** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.06.2010

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    3 червень 2010 року

Пошук в новинах   

економіка

Підведено відсумки конкурсу есе та світлин "Сокаль - моє місто"
 
В кольорах неба і пшениці Вкраїна зводиться з колін


На жаль, ці слова поета з Борислава Євгена Титикайла, актуальні й нині. Бо Вкраїна в кольорах свого національного, тепер державного прапора, вже майже двадцять літ зводиться з колін. Аби вона врешті стала на повний зріст, залежить від сьогоднішнього покоління, яке вже народилося і живе у незалежній Україні. Звичайно, насамперед, кожного з них виховує родина, згодом дитячий садок, школа. Але і кредитна спілка “Вигода”, витоки якої сягають тридцятих років минулого століття, яка викохана патріотичною українською організацією “Просвіта”, має право зробити і свої штрихи до виховання українця-патріота. Тому у Сокалі вже вдруге відбувається конкурс, присвячений Сокалю, нашій маленькій Батьківщині, з якої розпочинається велика любов до України. В минулому році ми запропонували школярам тему “Якби я був мером міста”. Діти роздумували, пропонували, висвітлювали проблеми рідного міста і навіть пропонували, як їх можна вирішити. У цьому році ми запропонували їм через світлину та есе побачити своїм зором наше рідне місто. Конкурс тривав під назвою “Сокаль — моє місто”. 


Для кожного з нас Сокаль інший. Для когось — це старовинне місто з викрутасами долі-історії, для іншого — рідна домівка, сповнена батьківським теплом, лагідною маминою усмішкою, до щему знайомим скрипом хвіртки, пахощами бузку біля пам`ятки минулого — старої дідусевої студні... Для когось Сокаль, то старенька жінка, згорблена від тягару літ і страждань, якій довелось пережити у тюрмах і далеких сибірах, але не втратити найголовнішого — любові... Для когось це “не просто місто, це наче реальна особа, особистість, яка справляє якийсь магічний вплив... і є джерелом позитивної енергетики”. Але для всіх — це часточка рідної, милої серцю України. 


Власне цей конкурс переслідував мету, аби очі і серця дітей передали любов до батьківщини. І кредитна спілка “Вигода”, продовжуючи традицію своїх попередників, разом із своїми партнерами по конкурсу намагалася підтримати творчість конкурсантів саме в цьому напрямку.


святкування Дня міста у Сокалі


нагороджує переможців головний редактор газети Голос з-над Бугу Василь Сорочук
нагороджує переможців головний редактор газети Голос з-над Бугу Василь Сорочук
У цьогорічному конкурсі взяло участь 26 учнів шкіл Сокаля і Сокальщини. Всі твори дітей були пронизані любов`ю до міста, до людей. Важко було визначити переможців. Кожна дитина вклала в свою роботу душу. 


Отже, спеціальні призи від редакції газети “Голос з-над Бугу” отримали учениця 10 класу Жвирківської школи Рябова Христина, учениця 6 (10)кл. Сокальської гімназії Погранична Ірина, учениця школи № 3 Балко Марта. 


Приз від Інтернет-порталу «Сокаль і Сокальщина» за найромантичніший опис міста отримала учениця 10 кл. школи № 3 Збавдень Зоряна.


ІІІ місце посіли - учениця 7 кл школи № 4 Лакома Яна, учениця 9 кл Поторицької школи Сосна Галина, 7 кл. Жвирківської школи Коляда Ірина,


ІІ місце у учениці учениці 11 кл Поторицької школи Пуняк Оксани, уч.8 кл. школи № 4 Мігус Роксолана і ще від Інтернет-провайдера «Bestlink» Мігус Роксолана отримала сертифікат на користування Інтернет-мережею протягом двох місяців.


нагородження переможця конкурсу


Переможцем конкурсу став учень 10 кл. Савчинської школи Михальчук Назарій. 


нагородження переможця конкурсу Назарія Михальчука
нагородження переможця конкурсу Назарія Михальчука
Висловлюємо щиру подяку всім, хто взяв участь у конкурсі:


Сокальська гімназія: Сумбаєву Ігору, Вітів Христині, Кисиличин Ользі.


Школа № 2: Бицькій Лілії.


Школа № 5: Дзядик Галині, Головчук Катерині.


Жвирківська школа: Плигун Наталії, Залуській Оксані, Лозі Наталії.


Забузька школа: Козла Олесі


Поторицька школа: Васильчук Віті, Гелик Поліні.


Всі учасники, які взяли участь у конкурсі нагороджені подяками, які передані у школи.


Бажаємо вам, щоб всі ви добре закінчили школи, вступили у вузи, і повернулися до рідного міста робити місто таким, яким ви хочете його бачити.


Щиро дякуємо тим, хто підтримав проведення конкурсу, а зокрема, відділу освіти Сокальської РДА – Роману Монастирському, Любові Плюхін, редакції газети «Голос з-над Бугу» - Василю Сорочуку та Оксані Проць, радіокомпанії «Сокаль» - Наталці та Олександру Новацьким, інтернет-порталу «Сокаль і Сокальщина» і інтернет-провайдеру «Bestlink».


Вітаємо всіх із Днем міста і зичимо Вам щоби ваші мрії збувалися.

 

^

Жанна Журавінська
кредитний інспектор КС "Вигода"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:45, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567