** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.10.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    3 жовтень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

В Опільську відбулась нарада з питань легалізації найманої робочої сили
В Опільську відбулась нарада з питань легалізації найманої робочої сили

В Опільську відбулась нарада з питань легалізації найманої робочої сили

В Опільському Народному домі відбулася виїзна робоча нарада з питань наповнення бюджету місцевих рад, легалізації найманої робочої сили, на яку запросили Телязького, Савчинського та Опільського сільських голів, керівників суб’єктів господарювання, що функціонують на цих територіях.

Начальник відділу економіки Сокальської РДА Наталія Лагода зазначила, що усі присутні на нараді є суб’єктами, які приймають активну участь у виконанні бюджету кожної територіальної громади. Доповідач торкнулась багатьох наболілих питань, зокрема вела мову про неофіційне працевлаштування робітників, яке в майбутньому повертається чималим злом для працівників, бо вони не можуть претендувати на добру пенсію чи отримати соціальні виплати. Навела чимало таких випадків, і наголосила, що відповідно до законодавства заробітна плата не повинна бути менша встановленого рівня, тобто нижче мінімальної заробітної плати.

Далі присутні слухали начальника Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Наталію Жолудєву, яка поінформувала про стан надходження платежів до бюджетів вищезгаданих сільських рад. Посадовець зазначила, що важливою складовою доходів місцевих бюджетів є надходження від сплати акцизного податку, плати на землю, в т.ч. орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки тощо. Наталія Жолудєва акцентувала увагу присутніх на повноті та своєчасності сплати податків до місцевих бюджетів. Зазначила, що питання сплати податків перебуває на постійному контролі у фіскальній службі.

Очільник Сокальського відділення Червоноградськогої ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області надала ґрунтовні відповіді на запитання присутніх.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у зустрічі голови Львівської облдержадміністрації із родинами загиблих у АТО військовослужбовців
Голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у зустрічі голови Львівської облдержадміністрації із родинами загиблих у АТО військовослужбовців

Голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих взяв участь у зустрічі голови Львівської облдержадміністрації із родинами загиблих у АТО військовослужбовців

У суботу, 1 жовтня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із членами родин загиблих під час проведення антитерористичної операції військовослужбовців. На зустрічі із сім’ями українських воїнів також присутніми були керівники районів, соціальних служб, комісаріатів та інших державних структур.

Свої проблеми сім`ї героїв АТО мали змогу обговорити із керівниками відповідальних державних структур особисто.

Так, у рамках зустрічі батьки та дружини загиблих воїнів ставили найболючіші питання, які їм досі не вдавалось вирішити. Основні проблеми – забезпечення житлом, отримання земельних ділянок та соціальних пільг. Також обговорили й питання вшанування загиблих, зокрема йшлось про присвоєння вулицям населених пунктів області імен загиблих, встановлення меморіальних дощок на школах тощо.

Зазначимо, що у рамках засідання перед присутніми виступила керівник управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації Катерина Іванова, яка розповіла стан виконання робіт по встановленню пам’ятників та пам’ятних знаків на могилах загиблих воїнів. Окрім того, начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська прозвітувала щодо нарахування виплат родинам загиблих. Також директор департаменту освіти і науки України розповіла про належне вшанування пам’яті героїв, зокрема проведення виховних заходів та встановлення меморіальних таблиць у навчальних закладах області.

Нагадаємо, що подібні зустрічі голова ОДА Олег Синютка започаткував ще у 2015 році, щоб допомогти вирішити соціальні, медичні та будь-які побутові проблеми українських воїнів, котрі боронять наш спокій на східних кордонах держави та їхніх родин.

^

РДА
Сокальська РДА

спорт

Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол

Дівчата грають у футбол

Два роки тому за ініціативи начальника відділу молоді та спорту Сокальської РДА Андрія Мандрика, якого підтримав вчитель фізичного виховання Сергій Васько, на відділенні футболу ДЮСШ «Буг» було відкрито групу з футболу серед дівчат. Займатись футболом виявило бажання багато дівчат з м.Сокаля та навколишніх сіл, з часом до занять було долучено дівчат з м. Белза. На сьогоднішній день на стадіоні «Сокіл» , де тренування проводить тренер ДЮСШ «Буг» Сергій Васько, займаються футболом дівчата з сіл Стенятина, Свитазева, Хороброва, Ульвівка, Теляжа, Гути, Карова, смт. Жвирки, м. Сокаля та м. Белза. Дівчата не тільки тренеруються, але й беруть участь в районних, обласних та Всеукраїнських змаганнях, які проводились в м.Жовква, м. Буськ та м. Ковель.

За сприянням Сокальського міського центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» в травні місяці в м. Сокаль було проведено Всеукраїнський турнір з футболу серед дівчат, присвячений Дню матері, в якому взяли участь команди Ковеля, Горохова, Буська, Жовкви, Львова і дівчата ДЮСШ «Буг». Вже в цьому році вихованці Сергія Васька, виступаючи в обласних змаганнях серед ДЮСШ Львівської обласної організації ВФСТ «Колос» добились непоганих результатів, зайнявши друге місце.

Двоє дівчат, вихованців ДЮСШ «Буг», поступили на навчання у спортивний ліцей міста Костополя, команда якого виступає в чемпіонаті України з футболу серед дівчат, це Олеся Семенюк з міста Сокаля та Христина Шуляк з с.Стенятин, дівчата 2000 р.н. Виступаючи в складі команди Ю-16 Костопольського ліцею, зайняли ІІІ місце в чемпіонаті України, більш вдалим був успіх у виступі серед команд Ю-17, де дівчата завоювали срібні нагороди, а Олеся Семенюк стала кращим бомбардиром цих змагань. В цьому році в Костопільський спортивний ліцей поступила більш молодша юна футболістка з села Ульвівка Наталя Корнатська 2003 р.н., яка готується в складі команди ліцею до участі в чемпіонаті України серед команд Ю-14.

ДЮСШ «Буг» і надалі продовжує набір дівчат для занять з футболу.

Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол
Дівчата грають у футбол

^

ФСК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
14:34, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567