** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.11.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    3 листопад 2007 року

Пошук в новинах   

суспільство

1 листопада в Сокалі урочисто вшанували 89 річницю проголошення ЗУНР. Від храму Петра і Павла громада, на чолі із священниками, ветеранами УПА та представниками влади, пішою ходою пройшла центральними вулицями міста до пам’ятника воякам УГА на цвинтарі. Після невеличкої панахиди, відбулося віче.

 

Слова шани борцям за незалежність України, настанови для теперішнього покоління виголосив отець Ярослав Кащук.

 

Після такого своєрідного вшанування полеглих у далекі роки початку ХХ століття українців, у виконанні хору вояків УПА «Повстанець», до слова запросили голову Сокальської районної ради Олега Солодяка. У своїй промові він пригадав часи проголошення ЗУНР, коли ті, хто прагнув жити в незалежній державі творив її, ціною власного життя. Отже нам потрібно пам’ятати і цих героїв і в цілому своє минуле, лише тоді ми достойні мати світле і достойне майбутнє. На його переконання ми ще живемо в далеко не ідеальній нашій державі, оскільки і тоді і зараз маємо замало інтелігентної еліти.

 

Водночас повертаючись до сьогодення голова районної ради Олег Солодяк подякував усім, хто долучився до побудови пам’ятника УГА в Сокалі, священникам, котрі завжди підтримують усі заходи і виховують громаду в національно-патріотичному дусі. Він вручив отцям Ярославу Кащуку, Михайлу Ментуху, Василю Лепеху, Ярославу Валюху та Ярославу Збитковському почесні грамоти районної ради.

 

Спогади про події листопада 1918 роки та боротьбу за незалежість юних українських вояків завершили пісня-реквієм «Коли ми вмирали, нам сурми не грали…» та гімн України, які виконували разом усі присутні.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
16:20, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567