** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::10.05.2006

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    10 травень 2006 року

Пошук в новинах   

влада

У середу 10 травня в Сокалі відбулося засідання колегії РДА. На порядок денний були винесені питання “Про роботу управління праці та соціального захисту населення за 2005 рік і І-й квартал 2006 року”, “Про стан та завдання по обслуговуванню і експлуатації доріг району” та “Про хід виконання розпорядження голови РДА від 30 березня 2006 року №139 “Про проведення Дня довкілля та місячника благоустрою”. На ній були присутні члени колегії. Головував Олег Солодяк.

По першому питанню була заслухана доповідь начальника районного соцзабезу Володимира Огінського. У якій він прозвітував, що було зроблено їхнім управлінням та скільки коштів виплачено на різні допомоги населенню. Зокрема - надання адресної цільової грошової допомоги малозабезпеченим сім`ям, багатодітним, при народженні немовляти, пільги та путівки для ветеранів війни, ліквідаторам Чорнобильської АЕС, інвалідам різних груп.

Але як і у будь якої організації, в управлінні є певні внутрішні проблеми. Це і розрахунки за тепло і електроенергію, за який вже попереджено про відключення. Це також і застаріла комп`ютерна техніка, програмне забезпечення тощо.

Заслухавши доповідь, колегія РДА проектом рішення передбачила: вказати управлінню забезпечувати своєчасну виплату адресної, цільові грошові допомоги. Не допускати заборгованості компенсації учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. Своєчасно забезпечувати путівками санаторно-курортного лікування найбільш незахищених верств населення. Суперечливим пунктом рішення була оцінка роботи Управління праці і соцзахисту населення через певні об`єктивні чинники, що впливали на його функціонування і відповідно на забезпечення усіх виплат. Проектом було запропоновано його роботу визнати недостатньою, голова РДА отримав рекомендацію застосувати засоби впливу на керівника.

З питання проведення місячника благоустрою на Сокальщині доповідав перший заступник голови РДА Олексій Кінах. Він прозвітував про роботу, яка на його думку була зроблена – добре. Наголосив на тому, що у день Довкілля населення району масово вийшло на прибирання території. Сприяла і висока свідомість у підготовці облаштування території до Великодніх свят.

З цього питання колегія вирішила в жовтні відзначити кращі населені пункти. Відтак, про ситуацію із станом доріг в районі доповідав начальник “Сокальського райавтодору” Володимир Квартирук. В цілому, до роботи дорожньої служби було чимало критичних зауважень, зокрема до якості ремонту доріг. На цю болючу тему точилася гостра дискусія, в підсумку було прийняте відповідне рішення, в якому, зокрема, йшлося про активізацію співпраці з місцевими громадами, лісництвами та інше.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

економіка

Шостого травня в рамках робочої поїздки у Кам’янко-Бузький район заступник голови Львівської обласної адміністрації Валерій П’ятак взяв участь у церемонії урочистого запуску виробництва українсько-датського підприємства “Амбієнте Ферніче Україна”, передає прес-служба ЛОДА. ДП “Амбієнте Ферніче Україна” є підприємством із 100% іноземними інвестиціями, засноване датською компанією “Амбієнте Ферніче А/С”, і реалізовуватиме інвестиційний проект по виготовленню м‘яких меблів у с. Колоденці Кам’янко-Бузького району. Вартість проекту - 1 млн. Євро. На підприємстві змонтовано обладнання по аналогії діючих підприємств у Словаччині. ДП “Амбієнте Ферніче Україна” тісно співпрацює з транснаціональною корпорацією ІКЕА, яка є основним клієнтом підприємства по закупівлі готової продукції. На підприємстві планується створити 500 робочих місць. Уже на даний час зайнято 70 працівників. Данія належить до першої п’ятірки наших найактивніших ділових партнерів. І поступається лише нашим найближчим сусідам: Польщі, Німеччині та Угорщині. Інвестиційна діяльність датських інвесторів на Львівщині сьогодні розвивається у сфері легкої промисловості. В області створено 33 підприємств за участю датського капіталу, залучено 36,2 млн.дол. США іноземних інвестицій. Найбільшими спільними українсько-датськими підприємствами є: ДП “Датський текстиль” (Сокальський район) та ДП “Холгер Крістіансен Продакшн Україна” (Яворівський район).

служба інформації ТРК “Сокаль

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

12 травня в Сокалі розпочнеться 11-й фестиваль дитячої пісенної творчості “Мамині зіроньки-2006”, присвячений Дню матері. Його організаторами традиційно виступають районний відділ культури, спільно з товариством “Просвіта” і Союзом українок. Мета конкурсу – виявлення молодих талантів, що проживають на Сокальщині, сусідніх районах і містах Львівської та Волинської областей, піднесення престижу української духовної, народної та популярної пісні, утвердження традиції святкування Дня Матері. Проходитиме фестиваль у кілька турів, за участю трьох вікових груп дітей від 8 до 17 років. Гала-концерт відбудеться в кінотеатрі Сокаля 14 травня у святковий день другої неділі місяця, на який традиційно припадає День матері. Участь в конкурсі братимуть юні виконавці з Жовкви, Червонограда, Нововолинська, Володимира Волинського, Маневичів, Сокальщини та, що приємно, з Луганської області. Обов`язкова умова конкурсу - одна з двох пісень, яку виконуватимуть учасники, має бути про маму. І обидві - лише українською мовою. Цьогоріч, як завжди, конкурс підтримуватимуть численні меценати і спонсори. Це приватні підприємці, магазини, установи, підприємства Сокальщини, сільськогосподарські, фермерські господарства. Буде налагоджене харчування, до цього залучатимуться сили управління АПК, відділу освіти Сокальської РДА та школи №2 м.Сокаль. Ночівля для приїжджих дітей з далека буде організована в Сокальському ліцеї. Вміння конкурсантів на фестивалі оцінюватиме компетентне журі, до складу якого увійдуть викладачі Львівського музичного інституту ім.Лисенка, музичного училища ім.Людкевича, училища культури, а також відомі естрадні співаки.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

61-у річниця перемоги в ІІ-й світовій війні відзначалася 9 травня на Сокальщині. На кладовищі Сокаля біля Вічного вогню відбулися поминальні заходи та вшанування героїв, що полягли в боях за визволення Сокаля та тих, хто у воєнні роки наближав світ до Перемоги. Керівництво району та міста, школярство та громадськість Сокаля поклали квіти та гірлянду пам`яті до монумента визволителям. В ході заходу відбувся реквієм за участю учнів шкіл нашого міста.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Обласна ДАІ звернулася до львів’ян з проханням надати відому їм інформацію про викрадення автомобілів на території області. За інформацію, що допоможе в розкриті цього злочину, обіцяно грошову винагороду в сумі 1000 гривень, повідомляє ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. За твердженням правоохоронців, цьогоріч понад 180 львівських водіїв залишились без своїх автомобілів. Вдалося розшукати лише 88 викрадених авто. Правоохоронним органам без допомоги громадськості важко боротися з цим видом злочину. Тому обласна ДАІ просить всіх, кому відома якась інформація про місцезнаходження викрадених транспортних засобів, злочинців, які це вчинили, або у кого виникли підозри щодо певних осіб, звертатися за телефонами довіри Державтоінспекції 65-99-44, 64-69-41.

служба інформації ТРК “Сокаль”

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:33, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567