** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.04.2021


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

7 квітень 2021 року

Пошук в новинах   

  
влада

  • 100 днів на посаді: звіт міського голови Сергія Касяна
  • 100 днів на посаді: звіт міського голови Сергія Касяна

     100 днів на посаді: звіт міського голови Сергія Касяна

    Минули перші 100 днів роботи новоствореної Сокальської об’єднаної територіальної громади. Це невеликий термін, але вважаю, що в перші місяці роботи ми спрацювали результативно, заклали підґрунтя для стабільної роботи міської ради та позитивних змін, які мешканці громади побачать найближчими роками.

    БЮДЖЕТ-2021
    За перший квартал 2021 року виконання місцевого бюджету склало 101,6%. Будемо працювати над тим, щоб перше півріччя ми закінчили ще краще, адже тоді вільні залишки зможемо скеровувати на розвиток громади.

    УТВОРЕННЯ СТРУКТУРНИХ ПІДРОЗДІЛІВ
    Друге важливе завдання, з яким, я вважаю, ми впоралися – це створення нових та реорганізація діючих структурних підрозділів міської ради. Забезпечено ефективне функціонування Центру надання адміністративних послуг.
    Проведено інвентаризацію майна колишніх місцевих рад з метою його раціонального використання для блага територіальної громади.

    ДОРОГИ
    На жаль, коштів на ремонт доріг у міському бюджеті недостатньо: закладено лише 1 млн. грн.. Надіємось на перевиконання бюджету, тоді зможемо перерозподіляти кошти на дороги.
    Натомість, у 2021 році, майже 500 млн. грн. буде освоєно на капітальний ремонт дороги Жовква-Ковель на відтинку від села Острів до кордону з Волинською областю. В межах нашої ОТГ матимемо нову, якісну дорогу.
    Додатково буде профінансовано 90 млн. грн. на облаштування дороги до прикордонного пункту пропуску «Угринів-Долгобичів». Також передбачено 35 млн. грн. з Державного бюджету на ремонт дороги Сокаль-Стоянів на відтинку Переспа-Тартаків (4,1км) та 15,3 млн. грн. - на завершення ремонту дороги Зубків - Переспа.
    Минулого року Жвирківська селищна рада виділила 400 тис. грн. на ремонт дороги Жвирка-Завишень. Цього року з Державного дорожнього фонду додатково буде перераховано ще 1,6 млн грн.. Ремонтні роботи виконуватиме ПП «Рома».
    Прикро, але при розподілі коштів обласного бюджету на ремонт доріг, Сокальщина цього року не отримала жодної гривні. Ми звернулися з листами до облдержадміністрації та обласної ради щодо виділення коштів на ремонт доріг Червоноград-Перетоки (на відтинку від с.Перетоки до повороту на с. Самоволя, до межі з Волинню) та Скоморохи-Роятин.
    Найгіршим є стан доріг Тартаків-Княже та Тартаків-Лучиці. У другому півріччі на ці дороги за кошти ОТГ хочемо виготовити проєктно-кошторисну документацію.

    ПУНКТИ ПРОПУСКУ
    Приємна новина: у плані заходів Кабінету Міністрів України з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки потрапив і пункт пропуску з Польщею у Варяжі. На 2021-й заплановано виконати роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на об’єктах, що ведуть до майбутніх пунктів пропуску «Белз» та «Варяж». Це дороги Белз – Великі Мости, а також дороги в межах нашої громади - Варяж- Бояничі та Варяж-Белз. Маю надію, що у 2022-2023 роках ці дороги до пунктів пропуску будуть капітально відремонтовані, адже Євросоюз надає позику для облаштування доріг прикордонних регіонів.
    Сокальська міська рада прикладе максимум зусиль для відновлення роботи міжнародного пункту пропуску «Угринів-Долгобичів» та відкриття нового пункт пропуску у Варяжі. Якщо ці пункти працюватимуть, то в нашій ОТГ буде розвинена прикордонна інфраструктура, приїжджатимуть туристи, закордонні інвестори. Це буде вагомим внеском в соціально-економічний розвиток нашої громади.

    КОМУНАЛЬНІ ПІДПРИЄМСТВА
    На початку своєї каденції я заявляв про аудит роботи комунальних служб міста, щоб з’ясувати ефективність їхньої роботи, вивчити можливість їх об’єднання. Скажу відверто: справи в комунальних підприємствах непрості, але мусимо зрушити цей важкий камінь з місця.
    Більшість сокальчан мають індивідуальне опалення, тому комунальне підприємство «Сокальтеплокомуненерго» суттєво збиткове, різниця у тарифах між опаленням ТОВ «Енергоефективність. Львів», яке обігріває лікарню та школу №2 у Сокалі, та тарифами «Сокальтеплокомуненерго» становить приблизно 1000 грн. за гігакалорію. Суттєві втрати є у транспортуванні тепла до військового комісаріату: на шляху, довжиною у 1,5 км, немає більше споживачів, тому я обіцяв громаді, що такого неефективного використання тепла більше не буде. До нового опалювального сезону плануємо роботи по реконструкції даху та системи теплозабезпечення в адмінбудинку військкомату, встановленню енергозберігаючих вікон. КП «Сокальтеплокомуненерго» повинні реорганізувати.
    Працюємо також над питанням поводження з твердими побутовими відходами та централізованим вивезенням сміття з населених пунктів громади. У цьому питанні досить непросто, адже люди в селах не звикли платити за вивезення сміття, як це роблять жителі Сокаля. Але іншого виходу немає, мусимо розпочати процес вивезення сміття із сіл лише на сокальський полігон, де плануємо його сортувати і складувати. Поступово, коли налагодиться процес вивезення сміття, плануємо повністю ліквідувати стихійні сміттєзвалища у селах громади.
    Справжнім викликом для нас на початку каденції стала снігова стихія, яка вирувала на Сокальщині. Спільно з комунальними службами, фермерами, підприємцями, небайдужими громадянами нам вдавалося розгортати дороги. Для розчищання та вирівнювання доріг нашій громаді необхідний грейдер. Тому дякую депутатам за розуміння, які проголосували за виділення коштів для придбання грейдера. Найближчим часом буде проведена процедура закупівлі цієї техніки.
    Маємо плани щодо створення бригади для виконання дрібних ремонтних робіт комунальних доріг. Але це питання наразі вивчаємо, бо для цього необхідно закупити техніку та спецобладнання.

    ПРОЄКТИ
    Важливим аспектом діяльності Сокальської міської ради є участь в проєктах, адже це дає змогу залучати додатковий фінансовий ресурс у наші громади.
    Цього року, за кошти Державного фонду регіонального розвитку, буде реконструйовано стадіон «Сокіл». Загальна вартість проєкту майже 30 млн грн. Також буде облаштований новий спортивний майданчик з наливним поліуретановим покриттям у селі Скоморохи. З обласного бюджету на нього виділено 1 млн. грн.
    Сокальська громада взяла активну участь у конкурсі мікропроектів місцевих ініціатив Львівської обласної ради. Подано 56 заявок на участь, з яких 49 було зареєстровано та допущено до участі в конкурсі. Серед зареєстрованих проектів: 25 – у галузі освіти, 7- охорони здоров’я, 6 – культури, 1-вуличне освітлення, 8-інші пріоритети, 2-обласні заклади, установи.

    Зараз працюємо над тим, щоб перлина Сокальщини – Тартаківський палац – потрапив до списку об’єктів «великого будівництва». Обласна рада врахувала наше звернення та виділила з обласного бюджету 800 тис. грн. на виготовлення проєктно-кошторисної документації замку. Плануємо співфінансувати з міського бюджету 300 тис. грн. на ці роботи.

    Напрацювали пропозиції щодо соціально-економічного розвитку дитячих дошкільних установ та передали їх народному депутату від нашого округу Юрію Камельчуку.

    Також готуємо пропозицію на конкурс проектів регіонального розвитку на 2021 рік Львівської ОДА по реконструкції даху та системи тепло забезпечення, встановлення енергозберігаючих вікон у приміщенні військкомату.

    Перші 100 днів на посаді міського голови – це можливість розібратися із станом справ, визначити пріоритети та напрямки роботи на наступні місяці. Планів та задумів є чимало. Час переходити до конкретних справ. Усі разом – депутатський корпус, службовці міськради, працівники відділів, небайдужі громадяни – маємо командно працювати для розвитку нашого краю. Попереду багато роботи, вірю, спільними зусиллями нам усе вдасться.

     

    Міська рада
    Сокальська міська рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    00:40, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567