** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.08.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    11 серпень 2015 року

Пошук в новинах   

суспільство

Сокальщина в жалобі

Сокальщина попрощалась з  Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом

Сокальчани  зустріли Героя, який повернувся у рідне місто, щоб знайти тут останній прихисток.

8 серпня під час виконання бойових дій на сході країни, в Артемівську, загинув Галас Роман Євгенович.

Горе для батьків, рідних, дружини. Тяжка втрата для громади, України. В грудні йому мало виповнитися 40 років. Він був мобілізований у лютому 2015 року під час четвертої хвилі мобілізації.   Служив командиром взводу 16 окремого мотопіхотного батальйону.

Роман народився 1 грудня 1975 року. Після закінчення Сокальської школи №1 із золотою медаллю навчався у Львівському університеті імені Івана Франка на географічному факультеті.

Одружився і переїхав в селище міського типу Млинів Рівненської області. Працював у Луцьку на заводі, звідки був призваний на службу.

Сьогодні, 11 серпня, близько 14 години зустріти та віддати шану полеглому бійцю прийшло чимало сокальчан. Друзі, сусіди, вчителі та учні гімназії, представники влади, мешканці міста вздовж дороги, по якій рухалась колона з труною, утворили живий ланцюг і навколішки зустрічали тіло нашого земляка із лампадками, державною символікою, квітами та молитвою у серці.

Жалобна процесія йшла до пам’ятника Тарасові Шевченку, потім до будинку по вулиці Григоренка, де живуть батьки Романа, до Сокальської гімназії, церкви Святих апостолів Петра і Павла, де відправили панахиду священнослужителі різних конфесій. Поховали Романа Галаса на новому цвинтарі поряд з двома іншими сокальськими героями, які полягли у зоні АТО, Віктором Сиваком та Романом Лагном.

Сьогодні на Сокальщині оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав голова Сокольської РДА Олег Кожушко.

Ми маємо пам’ятати імена своїх Героїв, які аби ворог не ступив на нашу землю, віддали найцінніше – своє життя.

Вічна пам’ять та слава полеглим Героям України!

Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом
Сокальщина попрощалась з Героєм Романом Галасом

^

Юлія Сорочук
_

суспільство

Пожежа житлового будинку в м. Великі Мости

10.08.15 року о 20.07 год. надійшло повідомлення про пожежу в м.Великі Мости Сокальського району в цегляному житловому будинку, критому шифером, розміром 12 х 8 м., який належить громадянці Катерині Б. Вогнем знищено покрівлю та дерев"яне перекриття на площі 60 м кв., пошкоджено  стіни на площі 60 м кв. Врятовано: житлову будівлю. Прибуття підрозділу о 20.13 год. Пожежу локалізовано о 21.14 год., ліквідовано о 21.31 год.. Виїжджали: АЦ ДПРП-52 м.Великі Мости, АЦ ДПРЧ-34 м.Соснівка, АЦ ТзОВ "ВЕМО", ОГ Сокальського РС (Чапляк В.М., Базін К.О.). Керівник гасіння пожежі - начальник відділення лейтенант служби ЦЗ Будзінський О.О.

^

ДСНС
Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

суспільство

Голова РДА провів прийом громадян.

11 серпня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Кожушко провів прийом громадян. Звернулося 6 мешканців району з наступних питань: про якість пасажирських перевезень на території району; про вирішення житлових проблем; про невиплату за паї; про обмеження руху важковагового транспорту; про стан теплопостачання в опалювальний період; тощо. Спільно з головою райдержадміністрації прийом громадян проводили начальник загального відділу та спеціаліст юридичного сектору апарату РДА

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

В СРДА розглядали готовність міста та різних об’єктів до зими

Вже через два місяці розпочинається опалювальний сезон із новими тарифами. Зважаючи на актуальність питання, 10 серпня у Сокальській РДА провели круглий стіл на тему: «Підготовка до опалювального сезону 2015/16 років». Головні питання: забезпечення бюджетних установ належними теплоносіями та заміна газу альтернативними джерелами опалювання у місті Сокаль.

Скликання такого круглого столу вимагала Сокальська міська рада, яка попередньо звернулася до Сокальської РДА із листом щодо підготовки до опалювального сезону 2015/16 років. Таким чином, 10 серпня відділом житлово-комунального господарства, цільових програм та розвитку інфраструктури райдержадміністрації було організовано засідання, де присутні мали змогу предметно обговорити проблемні питання теплопостачання об’єктів бюджетної сфери району.

Отож, станом на 1 липня 2015 року заборгованість перед КП «Сокальтеплокомуненерго» за минулі періоди з різниці в тарифах за послуги теплопостачання, що надано бюджетним установам, складає 2 мільйони 646 тисяч 800 гривень. За словами головного інженера комунального підприємства Олега Юзефика, підприємство активно готується до нового опалювального сезону, проте недостатнє фінансування і наявні борги дещо гальмують процес.

Присутні обговорили усі проблемні питання та висловили пропозиції запровадити у деяких бюджетних об’єктах індивідуальне опалення. Проте такий варіант навряд чи вдасться реалізувати, адже в такому разі не буде потреби в існуванні, власне, «Сокальтеплокомуненерго».

Також на засіданні начальник відділу освіти Сокальської райдержадміністрації Роман Монастирський доповів про стан підготовки до нового опалювального сезону навчальних та дошкільних закладів і запевнив що все йде за планом, а нові проблеми вирішуються швидко. Об’єкти галузі охорони здоров’я, за словами головного лікаря Сокальської центральної районної лікарні Романа Шведа, теж повністю готові до холодної пори 2015/16.

У ході обговорення учасники круглого столу сперечалися та все ж зуміли дійти згоди. І в результаті було вирішено: Сокальська міська рада зобов’язалася скласти план поетапного відключення бюджетних установ міста від котелень КП „Сокальтеплокомуненерго”; відділ освіти РДА підготує лист до Сокальської міської ради щодо переведення котельні дитячої дошкільної установи №9 м. Сокаля на альтернативні види палива; керівники бюджетної сфери району до 1 жовтня поточного року повинні завершити підготовку установ до опалювального сезону.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:25, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567