** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.03.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    3 березень 2017 року

Пошук в новинах   

анонс

Відбудеться засідання Громадської ради
Відбудеться засідання Громадської ради

Відбудеться засідання Громадської ради

2 березня 2017 року о 15.00 год відбудеться засідання Громадської ради при Сокальській райдержадміністрації. На порядок денний винесені наступні питання:

1.Про проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Сокальського району на 2017 рік.

(Доповідає: начальник відділу економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості РДА Н.Лагода).

2.Про набір громадян на службу за контрактом у ЗСУ.

(Доповідають: начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної, юридичної роботи та запобігання і виявлення корупції апарату РДА О.Величко; військовий комісар Сокальського району М.Лисак).

3. Про обговорення змін до районної Програми «Дороги Сокальщини 2015-2017 роки».

(Доповідає: начальник відділу житлово – комунального господарства, цільових программ та розвитку інфраструктури РДА С.Шевчук).

4.Про створення у Сокальському районі госпітального округу.

(доповідає: головний лікар КЗСРРЛО «Сокальська ЦРЛ» Р.Швед).

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Міненерговугілля буде перевіряти вугледобувні підприємства
Міненерговугілля буде перевіряти вугледобувні підприємства

Міненерговугілля буде перевіряти вугледобувні підприємства

2 березня  на копальню «Степова» приїхав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман разом із Міністром енергетики та вугільної промисловості  Ігорем Насаликом та головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколою Чечоткіним, голова Львівської ОДА Олег Синютка. Також були присутні керівництво ДП «Львівугілля», директори шахт, представники влади Сокальського району: голови Сокальської райради та РДА Микола Пасько, Олег Пелих, депутати різних рівнів Олег Мусій, Сергій Касьян.  О 18.00 на шахті пройшла оперативна нарада після якої урядовці відвідали постраждалих гірників у Червоноградській міській лікарні.

Також після наради Володимир Гройсман зустрівся із журналістами і повідомив, що було прийнято рішення про утворення державної комісію для перевірки усіх вугледобувних підприємств країни щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва. “Це той випадок, коли потрібно не тільки розібратися, що тут відбулося, а й зрозуміти по інших шахтах у країні, що там відбувається з безпекою шахтарів як індивідуальною, так і колективною. Це пріоритет №1. Тому ми прийняли наступне рішення: завтра утворення державної комісії на рівні Кабінету Міністрів”, – заявив Прем`єр-міністр.

Крім того, 200 млн гривень буде виділено на індивідуальні засоби захисту для гірників, повідомив Глава Уряду.”Друга позиція про що говорили представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості – сьогодні не вистачає засобів захисту для шахтарів у шахтах. На засоби нам потрібно 200 млнгрн. Я взяв на себе зобов`язання – я його виконаю – 200 млн грн додатково шахтарі отримають для того, щоб отримати індивідуальні засоби захисту. Нічого не має дорожчого, ніж життя і здоров`я шахтарів, які й так працюють у надзвичайно складних умовах”, – підкреслив Володимир Гройсман.

Він зауважив, що відповідно до його доручення Міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику ще до трагедії, протягом двох тижнів в Уряді буде презентований план щодо модернізації шахт в країні. “Найголовніше – це безпека, життя і здоров`я шахтарів. Жодне вугілля не коштує загибелі людей. Про це потрібно пам`ятати кожного дня”, – наголосив Володимир Гройсман. За результатами роботи комісії буде зроблено висновки “щодо відповідальності усіх причетних без винятків”, повідомив Прем`єр-міністр.

Відповідаючи на питання щодо причин трагедії, він зазначив, що її спричинив спалах суміші повітря і метану. Конкретні причини надзвичайної ситуації має встановити комісія. “Наскільки мені доповіли, відповідні датчики, які мали про це сигналізувати, не сигналізували. Чому так відбулося, поки що пояснень немає”, – зазначив він.

Урядовець також додав, що буде прийматись рішення про те, щоби виділити кожній родині по півмільйона гривень. Також буде відповідна компенсація з відповідних соціальних фондів близько 150 – до 200 тисяч гривень. Тобто загальна компенсація буде від 600 до 700 тисяч гривень.

^

радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:52, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567