** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.02.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    5 лютий 2008 року

Пошук в новинах   

влада

4 лютого голова Сокальської райдержадміністрації О.Кінах провів нараду в управлінні праці та соціального захисту населення за участю начальника управління В.Огінського, керівників відділів та секторів. Розглядалося питання про підсумки роботи управління праці та соціального захисту населення за 2007 рік. 

Як зазначалося на нараді, у 2007 році управлінням виплачено соціальних допомог на суму 22,1 млн. грн., державних субсидій – на суму 2,0 млн.грн., пільг – на суму 6,1 млн.грн. 

Обговорювалося також питання матеріально-технічного та кадрового забезпечення управління.

^

РДА
Сокальська РДА

освіта

У "РОМАШЦІ" ДОБРЕ ВСІМ


Переступивши поріг Низівської дитячої дошкільної установи, потрапляєш наче у теремок. У приміщенні тепло і затишно, на вікнах сучасні фіранки, коридори прикрашені квітковими композиціями... З ігрової кімнати долинав дзвінкий сміх малечі. Тут наймолодші вихованці бавились  разом з помічником вихователя Ганною Душною. А у сусідній вихователька — Людмила Швед, яка разом з старшими хлопчиками та дівчатками вчила напам`ять вірш. Побачивши незнайомих, а це ми разом з методистом райметодкабінету Марією Тимошик зайшли у приміщення, діти дзвінко привіталися: «Добрий день!». Познайомившись, хлопчики та дівчатка розповіли як їм живеться у садочку, як їх годують, чим вони бавляться. Завідуюча Марія Василівна Муха зробила нам екскурсію, і справді є тут на що подивитися. Чимало працівників наших дитячих установ могли б по-доброму позаздрити гарному, якісному ремонту, новеньким ліжечкам, постелі... Є пральна машинка-автомат «Агізіоп», яка полегшує прання та сушіння. Це подарунок народного депутата Степана Курпіля та районної організації партії "Батьківщина". Тут усе підібране до смаку. І зовсім не віриться, що недавно у цьому приміщенні гуляв вітер. Воно пустувало довгих десять років, а у багатьох батьків дошкільнят була проблема — на кого залишити дитину вдома, коли йдеш на роботу. Торік, у серпні, з ініціативи Ванівського сільського голови Галини Пагули, батьків та депутатів, відновили дитячий садок. їх підтримали начальник відділу освіти Сокальської РДА Роман Монастирський та громада. Спільними зусиллями зробили його затишним та комфортним. Ременівський молочний завод офірував гроші на гардини та карнізи, підприємець Петро Пилипчук привіз іграшки. Сільська рада разом із депутатами районної ради від фракції БЮТ Олегом Кожушком та Юрієм Круглієм купили стільчики для дітей. Не залишились осторонь   і   місцеві підприємці Надія Дубенчук, Володимир Андрієцький, Орест Левицький, Володимир Комбель. Батьки вихованців купили посуд та ваги.


Садочок нині відвідують 20 вихованців від трьох до шести років. Є ще з десяток дітей, котрі теж хотіли б відвідувати його, але треба відкрити ще одну групу. Однак такої можливості, як повідомила Марія Василівна, зараз немає. Діти ситі та доглянуті. І хоч, які в інших дитячих дошкільних установах району, на одну дитину вдень передбачено на харчування 4.40 грн., з них 1.50 грн.— батьківська плата, тут у меню є м`ясо, сир, молоко, масло, свіжі овочі та фрукти. І у цьому чимала заслуга батьків вихованців, які по черзі приносять цукор, картоплю, моркву, буряки та фрукти... З цих продуктів готує смачні страви кухар Тетяна Михайлюк. Вона старається догодити малечі, готує для них налисники, вареники і різні делікатеси.


— Моя дитина сюди йде охоче, — говорить голова батьківського комітету Мар`яна  Партика.


— Коли  прийде з садочку додому, розповідає новий віршик чи молитву, співає пісеньку, які вона розповідають чим займалася дитина вдень, чи спала, що їла. Тепер я спокійна за донечку, бо вона доглянута і сита.


Не дивно, що цей сільський дитсадок ставлять за взірець іншим дитячим дошкільним установам району.


— Його можна прирівняти до будь-якого у місті, — каже методист райметодкабінету Марія Тимошик.


— Тут працює хороший колектив. Завідуюча Марія Муха та вихователі вболівають за кожну дитину, дбають, щоб у приміщенні було тепло і затишно.


Село Низи — невелике, всього 200 дворів. Але тут проживає багато молодих родин, де підростає двійко-трійко дітей. їм необхідний садочок. Вони -майбутнє села. Дай Боже, щоб у ньому завжди було весело і лунав дзвінкий дитячий сміх.


Любов ПУЗИЧ.


5 лютого 2008р.



^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:36, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567