** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::01.11.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    1 листопад 2006 року

Пошук в новинах   

анонс

Відкриття пам’ятника
Відкриття пам’ятника
1 листопада на честь 88 річниці проголошення Західної Української Народної Республіки в Сокалі урочисто відкрили пам’ятник воїнам Української Галицької Армії. З нагоди цього відбулися урочисті заходи. Зранку у церквах міста пройшли служби Божі. О 14 годині на старому цвинтарі Сокаля відбулося урочисте відкриття пам’ятника Січовим Стрілцям, вшанування пам’яті воїнів Української Галицької Армії та відзначення 88-річниці проголошення ЗУНР.

Вигляд пам’ятника
Вигляд пам’ятника
Проводила урочистість заступник голови РДА Марія Христинич. Вона розповіла про історію відновлення могили Січових стрільців Української Галицької Армії у Сокалі. Її посвячення відбулось 3 вересня 1989 року. Водночас у той же день на цій могилі пройшов несанкціонований мітинг. Це було перша велика патріотична маніфестація Сокальщини у післявоєнний період. Загалом на Сокальському цвинтарі поховано 101 воїн УГА.

Освячення пам’ятника
Освячення пам’ятника
Розпочались урочистості з обряду посвячення памятника, який проводили священники Ярослав Кащук, Михайло Назар Ярослав Збитковський,Василь Лепех, Ярослав Валюх. Після цього виступив отець Василь Лепех настоятель церкви Петра і Павла. Міський голова Петро Савчук подякував усім, хто долучився і хто допоміг у відкриті памятника.

Голова районної ради Олег Солодяк у своєму виступі згадав історію створення Західно-української Народної республіки та про бойові дії, які проходили на наших теренах у 19-ті роки ХХ ст.

На посвячення памятника воїнам УГА до нас приїхали гості з Жовківщини, Камянко-Бущини, Івано-Франківщини та міста Броди. Слова вдячності сусідам за збереження пам’яті про їх земляків, яких поховано у братській могилі семеро, висловив заступник голови Жовківської районної ради Євген Маїк.

Марія Грицай
Марія Грицай
На урочистості була присутня почесна голова спілки політв’язнів Сокальщини, каторжниця калимського берлагу Марія Грицай. Вона поділилась своїми спогадами про ті важкі часи гноблення українського народу.

Під час посвячення з українськими патріотичними піснями виступали народно-хорова капелла та хор вояків УПА "Повстанець". Завершилась урочистість покладанням вінків пошани та запаленням свічок і лампадок на могилі Січових стрільців Української Галицької Армії.

Партії Сокальщини
Партії Сокальщини

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

Де Сенс на Майдані
Де Сенс на Майдані
Приємно, що в нашому регіоні є ще патріоти, які кожного року вшановують пам’ять борців за Волю України, віддають данину нашій Українській Історії.

Незвично вшановували дату 1 листопада підприємці Червоноградського ринку «Майдан», зокрема, приватний підприємець Андрій Дзьобан разом зі своїми колегами підприємцями. На відкритому майданчику вони запросили виступити вже відомий на наших теренах гурт «Де Сенс».

Хлопці з гурту не дивлячись на дивне запрошення, прийшли та в живу виконали власні пісні, і хоча глядачів було не так вже й багато, ця пересічна подія вразила присутніх.

Таким чином ринок «Майдан» та гурт «Де Сенс» вшанували 88 річницю проголошення Західної Української Народної Республіки.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
07:24, 19 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567