** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::04.01.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    4 січень 2016 року

Пошук в новинах   

економіка

Фермерів Львівщини заохочуватимуть вирощувати малину та моркву
Фермерів Львівщини заохочуватимуть вирощувати малину та моркву

Фермерів Львівщини заохочуватимуть вирощувати малину та моркву

Департамент агропромислового комплексу ЛОДА готує проект «500 успішних сімейних господарств». Він буде діяти у чотирьох районах Львівщини: Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Золочівському та Пустомитівському. Дрібним фермерам пропонуватимуть вирощувати малину, суницю чи моркву - повідомляє Zaxid.net.

Проект триватиме три роки і протягом першого року у нього готові вкласти 1,5 млн. доларів. Залучатимуть до нього партнерів, зокрема підприємців, які купуватимуть у селян продукцію. Господарствам ж забезпечать повну підтримку. Відтак, родина-учасник проекту зможе заробити на врожаї до 100 тис. грн.

«Проект буде полягати в тому, що починаючи від навчання, закінчуючи місцями, де буде реалізовуватись продукція, – це все увійде в процес, – пояснює директор департаменту агропромислового комплексу ЛОДА Наталя Хмиз. – До проекту будуть долучатись кредитні спілки, які допоможуть нам співфінансувати. До цього долучаться холдинги, які теж готові йти в соціальну відповідальність. Долучаться такі структури як «Яблуневий Дар», ринок «Шувар», які є ринками, куди продукція врешті потрапить. Це велика спільна праця, спрямована на реалізацію цього проекту».

Розглядатимуть проект на засідання сесії облради 26 січня. Перший заступник голови ЛОР Парасковія Дворянин певна, що обранці проект підтримають.

«Зрозуміла її доцільність, ефективність. Ми маємо вже кількість фермерських господарств, які будуть розвивати, ми розуміємо, в яких районах ми це будемо робити, також відома структура співфінансування, залучені додаткові і зрозуміло куди буде йти продукція», – каже Парасковія Дворянин.

Проект увійде до обласної програми розвитку АПК. Також там пропишуть систему відшкодування державою відсотків по кредитах. Пропонуватимуть фермерам й інші способи позичити кошти.

«Це фінансова підтримка на поворотній основі. Це кошти, які будуть безвідсоткові, якими можна буде скористатися протягом року, якщо дозволяє сама справа. Або за три роки, якщо мова буде йти про більші суми», – розповідає Наталя Хмиз.

Фермери готові покладатись лише на себе, певен фермер Богдан Денькович із Жидачівщини. Він вже працює сьомий рік і має близько 1400 корів. Однак переконаний, якщо держава пропонує допомогу, то потрібно брати. Так, вже кілька років поспіль користається з програми відшкодування відсотків за кредитами.

«Малі вкладення, але є. Це повернення генетичних ресурсів худоби, це насіння, це відсоткова ставка. Ну ніби не багато як на таке велике господарство, але 200 тисяч гривень – це гроші», – зазначив фермер.

^

Голос з-над Бугу

Газета
"Голос з-над Бугу"

суспільство

В селі Забужжя загорівся автомобіль

В селі Забужжя загорівся автомобіль
В селі Забужжя загорівся автомобіль

Другого січня близько 17 години надійшло повідомлення про пожежу в селі Забужжя, яка виникла в автомобілі «Renault Kangoo». За інформацією керівника гасіння пожежі – начальника караулу ДПРЧ №22 Олега Ковтуна вогнем було знищено моторний відсік та пошкоджено салон автомобіля. Натомість решту автомобіля вдалося врятувати.

На місце події прибув підрозділ та за 2 хвилини пожежу локалізували, а за 20 хвилин її повністю ліквідували. Виїжджали місцева АЦ ДПРЧ-22 та оперативна група Сокальського районного сектору в особі Юрія Тузяка.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

У минулому році акушерами та лікарями було прийнято 823 пологів

 		 У минулому році акушерами та лікарями було прийнято 823 пологів
У минулому році акушерами та лікарями було прийнято 823 пологів

Впродовж 4-ох днів січня 2016 року у Сокальськовому пологовому будинку на світ з’явилося семеро немовлят, 6 дівчаток та 1 хлопчик. Про це повідомила старша акушерка Ольга Залога.

За її словами 1 січня вони практично відпочивали, адже цього дня ніхто не народився. Натомість 2 січня на світ з’явилася близько 3 години ночі першою у цьому році дівчинка у мами Христини Дацко з Боянця, Жовківського району. Це її перші пологи, вага донечки склала 2 кілограми 400 грам. Наступними в цьому році народилися хлопчик, а далі знову лише одні дівчатка.

За даними пологового відділу у минулому році акушерами та лікарями було прийнято 823 пологів, під час яких народилися 833 дитини, зазначила старша акушерка Сокальського пологового віділення Ольга Залога.   

^

Голос з-над Бугу

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Шахтарі Новий рік розпочали зі страйку

Шахтарі Новий рік розпочали зі страйку
Шахтарі Новий рік розпочали зі страйку

Шахтарі розпочали новий 2016 рік знову ж таки зі страйку. Як повідомив голова ППО НПГУ шахти «Степова» ДП «Львіввугілля» Віталій Оніжук, в суботу 2 січня на цій копальні гірники другої зміни розпочали стихійний страйк.

За словами керівника незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, 3 січня рада голів осередків Незалежної профспілки гірників України зібралася у ДП «Львіввугілля» для того, щоб визначити, які заходи необхідно вжити для погашення заборгованості із заробітної плати. Станом на сьогодні гірникам держпідприємства заборгували 78% заробітної плати за листопад та 100%  за грудень 2015 року.

Як зазначає джерело у новому 2016 році зберігатиметься тенденція зростання заборгованості по заробітній платі у вугільній галузі. Оскільки не вирішуються проблеми вуглепрому як на рівні профільного міністерства, так і на загальнодержавному. Приклад цього стихійного страйку гірників Червонограду свідчить про те, що взимку будуть страйкувати й шахтарі інших державних вугільних підприємств.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:01, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567