** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.08.2018

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    7 серпень 2018 року

Пошук в новинах   

кримінал

Внутрішня безпека НПУ спільно з прокуратурою Донеччини викрила діяльність
Внутрішня безпека НПУ спільно з прокуратурою Донеччини викрила діяльність "макової" мафії (ФОТО)

Внутрішня безпека НПУ спільно з прокуратурою Донеччини викрила діяльність "макової" мафії (ФОТО)

Злочинна організація з кількох організованих груп наркодилерів налагодила постачання з-за кордону маку снодійного під виглядом харчового продукту та збувала його на території 6 областей України. Серед спільників наркоділків - співробітники поліції. Оперативниками внутрішньої безпеки НПУ та донецької прокуратури задокументовано збут членами наркомафії майже 300 тон насіння маку, придатного для виготовлення 2,2 тон опію ацетильованого, що за цінами «чорного ринку» складає 210 мільйонів гривень.

У липні 2017 року працівниками Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було отримано оперативну інформацію щодо діяльності групи цивільних осіб та співробітників поліції, яка на території Маріуполя, під виглядом маку для кондитерських виробів, займається збутом насіння маку снодійного із залишками макової соломки, з якого вподальшому виготовляється ацетильований опій.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України.

Під час перевірки оперативники ДВБ НПУ встановили, що викрита Маріупольська злочинна група є лише складовою частиною потужної злочинної організації (ЗО), яка діє на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей України.

Стійке ієрархічне об’єднання, чисельністю більш ніж 30 осіб, за попередньою змовою з метою контрабанди наркотичних засобів та їх подальшого збуту на Україні, переправляло через державний кордон України під виглядом кондитерського макунасіння маку снодійного.

За ініціативою Департаменту внутрішньої безпеки НПУ прокуратурою Донецької області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації) КК України.

Організатором наркобізнесу виявився 36-річний мешканець Львівської області. Його найближчі спільники, які керували злочинними групами у Рівному, Сумах, Черкасах, Смілі (Черкаська область), Сокалі (Львівська область), Маріуполі (Донецька область), Запоріжжі, закупляли наркотовар у лідера ЗО оптом (партіями по 7-10 тон) і збували у роздріб серед місцевих наркозалежних.

Отримуючи з кримінального бізнесу неймовірні прибутки, організатор та його наближені спільники дозволяли собі розкішне життя, витрачаючи «брудні» кошти на придбання дорогих маєтків, елітних автомобілів, коштовностей та розваги.

Крім того, працівники внутрішньої безпеки НПУ встановили причетність до злочинної діяльності і окремих співробітників кримінального блоку поліції Маріуполя. Користуючись службовим становищем, оперуповноважені поліції самі збували наркотовар заради незаконного збагачення.

На противагу таким "перевертням" в погонах працівник поліції підрозділу протидії наркозлочинності, якому учасники ОЗГ запропонували щомісячний хабар за кришування бізнесу, не спокусився на "брудні" гроші і відразу повідомив внутрішню безпеку НПУ.

Зібравши достатню доказову базу діяльності учасників "макової" мафії, спільними діями працівників Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, ГУНП кількох областей України, прокуратури Донеччини проведено понад 70 санкціонованих обшуків. П’ять основних фігурантів наркотрафіку затримано в порядку ст.208 КПК України.

Під час заходів вилучено понад 75 тон насіння опійного маку, кошти: 4 мільйони 844 тисяч гривень, більше 99 тисяч доларів США, 475 євро, зброя та набої, автомобілі еліт-класу, на яких пересувались наркоділки, оргтехніка, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи наркоділків. Крім того, пакет з маковою соломкою виявлено і в одного з викритих у злочинній діяльності співробітників поліції Маріуполя.

Затриманим цивільним наркоділкам оголошено підозру за ч.3 ст.307 КК України. Найближчим часом до відповідальності буде притягнуто і їхніх спільників серед поліцейських.

^

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
07:36, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567