** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::09.10.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    9 жовтень 2006 року

Пошук в новинах   

анонс :: центр

За даними Сокальського районного відділу МНС України у Львівській області, за минулий тиждень в районі зафіксовано 2 випадки виникнення пожежі.

У суботу, 7 жовтня о 20:24 год. надійшло повідомлення про пожежу в селі Добрячин, Сокальського району в господарстві місцевого мешканця, 1951 року народження. Вогнем знищено 2 тонни сіна. Збитки в цілому складають 6 тисяч гривень. Пожежниками врятовано дві господарські будівлі та майно на суму майже 20 тисяч гривень. Виїзд на місце, через близькість населених пунктів, здійснювали червоноградські пожежники.

Наступного дня, у неділю, 8 жовтня група червоноградської СДПЧ №14 знову виїжджала на ліквідацію пожежі. О 1:06 надійшло повідомлення про пожежу в селі Велике, Сокальського району в дачному кооперативі “Садівник”, на дачній ділянці мешканця того ж села, 51 року народження. Вогнем було знищено дерев'яний дачний будинок розміром 8 на 3 метра. Збитки в цілому складають понад 6 тисяч гривень. Пожежниками врятовано сусідню будівлю та майно на суму в 5 тисяч гривень. Пожежу ліквідували за 47 хвилин. Причина двох пожеж - необережне поводження з вогнем власників.

Про це радіо «Сокаль» повідомив інспектор сектору з питання наглядово-профілактичної діяльності Сокальського районного відділу МНС Юрій Тузяк.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

анонс :: центр

І кілька статистичних даних. За словами начальника Сокальського відділу реєстрації актів громадянського стану Мар'яни Гресюк, за минулий тиждень в нашому місті зареєстровано 7 одружень, жодного розлучення, померло 4 осіб, натомість зареєстровано 1 новонароджену дівчинку.

За аналогічний період у Сокальському пологовому будинку на світ з'явилося 18 немовлят – 8 дівчаток та 10 хлопчиків. Найбільша вага немовляти – хлопчика, яка була зафіксована у пологовому відділі – це 4 кг 700 грам. Про це радіо “Сокаль” повідомила завідуюча пологовим відділенням центральної районної лікарні Надія Кравцова.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

влада

Нарада з проблемних питань та скарги, викладених мешканцями вулиці Шевченка, депутата міської ради Олени Покотюк відбулась у понеділок в Сокалі.

Проводив її голова районної ради Олег Солодяк, за участю І-го заступника голови РДА Василя Бойка, заступника голови райради Василя Панченка, державного екологічного інспектора Богдана Дідика, міського голови Сокаля Петра Савчука, директора КП «Сокальжитлокомунсервіс» Богдана Леськіва, інженерних працівників та представників ЗМІ. Проблемою для мешканців Шевченка та найближчих вулиць є відсутність каналізації, нераз нечистоти течуть по дорозі, потрапляють у потічок, а відтак у річку Західний Буг.

Ця ситуація триває роками, а починаючи від часу коли в цьому районі перестала працювати каналізаційно-насосна станція вона загострилась. Відновити роботу станції не вдалося, отже, було прийняте рішення розробити проект будівництва самотічної каналізації. Він вже готовий, за його виготовлення вже частково проплачені кошти. Зараз потрібно віднайти кошти на саме будівництво, а сума не мала – майже 375 тисяч гривень. Далі про це директор «Сокальжитлокомунсервісу» Богдан Леськів.

Учасники наради обговорили ситуацію, що склалась на сьогоднішній день. Розглянули можливості виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з витоком стічних вод та потрапляння нечистот у потічки і річку З.Буг. Голова районної ради звернув увагу комунальників на можливість відновлення роботи КНС в районі ВАТ «Заводоуправління будівельних матеріалів». Це, на думку Олега Солодяка, дасть можливість надавати послуги з каналізації будинкам, розташованим на найближчих вулицях, а також зекономити бюджетні кошти. Адже відновлювальні роботи коштуватимуть менше. Богдан Дідик – державний екологічний інспектор району – розповів про роботу його відомства по даній проблемі, а також про можливість скористатися виділенням, так званих, «екологічних» коштів на будівництво каналізаційного колектора з бюджету області.

Для цього було вирішено звернутись в Управління екології з проханням передбачити кошти в наступному бюджетному році, сюди ж надати необхідні документи. Підсумовуючи, голова районної ради звернувся до присутніх керівників взяти на контроль вирішення проблемних питань, зокрема зосередитись на реалізації різних напрямків – відновлення вже збудованої каналізаційної станції та пошуку коштів і можливостей побудови нової каналізаційної системи в проблемному районі.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

8 жовтня в Червоноградському музеї історії релігії «Палац Потоцьких» розпочала роботу виставка «Західноєвропейські парадні і камерні портрети XVIII-XX століть». Це твори з фондів Львівського історичного музею, які відновлені червоноградськими реставраторами. Відвідувачі цієї експозиції першими побачили відреставровані полотна.

В рамках урочистого відкриття виставки відбулася концертна програма, поряд з цим бажаючі поспілкувалися з львівськими митцями, працівниками музею, ознайомилися з іншими експозицями.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

Нещодавно у Буську відбувся міжнародний пісенний фестиваль “Від серця до серця - співуча планета”. На ньому честь сокальщини представляли 13-річний Богдан Андрейчук та 15-річна Лілія Радзимінська – вихованці вокальної студії районного Народного Дому, керівник Ольга Шевчук.

Богдан учень сокальської гімназії, Лілія 10-класниця школи №2. За словами юної співачки, у фестивалі брали участь близько 30 учасників з Угорщини, Польщі, Білорусії та України. Ліля відзначила високий рівень підготовки фестивалю та його учасників.

Не дивлячись ні на що, Лілія Радзимінська, виконавши пісню “Україно”, здобула Гран-Прі конкурсу. Гімназист Богдан Андрейчук, котрий співав у середній групі, також одержав визнання і виборов почесне третє місце.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

40 років від заснування урочисто відзначила у вихідні дні Сокальська дитячо-юнацька спортивна школа «Соколяни».

За час її роботи зі стін ДЮСШ вийшло чимало видатних спортсменів – переможців ще колись всесоюзних, а відтак обласних та всеукраїнських змагань, членів збірних союзу, незалежної України з волейболу, легкої атлетики, баскетболу та плавання, вони входили та входять до складу команд вищої та суперліги України з волейболу, і навіть підсилюють збірну Росії, багато з вихованців стали і є кандидатами та майстрами спорту, розрядниками з різних видів. Від заснування школи її очолювали: з 1966 по 1979 рік Юрій Ганіткевич, з 1979 до сьогодні її незмінним директором є Роман Новацький.

З нагоди 40 річчя ДЮСШ в Сокалі відбулася низка заходів. В суботу, в храмі св. Апостолів Петра і Павла пройшла служба Божа, відтак колектив школи вшанував пам’ять працівників та спортсменів, яких уже немає з нами, до їх могил покладені вінки та квіти. Після обіду в приміщенні актової зали школи №4 розпочалась урочиста академія «40 років ДЮСШ», в рамках якої відбулася презентація книжки «Сокальська ДЮСШ за 40 років», а також концерт художньої самодіяльності вчителів та учнів.

Працівників, теперішніх та колишніх вихованців школи вітали представники громадськості – колишній голова Сокальського райкому Михайло Гамерський, колишній директор 3-ї сокальської школи Іван Тимошик, директор малої академії наук Іван Каспрук, начальник відділу молоді і спорту Ярослав Тарасюк, голова Львівської обласної федерації волейболу, керівник управління земельних ресурсів ЛОДА, депутат обласної ради, колишній голова Сокальської РДА Микола Пшевлоцький, слова вітання висловила підприємець Світлана Кокотень. Щойно видану брошуру «Сокальська ДЮСШ за 40 років», яку створили колективом школи, представили старші тренери: з легкої атлетики Олена Кретів, вони говорила про здобутки з виду спорту, що на досить серйозному рівні культивується в Сокалі і незмінним тренером з якого вона сама є.

Про досягнення наших плавців і самого плавання на Сокальщині розповіла Емма Глуховецька, відповідно про баскетбол – старший тренер ДЮСШ Богдан Васьків, а про найбільш визначний вид спорту в Сокалі – волейбол – директор ДЮСШ, керівник волейбольного клубу «Сокіл» Роман Новацький.

А потім були нагороди – за успіхи, досягення та багаторічну працю. Від області вітальні грамоти вручав Микола Пшевлоцький, від відділу освіти начальник відділу освіти РДА Роман Монастирський, заслужений тренер України, наставник команди з шахів Олег Музичук. Подарунок школі – аудіоцентр – передав голова РДА Олексій Кінах, який також висловив слова вітання з нагоди ювілею. Власний внесок і святкові подарунки учням також передали колишні вихованці і тренери. Начальник відділу молоді і спорту Ярослав Тарасюк секції баскетболу, тренером якої колись був сам, передав комплект форми. Такий жеж подарунок вручив команді і підприємець Олег Маркітан. Він зараз працює і живе в Москві, а колись також виховувався в стінах Сокальської ДЮСШ. В свою чергу наш підприємець Світлана Кокотень після вітань вручила премії визначним вихованкам секції легкої атлетики.

Наступного дня – в неділю – в спортзалі ДЮСШ «Соколяни» відбувся товариський волейбольний матч. Участь в ньому взяли збірна школи та команда «Укртелеком» м.Львів. До складу нашої команди, що в основному базувалась на команді «Сокіл», увійшли також колишні випускники, а тепер деякі діючі спортсмени розрядники та кандидати в майстри спорту – Сергій Луцик, Тарас Паньків, Андрій Ганіткевич, Олег Потура, Андрій Лаврук, Ігор Бурко, Олег Федченко та інші. В напруженій боротьбі сокальчани з рахунком 3:1 змогли подолати суперника, який до речі як і «Сокіл» грає у вищій аматорській лізі з волейболу. Дирекція ДЮСШ «Соколяни» висловлює щиру вдячність усім, хто допоміг в організації і проведенні свята – колективам і вихованцям сокальської школи №4 та БУТ, підприємцям і приватним особам, особлива подяка випускнику ДЮСШ – підприємцю Ярославу Чепілю.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:12, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567