** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::13.02.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    13 лютий 2016 року

Пошук в новинах   

суспільство

Шановні мешканці Сокальського району !
Шановні мешканці Сокальського району !

Шановні мешканці Сокальського району !

Упродовж 8 лютого та вночі 9 лютого на території 11 районів Львівської області та 2 міст обласного значення було зафіксовано 27 подій, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах, на площі 15,81 га (загоряння сухої трави та чагарника).

Пожежі своєчасно ліквідовано пожежно-рятувальними підрозділами Головного управління ДСНС України у Львівській області. До гасіння пожеж було залучено 32 пожежно-рятувальні підрозділи у складі 33 од техніки та 130 осіб.

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології в найближчі дні місяця на території області збережеться тепла, вітряна погода без істотних опадів, що в умовах виникнення загоряння сухої рослинності, лісових насаджень і торфу може призвести до масштабних пожеж, які становитимуть загрозу не тільки довкіллю та об’єктам інфраструктури і житловим будинкам, але життю і здоров’ю людей.

Нагадуємо, що у 2015 році порушення правил пожежної безпеки та безвідповідальне ставлення до особистого життя і здоров’я призвело до людських жертв – від підпалів зроблених власноруч загинуло 6 осіб, загальна площа пожеж на території області становила понад 423,0 га.

Обстановка, яка складається в області внаслідок несанкціонованого випалу сухостою є складною та перебуває на особистому контролі голови обласної державної адміністрації.

З метою попередження правопорушень природоохоронного законодавства за дорученням керівництва області сформовані мобільні групи у складі уповноважених представників – фахівців Державної екологічної інспекції у Львівській області, департаменту екології та природних ресурсів, департаменту цивільного захисту, правоохоронних структур та місцевих органів влади, які проводять рейди на адміністративних територіях районів (міст), для виявлення та притягнення до відповідальності винних у підпалах осіб.

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації закликає мешканців області припинити спалювання сухостою на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, дбати про власне життя та здоров`я. Пам’ятайте, що наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, що тягне за собою покарання, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців.

За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації

 

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Керівництво ДП «Львувугілля» взяло участь в комітетських слухання щодо стабілізації роботи у вугільній галузі
Керівництво ДП «Львувугілля» взяло участь в комітетських слухання щодо стабілізації роботи у вугільній галузі

Керівництво ДП «Львувугілля» взяло участь в комітетських слухання щодо стабілізації роботи у вугільній галузі

Днями в Києві відбулись Комітетські слухання на тему: «Стабілізація ситуації у вугільній галузі та перспективи її розвитку до 2020 року. В засіданні взяло участь понад 110 учасників. Були присутні народні депутати України, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, представники центральної виконавчої влади, керівники державних підприємств, експерти у галузі енергетики, представники громадських організацій, лідери галузевих профспілок та журналісти. Сокальщина була представлена в.о. генерального директора ДП «Львівугілля» Андрієм Дяченком, керівниками двох регіональних профспілкових організації, працівників вугільної промисловості та Незалежної профспілки гірників України Олегом Турчиним та Віталієм Оніжуком.

Усі доповідачі говорили про те, як вивести з кризи вугільну галузі та повернути державну фінансову підтримку на покриття собівартості вугільної продукції. Як повідомив радіо «Сокаль» керівник ДП «Львівугілля» Андрій Дяченко, саме відсутність держпідтримки та посилена увага до цієї проблеми не лише вугільників, а й народних депутатів, керівників області і району, спричинили проведення даних слухань. І саме міністр енергетики та вугільної промисловості  наголосив на необхідності виділення державних коштів, як було передбачено в коаліційній угоді. Адже саме її порушення призвело до того, що почали зростати борги по зарплаті.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин  запропонував своє бачення оптимального сценарію політики уряду у вугільної галузі, який полягає у державній підтримці вугільної галузі в перехідний період до приватизації підприємств та створення інвестиційно привабливих умов роботи вугільної галузі. Так, за його словами, необхідний обсяг коштів для стабілізації роботи державних вугледобувних підприємств у 2016 році становить 2,4 млрд. грн. Водночас, як наголосив Андрій Дяченко, міністр запевнив присутніх, що найближчим часом не планується закривати чи приватизувати жодної шахти.

Загалом, станом на сьогодні шахти ДП «Львівугілля» вийшли на стабільний вуглевидобуток, 6 тисяч 100 тонн щодоби. Незважаючи на проблемний початок року, коли внаслідок протестів та зупинок підприємств, було недоотримано майже 40 млн.грн, сьогодні гірники заробили 93 млн.грн. Цих коштів вистачає на один місячний фонд оплати праці.

Йшлось на засідання і про Закон № 3813, який подав Народний депутат, голова підкомітету з питань вугільної промисловості Михайло Бондар за сприяння Народного депутата Олега Мусія, щодо перерозподілу державної фінансової підтримки, яка була передбачена на реструктуризацію вугільних підприємств, на І та ІІ квартал 2016 року. Це дозволить виплачувати зарплату шахтарям до того часу, поки не будуть внесені відповідні зміни до Закону України «Про державний бюджет».

В підсумку комітетських слухань було домовлено, що учасники подадуть свої пропозиції для підготовки відповідних рекомендацій органам державної влади.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

У місті Соснівка вночі на 11 лютого пограбували банк.
У місті Соснівка вночі на 11 лютого пограбували банк.

У місті Соснівка вночі на 11 лютого пограбували банк.

У місті Соснівка, що на Львівщині, вночі на 11 лютого пограбували банк. Грабіжники пробралися в приміщення, розібравши частину стіни, спільної з міськрадою. Правоохоронці вже затримали злочинців, це троє місцевих мешканців – двоє 19-річних та один 17-річний.

У Червоноградський відділ поліції 11 лютого надійшло повідомлення від голови Соснівської міської ради про те, що вночі невідомі особи, зламавши замок на вхідних дверях, проникли у приміщення міськради. Всередині зловмисники пошкодили двері та проникли у кілька кабінетів, проте нічого звідти не викрали, інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Водночас надійшло повідомлення від завідувача територіального відділу банку, приміщення якого розташоване в одному будинку з міськрадою і має спільну стіну. За словами завідувача, вночі невідомі особи проникли у приміщення відділення та викрали з банківського терміналу майже 25 тис. грн.

Слідчі встановили, що зловмисники проникли у приміщення відділення банку, розібравши частину спільної з міськрадою стіни. Окрім того, встановили й особи злочинців.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

^

zaxid.net

дописувач_
.

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:25, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567