** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.12.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    2 грудень 2015 року

Пошук в новинах   

освіта

Rosenrot
Rosenrot

ДОМІНУВАННЯ СОКАЛЬСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ

Нещодавно в приміщенні Сокальської ЗШ №2, відбувся ІІ етап XV юнацького чемпіонату Сокальського району з гри «Що? Де? Коли?».  У змаганнях взяли участь 29 команд (по 6 гравців в кожній), які представляли Сокальську гімназію, Сокальські ЗШ №2, СЗШ №3, ЗШ №4, ЗШ №5, Червоноградський Будинок юнацької та учнівської творчості, Варязьку, Волицьку,  Жвирківську, Забузьку, Острівську, Поторицьку, Тартаківську та Хоробрівську ЗШ.

 Після першої гри визначилася група команд, які стали основними претендентами на

&чемпіонський титул та призові місця. Проте була пройдена лише п’ята частина турнірної і тому напередодні другої гри практично в усіх залишалися шанси на те, щоб поборотися за найвищі місця. Стартовий тур ІІ етапу, закінчився успіхом для команд котрі не потрапили на п’єдестал пошани в першій грі. Так 1-2 місця поділили команди Сокальської гімназії: «Rosenrot» (капітан – Олексій Джусь) та «Сокальські вуйки» (капітан – Богдана Кирнична), третє місце цьому турі виборов переможець попередньої гри – ще одна команда Сокальської гімназії – «Бандерштат» (капітан – Іван Бойко). А ось в наступному турі найкраще себе проявили переможці першої гри: найбільше правильних відповідей дав «Бандерштат», друге місце у команди Червоноградського БДЮТ – «Ліга джентльменів» (капітан – Михайло Леськів), третє в «Rosenrot». Таким чином після двох турів було декілька колективів, які претендували на перемогу в цьому етапі, але

феноменальний фінішний спурт, здійснила команда «Rosenrot». Ця команда дала 11 правильних відповідей, з 12 можливих і не дала своїм конкурентам жодного шансу. «Срібло» у цій грі, отримав «Бандерштат»,  а за останню сходинку п’єдесталу пошани зачепились «Сокальські вуйки», які в напруженій боротьбі випередили «Лігу джентльменів». Кращий результат серед  сільських навчальних закладів показали волицькі “Посіпаки” (капітан – Христина Близнюк).

Отже, другий етап пройшов під знаком домінування команд з Сокальської гімназії, які посіли усі призові місця. Після двох ігор лідером чемпіонату з 57 балами залишається «Бандерштат», на друге місце завдяки чудовій грі в останньому етапі вийшов «Rosenrot» – 53 очки, третьою з 50 заліковами балами йде «Ліга джентльменів». Непогані шанси на те, щоб поборотися за призові місця, зберігають «Сокальські вуйки» та команда Сокальської ЗШ №2 – «Карта пам’яті» (капітан – Віталія Ільницька). Зважаючи на таку щільність в турнірній таблиці, наступних три етапи чемпіонату мають бути дуже інтригуючими.

Організаторами  XV юнацького чемпіонату Сокальського району з гри «Що? Де? Коли?»,

виступили Сокальська ліга інтелектуальної творчості, районний відділ освіти та Сокальська райдержадміністрація. Оргкомітет чемпіонату висловлює щиру подяку спонсорам змагань – інтернет-мережі «BestLink», фірмі «Ніка», піцерії «Фігаро», працівникам Сокальської ЗШ №2, інформаційним партнерам ігор «Що? Де? Коли?» на теренах Сокальщини: ТРК «Сокаль», інтернет-порталу «Сокаль і Сокальщина», часопису «Голос з-над Бугу».

Президент Сокальської ліги інтелектуальної творчості - Володимир Войтюк.

Бандерштат
Бандерштат
Сокальські вуйки
Сокальські вуйки

^

дописувач_
.

суспільство

Проект «Об’єднуймося свідомо: підвищення ефективності процесу об’єднання громад у Львівській області»
Проект «Об’єднуймося свідомо: підвищення ефективності процесу об’єднання громад у Львівській області»

Робоча зустріч - відкриття проекту «Об’єднуймося свідомо: підвищення ефективності процесу об’єднання громад у Львівській області», що співфінансується в рамках проекту ЄС „Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні".

ПРЕС-РЕЛІЗ

27 листопада 2015 року у м. Львові відбулася  робоча зустріч – відкриття проекту «Об’єднуймося свідомо: підвищення ефективності процесу об’єднання громад у Львівській області», що реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Львівською обласною радою, Сокальською Агенцією регіонального розвитку  та співфінансується в рамках проекту ЄС „Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні".

Участь у робочій зустрічі взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, директор  Сокальської Агенції Ганна Костюк,завідувач відділу розвитку територіальних громад і транскордонного співробітництва Інституту регіональних досліджень НАН України д.е.н. Віктор Борщевський,  а також представники Чукв’янської, Головецької і Белзької територіальних громад.

Олександр Ганущин, відкриваючи робочу зустріч, підкреслив важливість успішного процесу децентралізації на Львівщині та подякував Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» за ініціювання проекту, що сприятиме цьому процесу у трьох громадах Львівщини.  «Або на власному прикладі громади, які вже об’єднались, доведуть ефективність та користь від об’єднання, або навпаки – продемонструють свою неспроможність до вирішення місцевих проблем та розвитку території. Тому важливим є те, що ми починаємо говорити про ресурси та можливості громад, важливо, що ми аналізуємо потенціал та потреби, окреслюючи перспективи розвитку», – наголосив Олександр Ганущин.

Василь Бойко у своєму виступі зазначив, що місто Белз є унікальним історичним містом з великим потенціалом, проте навколині села, що входитимуть в об’єднану громаду є дотаційними, тож заходи, передбачені проектом матимуть вагомий і цікавий результат для розвитку вказаної громади.  

Ганна Костюк відзначила що Белзька зона є цікавою з точки зору розташування та близькості кордону, а сам проект важливий оскільки це добра можливість  зробити аналіз потенціалу, бюджету та ресурсів в громадах, підвищити рівень знань через залучених фахових експертів. Важливо і те голови місцевих рад отримають додаткові знання з проектного менеджменту, стратегічного  планування ін.

Між учасниками робочої зустрічі відбулося також обговорення актуального стану процесу об’єднання громад, визначення проблемних питань та можливих шляхів їх вирішення у рамках проекту.

Довідково

Проект «Об’єднуймося свідомо: підвищення ефективності процесу об’єднання громад у Львівській області» реалізується Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Львівською обласною радою. Проект співфінансується Фондом Східна Європа в рамках проекту ЄС „Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні". Метою проекту є підвищення ефективності процесу об’єднання громад та удосконалення навичок управління місцевим розвитком в нових умовах на території різних за вихідними умовами та потенціалом пілотних громад Львівської області: Головецької, Чукв’янської та Белзької.  У рамках проекту передбачено реалізацію таких заходів:

-здійснення аналізу потенціалу, бюджету та ресурсів об’єднаних  Головецької, Чукв’янської та Белзької громад;

- планування місцевого розвитку у трьох вибраних громадах за участі широкого кола представників влади, громадськості, експертів  та місцевих лідерів;

- здійснення широкої інформаційно-просвітницької кампанії з метою презентації кращих практик для зацікавлених громад Карпатського Єврорегіону.

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:25, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567