** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.06.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    6 червень 2007 року

Пошук в новинах   

влада

4 червня в приміщенні СРДА відбулось навчання-семінар, присвячений стратегії розвитку регіону. Захід проводився в рамках проекту розвитку Львівщини, за участю польського експерта Єви Кухарчук. Вона дала свої пропозиції та зауваження щодо правильності написання стратегії, розповіла про помилки, які найчастіше допускаються при реалізації цього плану.

Як розповіла радіо «Сокаль» заступник голови РДА Оксана Зарічна, в нашому районі створена робоча група, що займається складанням довготермінової стратегії розвитку Сокальщини до 2015 року. До цієї роботи залучені представники РДА, районної ради, громадських організацій, відділів культури, освіти та охорони здоров’я, органів місцевого самоврядування. В основі стратегічного плану є програми, які вже діють в районі, але водночас враховуються побажання громади. За словами заступника голова РДА найбільше вони отримали зауважень від сільських депутатів щодо поганого стану доріг району.

Друге питання було присвячено закону про засади державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності. Присутні заступник голови представництва держпідприємництва України у Львівській області Тарас Медвецький та головний спеціаліст відділу регуляторної політики та розвитку підприємництва Степан Кулина розповідали що таке регуляторний акт, яка процедура його прийняття, принципи державної регуляторної політики. Як вони розповіли, такі семінари проводяться по всіх регіонах України з метою ознайомлення місцевих чиновників з цим законом.

Присутні голови цікавилися як можна вносити зміни в проекти регуляторних актів, на якій підставі, як враховувати пропозиції підприємців, де саме ці проекти необхідно оприлюднювати.

4 червня в приміщенні СРДА заступник голови ЛОДА Зенон Котик провів нараду з питань взаємодії провоохоронних органів Львівщини і, зокрема, Сокальського району з владними структурами на місцях. Він приділив увагу всім напрямкам правоохоронної діяльності, проаналізував роботу міліціонерів. Наголосив на проблемах, з якими стикаються дільничні інспектори: у яких немає приміщень для роботи, не раз – транспорту, зв’язку тощо. Водночас Зенон Котик відзначив, що криміногенна ситуація на Сокальщини досить спокійна у порівнянні з іншими районами. Значної уваги присутні приділили проблемам Сокальської виправної колонії. За словами заступника голови ЛОДА є вже певні напрацювання щодо будівництва нової колонії в Миколаївському районі, куди б можна було перевести ув’язнених з Сокаля.

В роботі наради брали участь голова РДА Олексій Кінах, його заступники Марія Христинич та Степан Крут, начальник міліції Богдан Кіщук із заступниками, прокурор району, начальник управління юстиції РДА та керівництво ВТК №47.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

ЗВЕРНЕННЯ
депутата Сокальської районної ради Анатолія Стратоновича Покотюка
Шановні виборці Сокальщини!

Я не здивований паплюженням мого імені й творчої діяльності певними депутатами Сокальської районної ради від БЮТ та керівником ВО «Батьківщина» на Сокальщині В.Панченком., оскільки мої непорозуміння з ними виникли від початку діяння Сокальської районної ради.

Я йшов під №3 від Блоку. Я не член партії «Батьківщина», а лише симпатик. Знаючи мій авторитет як митця і людини в цьому районі, в країні та в світі, мене і запросили на допомогу у виборчій компанії. Разом зі своїми авторськими іконами я прикладав великі зусилля у веденні цієї компанії, бо люди, вірячи мені, в великій мірі голосували за БЮТ, через мої виступи і заклики до людей. У нашому районі, дякуючи в тому числі і мені, БЮТ набрав 27 депутатських мандатів – найбільше! – і можна було виконати обіцянки, дані Вам, шановні виборці Сокальщини, змінити життя на краще у районі. Однак на першій сесії – 6 депутатів від БЮТу не підтримали рішення фракції, віддавши свої голоси іншим «силам». Я був обурений їх нечесною поведінкою і став позафракційним депутатом. Свій голос я не віддаю іншим фракціям, а голосую по совісті, так як обіцяв виборцям, бо на жаль деякі рішення фракції БЮТ суперечать здоровому глузду і моїм релігійним переконанням та любові до України і людей, бо мають відтінок залежності від «когось», а не від виборців, яким обіцяли покращення життя. На свій зрілий вік і досвід, мої переконання вірні Богу і Україні, яких я люблю всім Серцем і Душею понад усе.

Саме тоді й почались утиски і знеславлення мене.

Мене дуже дивує поведінка керівника ВО «Батьківщина» в районі, заступника голови Сокальської районної ради Василя Панченка, зловживання посадою, бо без моїх ікон і виступів чи був би він на своїй посаді, я бачив хаос і чув думки людей під час виборів.

Син, Анатолій Анаолійович Покотюк, був одним із засновників Сокальської РО ГП «Пора», і якщо мої переконання деколи співпадають з думками сина і фракції «Пора» (а остання є також демократичною силою суспільства) в Сокальській райнній раді, то це нічого не значить, бо я позафракційний депутат.

Мої авторські ікони були вручені особисто: Папі Івану Павлу ІІ, Кардиналу Любомиру Гузару, Президенту України Віктору Ющенку, Юлії Тимошенко ієромонаху Василю Вороновському, Борису Тарасюку, Михайлу Сироті, праправнуку Т.Г.Шевченка Миколі Лисенку та понад тисячу творчих картин іншим відомим світовим особистостям. На деяких іконах з’являються чудотворні знаки і образи, як Боже знамення.

Створений мною музей є гордістю України і Сокальщини. Тут побувало багато гостей з різних країн світу. В музеї у свій час побували і відомі особистості від БЮТу: Юлія Тимошенко, Андрій Шкіль, Степан Курпіль, Євген Шаго та інші. У них найкращі враження про музей.

Оскільки Юлія Тимошенко має п’ять моїх ікон зі святими реліквіями світу, які оберігають і підтримують її у боротьбі, то з цим також варто рахуватись Сокальському БЮТу.

У свій час (березень, 2004 р.) я вручав свою авторську ікону «Почаївська Божа Мати» Президенту України Віктору Ющенку – вона захистила його від отруєння, обереги мають і діти його, а також Катерина Ющенко.

Нещодавно дві мої авторські ікони повернулись із Святої Землі, де були посвячені. Вони благословляють Україну і будуть Великою Святістю, бо вже здійснюють Всеукраїнські паломницькі місії.

Я подивований, що без мого відома на мене написано «донос» у Київ щодо мого відкликання та дострокове припинення повноважень як депутата Сокальської районної ради.

Чому не повідомили мене, не почули моїх пояснень, порушили процедуру, не запросили мене на засідання бюро, коли обговорювали та приймали рішення щодо мене, не провели партійних зборів?! І це вже не одноразово. Я це розцінюю як певну програму щодо мене. Мені не байдужі думки виборців, які обрали мене.

Вірю, що часи «сталінських трійок» не повернуться, коли долю людини, чи самосуд над нею, вершили двоє або троє. Багато хто мене знає, і я сміливо та чесно дивлюсь в очі людям. Святе Письмо каже: «Краще бути гонимим, ніж гонителем, бо потім Бог повертає все навпаки».

Знаю, що людині повертається Богом все – і добре, і зле. Отож, за все треба буде відповідати. Божа справедливість є! І за неї варто боротись.

Схаменіться! Будьте люди!

А виборцям Сокальщини бажаю мудрості та врівноваження. Буду я депутатом чи не буду – це мене не заставить менше любити Україну і людей... і Бога!!!

Я завжди цінив справедливість, порядність, відповідальність – тому маю надію, що найближчим часом буде приїзд з Києва, щоб розібратись з діяннями БЮТу на Сокальщині, і моєю позицією також.

Щиро

Анатолій ПОКОТЮК,

депутат Сокальської районної ради (позафракційний),

директор музею «Людина. Земля. Всесвіт»

4 червня 2007 р.

^

дописувач
-

спорт

3 червня відбулись матчі 6-го туру першості Сокальщини з футболу.

Хоробрів продовжує перемагати фаворитів. Після перемог над командами Острова і Жвирки, черговою жертвою стала команда Волиці, рахунок 2:1. У місцевому дербі Тартаків вдома поступився Перв`ятичам 0:1.Без перемог поки що виступає команда Бендюги, на цей раз вона поступились В.Мостам 1:5. У принциповому матчі Острів здолав Гірник з мінімальною перевагою 1:0 і лише на одне очко поступається в турнірні таблиці Діброві. Центральний матч туру відбувся у Сільці, де місцева команда приймала лідера ФК "Діброва". З рахунком 2:1 перемогли гості.

Матч розгортався за драматичним сценарієм і подарував вболівальникам багато вражень. Початок матчу 5хв. (кращий бомбардир району Білоус не забиває кращому воротарю району Затхею)і кінець матчу 90хв. ознаменувались взаємними не забитими 11-метровими ударами. У першому таймі гості атакували гостріше і вже до 20хв.Діброва вела у рахунку 0:2. Гравці Сільці поступово оговтались від такого шоку і повели атакуючу гру, але ще у першому таймі не використали два стовідсоткові моменти. Другий тайм проходив у масованих атаках господарів, але дива у воротах творив воротар Діброви. Надію на нічию на 80хв. подарув Сільцю 19-річний А.Тарасюк, який ударом під поперечину скоротив рахунок 1:2. Але він же цю надію і загубив. На 90-хв. його збили у карному майданчику гостей і потерпілий сам взявся виконати футбольний вирок. Удар...гол, але суддя

матчу взяття воріт не зафіксував, мотивуючи, що удар був проведений без свистка. Повторний удар Тарасюка виявися невдалим...

Турнірне становище команд:

Діброва - 13очок (5матчів), Острів - 12 (5), Хоробрів - 9 (5), Сілець - 9 (4), Гірник - 8 (6), Волиця - 7 (5), Перв`ятичі і Тартаків по 7 (6), Жвирка - 6 (5), В.Мости - 5 (5), Бендюга - 0 (6).

Т.Федина

^

дописувач
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:41, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567