** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.10.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    5 жовтень 2015 року

Пошук в новинах   

політика

Розміщення назв політичних партій у виборчому бюлетені з виборів депутатів Сокальської міської ради
Розміщення назв політичних партій у виборчому бюлетені з виборів депутатів Сокальської міської ради

Розміщення назв політичних партій у виборчому бюлетені з виборів депутатів Сокальської міської ради

5 жовтня 2015 року на черговому засіданні виборча комісія провела жеребкування щодо визначення номерів місцевих організацій політичних партій для розміщення їх назв у виборчому бюлетені з виборів депутатів Сокальської міської ради:


1 Сокальська районна  у Львівській області організація політична партія «НАШ КРАЙ»

2 Сокальська районна у Львівській області організація політична партя «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП»

3 Сокальська районна у Львівській області організація політична партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

4 Сокальська районна організація політична партія «СИЛА ЛЮДЕЙ»

5 Сокальська районна у Львівській області організація Радикальної Партії Олега Ляшка

6 Сокальська районна у Львівській області організація політична партія «ВОЛЯ»

7 Сокальська районна у Львівській області організація політична партія "Громадянська позиція"

8 Сокальська районна у Львівській області організація  Всеукраїнське об’єднання «Свобода»

9 Сокальська районна у Львівській області організація  ПАРТІЯ “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” СОЛІДАРНІСТЬ”

10 Сокальська районна у Львівській області організація  Конгресу Українських Націоналістів

11 Сокальська районна у Львівській області організація політична партія «Українська Галицька партія»

12 Сокальська районна у Львівській області організація політична партія «Нова держава»

13 Сокальська районна у Львівській області організація політична партія «Громадський рух «Народний контроль»

14 Сокальська районна  організація політична партія «Об’єднання «САМОПОМІЧ»

15 Сокальська районна  організація політична партія «Народний Рух України»

^

Юлія Сорочук
_

суспільство

Волсвин відзначив 589 років
Волсвин відзначив 589 років

Волсвин відзначив 589 років

В неділю 4 жовтня відбулось святкування 589-ої річниці села Волсвина. На свято завітали делегації із трьох гмін Республіки Польща. В рамках заходів також виступив польський  дитячий оркестр "Дента". А також сільський голова  Віктор Притулко подякував громаді за спільну роботу за останні 5 років.

Перша згадка в історичних документах про Волсвин досить пізня —  1426 р. Під час феодальної роздробленості Київської Русі Волсвин увійшов до Белзького подільного князівства, яке було частиною Волинського, а з 1199 р. — Галицько — Волинського князівства. В 1462 році Белзьке князівство було перетворено на воєводство з повітовим поділом. Волсвин відійшов до Великомостівського повіту.

На початку XVII ст., Волсвин став монастирським селом. Під час першого поділу Польщі /1772 р./ Волсвин у складі сокальського повіту відійшов до Австрії. у 1784 р. обидва монастирі у Волсвині і Городище — були ліквідовані. Влітку 1914 р., коли розпочалась перша світова війна, австрійську армію було мобілізовано, з серпня 1914 р. по липень 1915 р. село було зайнято російськими військами.

Волсвинчани, мріяли про воз`єднання всіх українськких земель в єдиній державі. Саме тим можна пояснити підтримку значною частиною галичан ЗУНР — Західно — Української Народної Республіки. В УГА було біля 80 волсвинчан.

22 червня 1941 року гітлерівська Німеччина напала на Радянський Союз. Відразу в неділю, біля 10 год. ранку, німецькі окупанти ввійшли до Волсвина. За неточними даними було вбито до 150 — 155 місцевих мешканців. Закатовано, замордовано 50 чоловік. До Німеччини вивезено 80 людей з них не повернулося 20. Пропали безвісті — 15 чоловік. 17 липня 1944 року село було визволено від німецьких окупантів.

Перед Великоднем 1976 року сталася подія, яка сколихнула все село: вночі було вчинено погром у закритій церкві. Обдерті стіни, подерто стародруки з XVII ст., рукописні книги, написані давньоукраїнською мовою були прикладом сільських подій з середини XV по кінець XIX ст. В грудні 1988 року в селі було відкрито церкву. Призначено священником Василія Дубецького.

На сьогодні на території Волсвинської сільської ради є фермерське господарство, працюють приватні підприємці, є школа, дитяча дошкільна установа, ФАП, Народний дім та бібліотека.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

окальська об’єднана державна податкова інспекція нагадує, що  роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності виключно за умови наявності у них ліцензій.
окальська об’єднана державна податкова інспекція нагадує, що роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності виключно за умови наявності у них ліцензій.

Cокальська об’єднана державна податкова інспекція нагадує, що  роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності виключно за умови наявності у них ліцензій.

Cокальська об’єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Львівській області нагадує, що відповідно Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів” роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності виключно за умови наявності у них ліцензій.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на території міст становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат, що знаходиться у місці торгівлі, та 2000 гривень – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі. Вартість ліцензій на території сіл і селищ становить 500 гривень на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 250 гривень – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.

Безліцензійна роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами тягне за собою покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень.

Для платників податків створено зручні умови отримання ліцензій. Так, у Центрах обслуговування платників Сокальської ОДПІ та Радехівського відділення Сокальської ОДПІ надаються адміністративні послуги у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема, суб’єкти господарювання можуть подавати фахівцям Центрів обслуговування платників заяви та необхідні пакети документів  для отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. При цьому платникам немає необхідності звертатися безпосередньо до Головного управління ДФС у Львівській області для отримання ліцензій. Підготовлені до видачі ліцензії отримуються за місцем подачі документів.

Для виготовлення ліцензій необхідно звертатися за адресами:

- платникам Сокальського району: м. Сокаль, вул. Шептицького, 40, Центр обслуговування платників, зал № 3. Телефони для довідок: (03257)7-31-37, 7-21-51;

- платникам Радехівського району: м. Радехів, пр. Відродження, 8, Центр обслуговування платників, зал № 2. Телефони для довідок: (03255)2-13-89, 2-20-59.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

З нагоди міжнародного дня людей похилого віку в Сокалі пройшов святковий концерт

З нагоди міжнародного дня людей похилого віку в Сокалі пройшов святковий концерт
З нагоди міжнародного дня людей похилого віку в Сокалі пройшов святковий концерт

Четвертого жовтня в приміщенні благодійного фонду «Карітас – Сокаль» пройшов святковий концерт в рамках відзначення міжнародного дня людей похилого віку. Привітати пенсіонерів прийшли начальник управління Пенсійного Фонду України в Сокальському районі Володимир Радик та начальник управління соціального захисту населення СРДА Володимир Огінський. Благословив присутніх декан Сокальський Петро Звір. Для людей старшого віку був організований концерт, жива музика, танці і солодкий стіл, повідомила радіо «Сокаль» представник благодійного фонду Карітас Мар’яна Яремчук.

Окрім того, в рамках свята територіальний центр підготував 380 продуктових наборів для одиноких громадян, які стоять в центрі на обліку. Люди отримали крупи макарони, олію та майонез. Загалом, як повідомила для радіо «Сокаль» заступник директора територіального центру з обслуговування одиноких і непрацездатних громадян Мар’яна Чабан, у них на обліку є 4,5 тис. пенсіонерів. Соціальні робітники фонду піклується про 550 одиноких громадян нашого району. Також до їх послуг в центрі працюють перукар, медсестра та соціальні та медичні робітники.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:04, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567