** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.08.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    5 серпень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

Правоохоронці спільно із священником провели просвітницьку роботу із засудженим

Співробітники кримінально-виконавчої інспекції Сокальського району спільно із дільничними інспекторами міліції Сокальського райвідділу ГУ МВС України у Львівській області та за участі запрошеного священника Катедрального собору святих апостолів Петра і Павла отця Андрія провели просвітницьку роботу із засудженими особами, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції Сокальського району.

Під час розмови із людьми, які зробили невірний крок у своєму життя і вступили в конфлікт із законом, священник говорив про подальший вибір у житті і про дар материнства та батьківства.

Адже релігійне виховання засуджених – це один із способів виховного впливу. Церква повинна допомогти вирішити головну задача – морального впливу на засуджених з метою духовного очищення і відмови в майбутньому від злочинного способу життя.   

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Інформаційна довідка про укладення короткострокового контракту на військову службу за контрактом рядового, сержантського та старшинського складу ЗСУ.

Мобілізований, якого призвано під час чергової хвилі мобілізації має можливість влаштуватися у Збройні Сили України за короткостроковим контрактом. Мобілізований, який уклав короткостроковий контракт отримає такі переваги:

1. Людина, яка укладає короткостроковий контракт, самостійно обирає військову частину та підрозділ, де проходитиме службу;

2. Громадяни, які на даний момент проходять службу за мобілізацією, також мають право підписати короткостроковий контракт у військовий частині, де проходять службу;

3. Контрактник отримає одноразове грошове заохочення у вигляді 8 мінімальних заробітних плат для солдатів, 9 – для сержантів та 10 – для офіцерів;

4. За працюючими громадянами зберігається місце роботи та середня заробітна плата;

5. Працюючим пенсіонерам (окрім місця праці та заробітної плати) зберігається пенсійне забезпечення;

6. Грошове забезпечення військовослужбовців солдатського складу розпочинається від 2 500 грн., офіцерського – від 4 000 грн.;

7. Військовослужбовці забезпечуються військовою формою одягу та необхідною технікою, а також матеріалами для проходження військової служби;

8. Короткостроковий контракт діє до закінчення дії особливого періоду або ж до оголошення Указу Президента України «Про демобілізацію».

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

На вулиці Героїв УПА в Сокалі буде новий житловий квартал

На вулиці Героїв УПА в Сокалі буде новий житловий квартал
На вулиці Героїв УПА в Сокалі буде новий житловий квартал

У вівторок, 4 серпня, у сесійній залі Сокальської міської ради депутати, керівники міських комунальних служб та представники громади розглянули детальний план території кварталу багатоповерхової житлової забудови по вулиці Героїв УПА у місті Сокаль.

Детальний план території житлової забудови вулиці Героїв УПА виготовлений відповідно до закону України про регулювання містобудівної діяльності на підставі рішення сесії міської ради від 2 грудня 2014 року.

А у вівторок, 4 серпня, представник фірми-розробника та автор генерального плану міста Сокаль Інна Склярова ознайомила присутніх із детальним планом майбутнього будівництва. За її словами, планується будування шести чотирьохповерхових та двох шести-семиповерхових будинків, адже за переконаннями розробника будівлі не повинні бути вищими за Катедральний собор святих апостолів Петра і Павла. Розміщуватиметься квартал на території вулиці Героїв УПА, де зараз в основному городи. Майбутня забудова розрахована на близько дев’ятсот сімдесятьох двох мешканців та на триста дев’яносто дві квартири. Планується також нові сквери, дитячі майданчики, гаражі для інвалідів та місця для паркування автівок.

Далі присутні обговорили усі перспективи майбутньої забудови і розділились на тих, хто «за» і «проти» і висловили занепокоєння з приводу можливих проблем із водопостачанням та централізованим теплопостачанням.

У результаті попри всі нюанси у своїй більшості присутні проголосували за попередньо прийняте рішення розбудувати житловий квартал по вулиці Героїв УПА.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Райдержадміністрація розпочала підготовку до Дня незалежності України.

Дане питання обговорювалося сьогодні, 5 серпня, на нараді під головуванням заступника голови райдержадміністрації Анатолія Василишина. Присутні узгодили склад організаційного комітету та план заходів, які проводитимуться в районі до Дня Державного Прапора та Дня незалежності України. Заступник голови РДА доручив підготувати відповідне розпорядження голови райдержадміністрації. < /p>

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

На Львівщині перевірятимуть школи де медалісти не підтвердили своїх знань під час ЗНО

На Львівщині у школах, де випускники під час ЗНО не підтвердили своїх знань, проводитимуть додаткову перевірку об’єктивності оцінювання учнів. У тих навчальних закладах, у котрих є велика різниця між річними оцінками за предмет та результатами ЗНО, розглянуть доцільність перебування на займаній посаді директорів даних шкіл. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук.

За її словами, загалом 88% медалістів Львівщини підтвердили свої знання під час ЗНО. Зокрема, Олександра Небожук повідомила, що 100 % підтвердили медалі учні навчальних закладів Залізничного району м. Львова, м. Нового Роздолу, на 90-99% – учні Львова, Борислава, Стрия, Червонограда та Жовківського, Кам’янка-Бузького, Миколаївського, Сокальського, Стрийського, Яворівського районів. Директор департаменту освіти і науки зазначила, що найнижчі показники були у Бродівському та Самбірському районах Львівщини, 65 та 58% відповідно.

Також нагадаємо, як радіо «Сокаль» вже повідомляло, цього року на отримання атестатів із відзнаками претендувало 47 випускників Сокальського району, проте після написання ЗНО їх стало на трохи менше - 43.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
22:07, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567