** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::10.03.2009

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    10 березень 2009 року

Пошук в новинах   

економіка

 

У лютому 2009 року у с. Хоробрів  Сокальською Агенцією регіонального розвитку було проведено два двохденних навчальних тренінгів  для  жителів с. Хоробрів, с.Угринів, с.Нісмичі, с.Ниновичі для потенційних підприємців, на тему « Організація власної справи ».

До участі у тренінгах було залучено 32 учасники,  жителів Хоробрівської сільської ради.Основними завданнями курсу було  вивчення і виявлення основних труднощів сільських  жителів  у започаткуванні власного бізнесу та шляхи їх подолання, вивчення недоліків і достоїнств кожного учасника зокрема. Учасникам навчального тренінгу було надано  рекомендації і корисні поради, які можуть з успіхом застосувати в своїй роботі, як суб’єкти підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність, так і ті, хто тільки збирається присвятити себе цій діяльності і бажає опанувати навиками майстерного ведення бізнесу.


Під час  навчальних тренінгів, учасників було поділено на дві групи згідно вибраних   бізнес -  ідей вони мали можливість розробити бізнес-плани, та фінансові розрахунки до них.

 Учасники проекту  стали більш активними, більш упевненими не тільки в собі, але й у своєму майбутньому, зокрема, з’явилися нові ідеї, виникло бажання продовжувати громадську діяльність: "Ми отримали дуже багато знань, які треба застосовувати, а не сидіти та чекати кращих часів. Треба самовдосконалюватися та змінювати нашу громаду". За словами голови Хоробрівської сільської ради із числа учасників сформувався актив із якими в майбутньому можна буде співпрацювати.


 Успіхом проекту можна вважати і те, що учасники які приходили на тренінг першого дня на наступний день приводили своїх родичів, сусідів та знайомих. П»ятеро учасників уже виявили бажання реєструватися як СПД. Проводиться активна робота із Сокальським  районним центром зайнятості для отримання фінансової допомоги, та із Хоробрівською сільською радою для отримання приміщень. Підготовлено учасників проекту до отримання фінансової  допомоги  із коштів  Сокальського Фонду підтримки підприємництва.Сформовано ініціативну групу із числа учасників проекту, яка буде працювати в напрямку розвитку громади.

 

       Розвиток підприємництва та розвиток сільських територій є одним із пріоритетних завдань над яким працює наша організація. Сокальська Агенція і надалі активно  працюватиме в напрямку розвитку сільських територій, розвитку людських ресурсів.

 

 

 

 

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

 

     У четвер 12 березня 2009 відбудеться презентація книги "Шляхами землі Сокальської".

Дана книга підготована  Сокальською Агенцією Регіонального Розвитку, і є цікавим місцевим проектом для популяризації культурно-історичної спадщини та промоції

Сокальського району. В книзі розміщено інформацію про усі населені пункти Сокальського району, важливі історичні події, видатні постаті, перелік пам»яток архітектури та історії національного і місцевого значення, ін. Доповненням до словесної інформації є ілюстрований матеріал, цікаві  фотографії   нашого краю. Презентація книги приурочена до четвертої річниці від дня створення Сокальської АРР.

 Участь у заході візьмуть  місцеві ініціатори, які працювали над розробкою книжки а це: представники влади, бізнесу, органів місцевого самоврядування,  освіти, культури, ЗМІ ін.

 

В програмі презентації:


 підведення підсумків діяльності Сокальської АРР,
 презентація книги «Шляхами землі Сокальської»,
 виставка українських ремесел,
 вручення подяк, грамот.



^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

26 лютого 2009 року в приміщенні Сокальської РДА відбулася нарада та зустріч Сокальської Агенції РР із головами сільських, міських та селищної рад.

Під час зустрічі були  обговорені питання, що стосувалися торгівлі людьми,обговорено методи поширення необхідної інформації для осіб, які планують їхати на заробітки за кордон.


 Під час зустрічі головам міських та сільських  рад було роздано інформаційні брошури,та продемонстровано фільм «Протидія торгівлі людьми». По завершенні фільму присутні задавали запитання, дискутували.Для поширення інформації по протидії  торгівлі людьми у всіх сільських радах буде встановлено інформаційні стенди.


      


^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:11, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567