** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::09.12.2019

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    9 грудень 2019 року

Пошук в новинах   

суспільство

ДЕЛЕГАЦІЯ ВІД СОКАЛЬЩИНИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ ВШАНУВАННІ ПАМ\`ЯТІ ОТЦЯ МИХАЙЛА ВЕРБИЦЬКОГО
ДЕЛЕГАЦІЯ ВІД СОКАЛЬЩИНИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ ВШАНУВАННІ ПАМ\`ЯТІ ОТЦЯ МИХАЙЛА ВЕРБИЦЬКОГО

ДЕЛЕГАЦІЯ ВІД СОКАЛЬЩИНИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ ВШАНУВАННІ ПАМ`ЯТІ ОТЦЯ МИХАЙЛА ВЕРБИЦЬКОГО

7 грудня у селі Млини Республіки Польща відбулись урочистості з нагоди 149-річчя з дня смерті українського композитора, автора мелодії Гімну України отця Михайла Вербицького. Участь у заході взяла делегація із Сокальщини, яку очолювала керівник апарату райдержадміністрації Віра Левандовська.

Заходи розпочалися із поминальної молитви в церкві Покрови Пречистої Богородиці, де колись був парохом отець Михайло Вербицький. Опісля представники делегації поклали квіти до каплиці-пантеону на могилі отця Михайла Вербицького та провели громадське віче.

Захід відбувся з ініціативи Львівського регіонального суспільно-культурного товариства «Надсяння» та за сприяння Львівської обласної державної адміністрації.

Довідково

Михайло Вербицький – український композитор, хоровий диригент, священик УГКЦ, громадський діяч, автор музики Державного гімну України «Ще не вмерла Україна». Народився 4 березня 1815 року в с. Явірник Руський, неподалік Перемишля (зараз - Польща), у сім’ї священика.

Перше виконання твору «Ще не вмерла Україна» як Гімну відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі, як завершальний номер концерту, присвячений Тарасові Шевченку. В останні роки життя композитор займався педагогічною діяльністю, писав статті, творив музику.

Згодом, у 1856 році, він став парохом церкви у селі Млини неподалік Перемишля, де проживав до смерті 7 грудня 1870 року, помер у віці 55 років.

27 грудня 2015 року, у Львові у рік 200-річчя від дня народження відкрили та освятили пам’ятник о. Михайлові Вербицькому. Монумент встановили на розі вулиць Бандери - Чупринки – Вербицького з ініціативи Товариства «Надсяння». Авторами пам’ятника є Володимир і Андрій Сухорські.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

ДТП у селі Корчин забрало життя водійки
ДТП у селі Корчин забрало життя водійки

ДТП у селі Корчин забрало життя водійки

9 грудня о 06.32 год. надійшло повідомлення, що в с. Корчин Радехівського району відбулось зіткнення автомобіля “Skoda Octavia”, водій 1987 року народження та автомобіля “ВАЗ 2106” водій 1975 року народження. Внаслідок ДТП загинула водій автомобіля “ВАЗ 2106” та четверо осіб травмовано, а саме: 1969, 1973 , 1964, 1961 року народження; яких із травмами різного ступеня важкості госпіталізовано в Червоноградську Центральну міську лікарню.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

33 пожежно-рятувальне відділення ліквідували пожежу
33 пожежно-рятувальне відділення ліквідували пожежу

33 пожежно-рятувальне відділення ліквідували пожежу

8 грудня о 15.44 год. до рятувальників 33 пожежно-рятувального відділення Червоноградського місцевого відділу ГУ ДСНС України у Львівській області надійшло повідомлення про пожежу в м. Червонограді по вул. Бічна Промислова, б/н в дерев’яному дачному будинку, розміром 3х6 м, критому шифером. Рятувальники повідомляють, що власник приміщення невідомий, наразі особа встановлюється. Вогнем знищено дах та перекриття на площі 12 м кв., речі домашнього вжитку на площі 18 м кв. Підрозділ прибув о 15:56. Пожежу локалізовано о 16.06 год., ліквідовано о 16.20 год.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

XLVІ сесія Сокальської міської ради VII скликання 29.11.2019


^

Юлія Сорочук
_

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:33, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567