** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.04.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    12 квітень 2007 року

Пошук в новинах   

економіка

Який порядок прийняття на роботу працівників фізичною особою – роботодавцем та звільнення їх з роботи? Як правильно зробити записи в трудрвій книжці?

Фізична особа – суб`єкт підприємницької діяльності (СПД) без створення юридичної особи з правом найму працівників, а також фізична особа, яка використовує найману працю, пов`язану з наданням послуг (кухарі, няньки, водії, та ін.), підбирають працівників самостійно, а в разі потреби – через районні центри зайнятості або кадрові агенства.

Відповідно до пункту 6 статті 24 КЗпП трудовий договір між працівником і фізичною особою може бути укладено тільки в письмовій формі. Форма такого трудового договору та порядок його руєстрації затвердженні наказом Міністерства

праці та соціальної політики України від 8 червня 2001 р. № 260.

Під час реєстрації трудового договору, сторони подають до районнго центру зайнятості такі документи:

> фізична особа (СПД): паспорт, свідоцтво про реєстрацію підприємницької діяльності та довідку про індетифікаційний номер;

> фізична особа, яка використовує найману працю, пов`язану з наданням послуг: паспорт і довідку про індетифікаційний номер;

> працівник, який влаштовується на роботу до фізичної особи: паспорт і довідку про ідентифікаційний номер;

> особа, яка вперше шукає роботу і немає трудової книжки: паспорт і довідку про ідентифікаційний номер.

Укладений трудовий договір має бути зареєстрований фізичною особою в державній службі зайнятості за місцем проживання у тижневий строк з моменту фактичного допуску працівника до роботи. Фізична особа та працікник особисто подають документи до центру зайнятості.

У день подання трудового договору він реєструється відповідальною особою служби зайнятості в книзі реєстрації трудових договорів, йому присвоюється номер та вказується дата реєстрації. Заповнюється три екземпляри трудового договору, в кожному з яких проставляється номер і дата реєстрації документа.

Усі вони завіряються підписом відповідальної особи служби зайнятості та засвідчуються печаткою. Один екземпляр договору залишається с службі зайнятості, а другий – у працівника, третій – у фізичної особи.

У разі прийняття на роботу, до графи з трудової книжки вноситься запис: «Прийнято на роботу (вказується посада, дата, номер трудового договору, а також служба зайнятості, у якій зареєстровано трудовий договір)». У графі 4 трудової книжки вказується: «Трудовий договір (номер) зареєстрований (дата і номер, під яким він був зареєстрований у книзі реєстрації трудових договорів)».

Якщо закінчується термін трудового договору або його дія припиняється достроково, фізична особа робить відповідний запис у трудовому договорі про підстави його припинення з посиланням на відповідні статті КЗпП.

Трудовий договір і трудова книжка особисто подаються фізичною особою та працівником до служби зайнятості, яка зареєструвала договір.

Протягом трьох днів трудовий договір знімається з реєстрації, про що відповідальна особа служби зайнятості робить відповідний запис в книзі реєстрації трудових договорів.

У разі звільнення з роботи, до графи 3 трудової книжки вноситься запис: «Звільнено з роботи (зазначається підстава звільнення з посиланням на відповідну статтю КЗпП)», а у графі 4 вказується дата знаття трудового договору з реєстрації службою зайнятості: «Трудовий договір (номер) знято з реєстрації (дата і номер, яким він був знятий з реєстрації, зазначені у книзі реєстрації трудових договорів)».

Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки про прийняття на роботу та звільнення з роботи (див. приклад). Посадова особа центру зайнятості своїм підписом, засвідченим печаткою,завіряє записи,внесенні фізичною особою до трудової книжки працівника.

Працівник та фізична особа під розписку ознайомлюємося із записами, внесеними до трудової книжки.

Нові умови виплати допомоги

при народженні дитини та з догляду за дитиною

до досягнення нею трирічного віку

Наказ Міністерства праці і соціальної політики України «Про деякі питання виплати допомоги при народженні дитини та з догляду за дитиною до досягнення нею трирічног віку застрахованим особам» від 29.01.2007 р. № 32

Мінпраці затвердило Порядок передачі документів від страхувальників і робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і його відділень органам праці і соціального захисту для продовження виплати в 2007 році застрахованим особам допомоги при народженні дитини та з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (далі – Порядок).

Для проведення в І кварталі 2007 року своєчасних виплат за вищевказаними видами допомог страхувальникам і робочим органам виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його видділень необхідно представити органам праці і соціального захисту населення (за місцем реєстрації страхувальника або робочого органу Фонду) списки застрахованих осіб,

яким дані допомоги були призначені та виплачувалися в 2006 році, і заявку на суму коштів на виплату такої допомоги (додаток 1).

За умови подання страхувальником або робочим органом Фонду заявки за іншою формою, що містить необхідну інформацію, вона вважається також дійсною і не підлягає заміні та поверненню. Якщо фактичне місце знаходження страхувальника відрізнється від його юрадреси, у заявці необхіно додатково вказати фактичну адресу та контактний телефон.

Якщо кількість отримувачів допомоги не перевищує п`яти чоловік, то замість заявки можна передати документи застрахованих осіб (їх перелік визначений пп. 1 п. 2 Порядку). У такому випадку з січня 2007 року допомога виплачується органом праці та соціального захисту населення безпосередньо застрахованій особі.

За використаними в І кварталі 2007 року коштами необхідно буде відзвітуватися до 20 квітня 2007 року за формою відповідно до додатка 2 до Порядку.

Наказ набув чинності з 21.02.2007 р.

Журнал №4 (124) Лютий 2007: «Консультант приватног підприємця»

Матдопомога: оподаткування,

умови виплати, документальне оформлення

таблицю.

з/п Нормативна база Вид матеріальної допомоги Податок з доходів Соц-

внески

1 пп.2.3.3 інструкції № 5, п. 3.1. Закону № 889 Входить до фонду оплати праці + +

2

пп. 3.31 інструкції№ 5,

пп. 9.7.3 Закону № 889 Не входить до фонду оплати праці:

- не перевищує розмір, що дає право на отримання ПСП

(у 2007 році – 740 грн);

- різниця, яка перевищує розмір, що дає право на отримання ПСП

-

+

-

-

3 пп.3.30 і пп. 3.31 інструкції № 5, пп. 4.3.22 закону № 889 Матдопомога на лікування - -

1. Таким чином, приватний підприємецьможе виплачувати матеріальну допомогу своєму працівнику. Для того, щоб матеріальна допомога не обкладалася податком з доходів, необхідно щоб:

· матдопомога не включалася до фонду оплати праці, тобто не носила систематичний характер і не виплачувлася всім або більшості працівникам підприємця. Наприклад, якщо в заяві працівника або в наказі підприємця не зазначена конкретна причина виплати, з формулюванням «нецільова матеріальна допомога у зв`язку з сімейними обставинами», то така допомога не буде виходити до фонду оплати праці;

· сукупність матеріальної допомоги, виданої працівнику у зв`язку з особистими обставинами, протягом року не повинна перевищувати гранично припустимий розмір, що дає право на отримання ПСП (в 2006 році – 680 грн.) за умови, що працівник має право на ПСП.

2. Якщо матдопомога носить систематичний характер, виплачується всім або більшості працівникам підприємця та її видача передбачена колективним або трудовим договором, то така матдопомомога включається до фонду оплти праці, і обкладається податком з доходів і всіма соцвнесками.

3. Звільняється від оподаткування матеріальна допомога, видана працівнику на лікування та медичне обслуговування, а також на поховання працівника, видана його родичам. Така матеріальна допомога звільняється від оподаткування лише за наявності підтверджувальних документів.

Журнал №4 (124) Лютий 2007: «Консультант приватного підприємця»

Обкладання податком

з доходів зарплати пенcіонера

Запитання: Підприємець прийняв на роботу пенціонера на півставки. Роз`ясніть, як обкладати податком з доходів фізичних осіб зарплату такого пенціонера?

Відповідь:відразу скажемо, що зарплату працівника – пенціонера необхідно обкладати податком з доходів фізосіб на загальних підставах за ставкою 13%, а з 01.01.2007 р. - 15%.

Згідно з п. 3.5 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003 р.№ 889-ІV (далі – Закон № 889) при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати об`єкт оподаткування визначається як нарахована сума такої заробітної плати, зменшена на суму соцвнесків.

Працюючий пенсіонер має право на зменшення суми загального місячного оподаткованого доходу від одного працедавця у вигляді заробітної зарплати на суму податкової соціальної пільги в розмірах, передбачених п. 6.1 Закону № 889.

Відповідно до пп. 6.5.1 Закону № 889 податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податків протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші привітання до неї згідно з законодавством виплати, компенсації та відшкодування), якщо його розмір не перевищує суми, яка дорівнює сумі місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 і округленої до найближчих 10 гривень.

У 2006 році така гранична величина становила 680 грн., а в 2007 році – 740 грн.

Слід відзначити, що застосуваня пільги до заробітної плати пенсіонера не впливає на те, що його прийнято на півставки, оскільки з граничним розміром зарплати порівнюється загальний місячний оподатковуваний дохід, а не ставка.

На завершення зазначимо, що податкова соціальна пільга починає застосовуватися до доходів місяця, в якому пенсіонер подав заяву на її застосування.

Відділ зі зв`язків з громадськістю, ЗМІ та масово – роз`яснювальної роботи ДПІ в Дніпровському районі м. Києва.

Журнал №4 (124) Лютий 2007: «Консультант приватного підприємця»

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

Шановні керівники, спеціалісти Сокальщини!

Якщо Ви прагнете вдосконалюватися, розвиватись самі, свій персонал та власну компанію! Наступна послуга - для Вас!

До уваги громадян теми курсів та навчальних тренінгів, які розпочинаються в квітні:

Базовий курс «1С – Бухгалтерія».

Будуть опрацьовані наступні теми:

– Настроювання параметрів програми (команда «Сервис/Параметри»)

– Довіфдники. Загальна характеристика. Принципи заповнення.

– Документи. Загальна характеристика. Принципи заповнення.

– Операція. Ручне введення проводок.

– Журнал проводок.

– Звіти. Структура.

– Основні принципи формування звітів.

– Обробки «Проведення документів», «Знищення помічених об`єктів», «Керування бухгалтерськими підсумками».

Тривалість базового курсу «1С- Бухгалтерія» - 10 год.

Ми чекаємо на Вас в Сокальській Агенції ркегіонального розвитку.

Звертатись за адресою : м. Сокаль, пл. Січових Стрільців, 18.

Телефон для довідок: 8 (257) -2-87-84

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

економіка

Тренінг

«Техніка ефективних продаж»

Для менеджерів, офіціантів кафе, барів, ресторанів, продавців.

Будуть опрацьовані наступні теми:

– Хто такий «клієнт», «покупець»

– Стандарти обслуговування, спілкування та робота з клієнтом.

– Що таке ефективне обслуговування.

– Користь від ефективного обслуговування для продавців, працівників компанії/ фірми.

– Ефективне спілкування з клієнтами /Функції спілкування /Способи спілкування /Встановлення контакту з клієнтом /10 кнопок ефективної комунікації.

– Типи клієнтів /Робота з сумнівами /Як вести себе з «вибухово-небезпечними» клієнтами? /Стратегії вирішення конфліктів.

– Бізнес-етикет

– Зовнішній вигляд персоналу.

– Задоволення потреб та вимог клієнтів.

Тривалість тренінгу – 4 год.

Ми чекаємо на Вас в Сокальській Агенції ркегіонального розвитку.

Звертатись за адресою : м. Сокаль, пл. Січових Стрільців, 18.

Телефон для довідок: 8 (257) -2-87-84

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

культура

10 квітня біля церкви Петра і Павла відбулося свято гаївок та веснянок.

Кілька фото:

Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок
Cвято гаївок та веснянок :: Фото - Ю.Рижок

^

дописувач
-

культура

10 квітня біля Катедрального собору св.Ап.Петра і Павла у м.Сокалі, після святкової літургії, відбулося театралізоване свято гаївок та веснянок. Його організаторами стали відділ освіти та відділ культури та туризму райдержадміністрвації.

У святі взяли участь юні таланти шкіл мистецтв району, загальноосвітніх шкіл міста, гуртківці Будинку учнівської творчості. Під час свята демонструвалася виставка робіт переможців ІІ районного Форуму обдарованої молоді – вироби з дерева, соломки, писанки, тощо.

^

РДА
Сокальська РДА

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:34, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567