** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.04.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    12 квітень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

Керівник апарату провела прийом громадян
Керівник апарату провела прийом громадян

Керівник апарату провела прийом громадян

12 квітня керівник апарату Сокальської райдержадміністрації Віра Білець провела прийом громадян. Звернулося 5 мешканців району з наступних питань: про тарифи на вивезенні ТВП; про проведення ремонту дороги у с.Борятин; про незадовільний стан перевезення підльгових категорій громадян; про ремонт електролічильнака; про оплату за комунальні послуги; тощо.

^

РДА
Сокальська РДА

влада

В Сокалі пройшла щотижнева нарада із керівниками установ та організацій району
В Сокалі пройшла щотижнева нарада із керівниками установ та організацій району

В Сокалі пройшла щотижнева нарада із керівниками установ та організацій району

12 квітня в Сокальській РДА пройшла традиційна щотижнева нарада із керівниками установ та організацій району, яку проводила керівник апарату Віра Білець. Присутні прозвітували про роботу за минулий тиждень та плани на наступний.

Зокрема медики доповіли, що завершується ІІІ тур вакцинації проти поліомієліту. В травні цього року ВООЗ буде приймати рішення чи визнавати Україну, країною вільною від поліомієліту. У ЛОДА було розроблено графік медичного обстеження дітей, загиблих воїнів АТО. В Сокальському районі є троє такий неповнолітніх і 19 квітня заплановано їх обстеження.

Начальник Сокальського управління ветеринарної медицини Петро Климчук наголосив на проблемі безпритульних собак, особливо це стосується Сокаля. В районі немає відповідної служби, яка б могла займатись їх відловом і кількість бродячих тварин збільшується.

За даними військового комісара Сокальського районного військомату Миколи Лисака, вони продовжують залучати людей до контрактної служби, займаються припискою допризовної молоді 1999 року народження та готуються до чергової хвилі мобілізації.

Сокальська об’єднана податкова інспекція готується до ліквідації. Її працівники попереджені про звільнення. Відтак буде проводитись набір людей вже у Сокальське відділення Червоноградської об’єднаної Державної податкової інспекції.

В.о. заступника директора з економіки та фінансів- начальник фінансового відділу ДП «Львіввугілля» Микола Мисак доповів, що шахти працюють стабільно. Видобуте вугілля відвантажується на енергостанції. Позитивом є те, що з аварійних складів забирається вугілля на ПАТ «Лівівську вугільну кампанію» для збагачення. Боргів по зарплаті вугільники не мають і за оптимістичними прогнозами в квітні буде виплачена зарплата за березень цього року.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради
Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради

Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради

Нагадаємо, 31 березня ц.р. відбулось перше пленарне засідання сесії райради, під час якої депутати розглянули лише десяток питаннь. У звязку із цим було вирішено продовжити засідання 8 квітня.

В сесійній залі зареєструвалось 33 депутати із 37.

Перед початком роботи депутати декілька разів здійснили тестове голосування, переконавшись у відповідній роботі системи "Голос" та приступили до розгляду питань порядку денного.

Під час 2 пленарного засідання депутати розглянули і підтримали декілька програм на 2016 рік.

начальник Сокальського відділення поліції Володмир Яріш
начальник Сокальського відділення поліції Володмир Яріш

Прийняли Програму профілактики злочинності та забезпечення громадського порядку в Сокальському районі на 2016 рік, про яку доповідав начальник Сокальського відділення поліції Володмир Яріш. Він  розповів про необхідність відеоспостереження як зовні так і в середині чергової частини. Депутати звернулися до начальника поліції з пропозицією, щоб поліція вела спостереження за усіма камерами, які встановлені в місті. З цього приводу Володимир Яріш зазначив, що на цю тему уже спілкувався з міським головою Вадимом Кондратюком.

Роман Монастирський запропонував депутам прийняти Програму підтримки обдарованої учнівської молоді району, відзначивши високий рівень знань талановитих дітей району. Дана програма спрямована на фінансове нагородження переможців олімпіад та конкурсів всеукраїнських конкурсів. У рамках даної програми утворені 7 номінацій: юний науковець року; олімпіадник року; талант року; спортсмен року; лідер року; кращий учнівський колектив та особливо обдарована дитина. Олег Кожушко запропонував доповнити дану програму виставкою-експозицією "Трагічні скрижалі української науки" (про діячів науки та культури, знищених тоталітарною кремлівською системою).

Роман Монастирський
Роман Монастирський

Підтримали депутати, також, Програму проведення протиепізоотичних, лікувально-профілактичних заходів на території Сокальського району.

Далі депутати внесли зміни у Програму розвитку пріорітетних  та наймасовіших видів спорту. Доповідав Андрій Мандрик. Він запропонував до програми внести спортивний клуб "ВелоСокаль" та внести зміни, добавивши підготовку та участь у міжнародних змаганнях ВК "Сокіл".

Жваві дискусії вели депутати під час питання про внесення змін у додаток до програми "Дороги Сокальщини на 2015-2017 роки", оскільки не було доповідача. Довго обговорюючи і вирішуючи депутати, все таки, проголосували та підтримали зміни.

Ще однією програмою у яку внесли зміни була Програма соціального окремих категорій населення. Серед внеених змін - збільшили розмір одноразової грошової допомоги при загибелі військовослужбовця у зоні АТО до 15 тис. грн.

Одним із найважливіших питань було внесення змін до показників районного бюджету на 2016 рік.  Начальник фінуправління РДА Галина Леонова запропонувала зняти його з порядку денного і відправити на доопрацювання. Проте, депутати прийняли проект рішення за основу і далі голосували за різні поправки.

Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради
Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради

Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції, співвласником якого є Сокальська районна рада доповідав головний редактор часопису "Голос з-над Бугу" Василь Сорочук.  Він ознайомив присутніх із здійсненою роботою в цьому напрямі.16 лютого проводились збори колективу за участі спеціалістів різних сфер, на яких обговорювали майбутню реформу та прийняли рішення про участь в першому етапі. Отож, районні обранці ухвалили рішення "Вийти зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації - газети "Голос з-над Бугу" та комунального підприємства "Редакція газети "Голос з-над Бугу" з перетворенням редакції членами її трудового колективу в суб`єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації".

Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради
Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради

Активне обговорення депутатів і громадськість району викликало питання порядку денного про звіт про роботу КП  Сокальської районної ради Львівської обл "Сокальської районної друкарні за 2015 рік". Керівник підприємства Богдан Шклянка  ознайомив депутатів з роботою підтримємства, поділився баченням на перспективи розвитку. Депутати надали можливість виступити голові громадської організації "Антикорупційне бюро Сокальщини" Татьяні Гнатишин. Котра повідомила депутатам, що на розгляді в громадській організації перебуває звернення колишнього бухгалтера підприємства з приводу зловживань службовим становищем та привласнення коштів директором цього підприємтва. Татьяна Гнатишин повідомила, що усі документи передані в правоохоронні органи та наразі тривають слідчі дії. В результаті обговорень депутати не визнали роботу підприємства задовільною.

Отож, до завершення робочого дня районні обранці встигли проголосувати ще за передачу зі спільної комунальної власності територіальних громад району у комунальну власність територіальної громади Опільської сільської ради  майна та обладнання та надали дозвіл на списання котла.

Та попри це депутати не встигли розглянути усі питання, тому було прийнято рішення продовжити роботу 5 сесії райради уже 15 квітня.

Володимир Огінський
Володимир Огінський
Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради
Відбулося 2 пленарне засідання 5 сесії Сокальської районної ради

^

Юлія Сорочук
_

бібліотечні новини

12 квітня 2016 року користувачі центральної районної бібліотеки, учні старших класів шкіл та жителі м. Сокаля мали можливість поспілкуватись з однією з груп реагування Сокальського відділення національної поліції у формі „Живої книги”. Поліцейські відповіли на численні питання, що сприяли краще пізнати нові спекти роботи поліції.

^

http://sokal-crb.blogspot.com/

Інтернет-центр
Сокальська центральна бібліотека

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:31, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567