування 2019 року суми  коштів, які перераховані мною благодійній організації для надання допомоги хворим на СOVID 19?

Згідно з останніми змінами добровільна (благодійна) допомога включається до податкової знижки фізичних осіб.

До податкової знижки включається сума коштів (вартість лікарських засобів) для надання медичної допомоги хворим, дезінфекційних засобів і антисептиків, медичного обладнання та виробів, які добровільно перераховані (передані) громадським об`єднанням (благодійним організаціям), органам виконавчої влади протягом карантину.

Така можливість виникає при реалізації права на податкову знижку за результатами 2020 року.

Отже, ви не можете включити такі суми коштів, які перераховані благодійній організації для надання допомоги хворим на COVID-19, до податкової знижки за результатами 2019 року. Однак упродовж наступного року ви можете подати декларацію на податкову знижку за результатами 2020 року.

Які терміни застосування РРО з урахуванням карантинних законів?

Відтерміновано запровадження нових правил використання РРО, а саме:

до 1 серпня 2020 року перенесено застосування програмних РРО (спеціальні безкоштовні програми, призначені для реєстрації розрахункових операцій, які можна буде встановити на будь-який гаджет), як альтернативу класичним РРО;

на 1 січня 2021 року перенесено запровадження процедури «кешбек».

до 1 серпня 2020 року продовжено можливість не застосовувати РРО та/або програмні РРО підприємцями – платниками єдиного податку 2 – 4 груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн, незалежно від обраного виду діяльності. Винятком є ті, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, або ж реалізовують лікарські засоби, вироби медичного призначення.

Зверніть увагу, що надання платних послуг у сфері охорони здоров`я виключено із зазначеного переліку. Як наслідок, такі послуги можна буде надавати в межах зазначеного ліміту до 1 січня 2021 року.

Сокальська Районна рада
Сокальська Районна рада

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
18:22, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567