** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.05.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    5 травень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

В райдержадміністрації провели нараду з перевізниками
В райдержадміністрації провели нараду з перевізниками

В райдержадміністрації провели нараду з перевізниками

5 травня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Пелих провів нараду з питання стану пасажирських перевезень в районі. У ній взяли участь перший заступник голови РДА Ірина Задолинна, представники ПП „Авто-Транс-Сервіс”, ТзДВ „Червоноградське АТП 14628”, ТзОВ «Авто-лайн», керівники ряду структурних підрозділів РДА. В ході наради обговорювалися питання: про дотримання умов договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах у Сокальському районі; про стан перевезення пільгових категорій громадян. Перший заступник голови РДА Ірина Задолинна наголосила, що не всі перевізники виконують умови договорів про організацію перевезень пасажирів на автобусних маршрутах у Сокальському районі: порушують графіки руху; не дотримуються тарифікації на маршрутах; допускають незадовільний технічний стан транспортних засобів та хамське відношення до пасажирів. Це спричиняє ріст кількості скарг на якість перевезень, що надходять до райдержадміністрації від громадян району (за 2016 рік до РДА надійшло 52 таких скарги). За підсумками наради перевізників було зобов’язано дотримуватись умов договорів та надати у відділ житлово – комунального господарства, цільових програм, розвитку інфраструктури РДА паспорти та графіки маршрутів.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

На теренах Сокальщини та Радехівщини активізовано профілактичну роботу з легалізації тіньових робочих місць
На теренах Сокальщини та Радехівщини активізовано профілактичну роботу з легалізації тіньових робочих місць

На теренах Сокальщини та Радехівщини активізовано профілактичну роботу з легалізації тіньових робочих місць

В нашій державі, зокрема й у Сокальському та Радехівському районах гостро стоїть питання щодо виведення заробітної плати найманих працівників з «тіні».

З цією метою керівництво Сокальської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області спільно з керівниками місцевих органів виконавчої влади та самоврядування Сокальського та Радехівського районів регулярно проводять робочі зустрічі з суб’єктами підприємництва, які нараховують заробітну плату найманим працівникам нижче законодавчо встановленого мінімуму.

Адже мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт). Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, яка обов’язкова на всій території України для виплати підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності і фізичними особами – підприємцями найманим працівникам. Тому суб’єкти господарської діяльності повинні забезпечити своїм працівникам мінімальний розмір заробітної плати, розмір якої з 1 січня 2016 року становив 1378 грн. на місяць, у погодинному розмірі – 8,29 грн., а з 1 травня становить – 1450 грн. на місяць, або у разі погодинної оплати праці – 8,69 грн. за годину.

Нещодавно в приміщеннях Сокальської райдержадміністрації та Радехівського відділення Сокальської ОДПІ відбулися зустрічі з підприємцями обидвох районів, в ході яких обговорювалися питання щодо детінізації заробітної плати та приведення її розміру до середньообласного показника по галузях.
Під час наради виступаючі зазначали, що одним із пріоритетних напрямів державної політики у сфері праці є детінізація заробітної плати, адже з початку року на законодавчому рівні знижено навантаження на заробітну плату (зменшення ставки єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до 22 відс.), відповідно, очікується підвищення роботодавцями заробітної плати найманим працівникам. Водночас легалізація тіньових робочих місць та офіційна виплата заробітної плати згідно з діючими нормативними актами сприятиме збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів.
При цьому було зауважено, що для того, щоб втримати своїх працівників, роботодавці повинні не лише забезпечувати виплату заробітної плати у мінімальному розмірі, а підвищувати її до середньообласного показника по галузях економіки.

До відома присутніх суб’єктів господарювання довели, що з 11 березня 2016 року окрім адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, яку несли посадові особи, будуть застосовуватись також фінансові санкції і до підприємств.

За підсумками зустрічей члени робочих груп вирішили підготувати звернення до Головного управління Держпраці у Львівській області щодо проведення перевірок суб’єктів господарської діяльності, які ігнорують запрошення на наради.

^

ОДПІ
Сокальська ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:45, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567